Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, XTRO napisał:

Wipasz na bramie za pszenżyto ma 570. Byłem dzisiaj 

Co do nawozów to ponoć faktycznie drożeją ale czy to taka zagrywka to kto to wie. Chyba domówię trochę paliwa na żniwa 

30km dalej i 680 netto za pszenżyto ale ten wipasz goli 

Opublikowano

Żdnych imorzeń nie powinno być , nawet przy stracie 100 %

Opublikowano
14 minut temu, miwigos napisał:

Żdnych imorzeń nie powinno być , nawet przy stracie 100 %

Widać że Tobie ktoś działkę z kowr podebrał😂

Ja Bartka poprostu nie lubię za bany😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
10 minut temu, przemek28_28 napisał:

Mi tez podpadł. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, przemek28_28 napisał:

W moim rejonie niema ziemi agencyjnej ,

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
7 godzin temu, Peron napisał:

Bo tu są sami eksperci i znawcy tematu. Niedawno jeden pisał, że się przedstawiciel z Anwilu zarzekał, że na 1100 spadnie. I to chyba brutto. 

Ten jeden to ja i nawet dzisiaj dzwoniłem do tego przedstawiciela ,to mówił że trochę jesteśmy sami sobie winni , ma sprzedane już cały lipcowy limit sprzedaży !. To chyba Anvil widzi co się dzieje.

Opublikowano
10 godzin temu, mike2145 napisał:

Da ktoś namiar na sprawdzonego dostawcę RSMu ze wschodu? Z płatnością przy dostawie 

Na takie cos to chyba nikt ci sie nie zgodzi. Rsm z terminalu odbieraja samochody wynajete ze spedycji , wiec kierowce to nie interesuje czy ty bys im zaplacil..

Opublikowano

Biedy na wsi nie ma, pola nie stoją odłogiem... Na przetargu KOWR i na rynku prywatnych dzierżaw rekordowe czynsze... A chcielibyście tanie ( po 1 tys zł/t ) nawozy...

Opublikowano

Jak słyszę, że dają za dzierżawę np 2.5 tys ( biorą dopłatę) i płacą podatek to się drapie po głowie, jak im się to spina finansowo.

37 minut temu, Marl napisał:

Biedy na wsi nie ma, pola nie stoją odłogiem... Na przetargu KOWR i na rynku prywatnych dzierżaw rekordowe czynsze... A chcielibyście tanie ( po 1 tys zł/t ) nawozy...

Opublikowano
7 godzin temu, Badwolf napisał:

Jak słyszę, że dają za dzierżawę np 2.5 tys ( biorą dopłatę) i płacą podatek to się drapie po głowie, jak im się to spina finansowo.

za same buraki jest 2500 dopłat no i zysk z samych buraków 7000

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

A jak dopłaty bierze właściciel pola?

Akcyzę i suszowe bierze też 

nie ma takich dzierżaw w okolicy, właściciel chce mieć spokój i pieniążki na koncie a nie jakieś wnioski składać 

Opublikowano
16 minut temu, Mateusz1q napisał:

Oj to słabo dały kuzyn się chwalił że mu w tamtym roku za buraka 12tys zostało 😅 pewnie czaruje ale niech mu będzie 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Mateusz1q napisał:

2500 tyś dopłat do buraka , może by to siać 🤔

8 godzin temu, Marl napisał:

Dobrze że u nas inaczej, czynsz to dopłaty do tego właściciel sam płaci podatek i spółkę wodną 

mam i tak że biorę dopłaty i płace tylko podatek i spółke , inaczej się nie opłaca redlić 🙂

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano
8 godzin temu, Badwolf napisał:

@Papkin wytłumacz jak to się spina

8 godzin temu, Marl napisał:

Przecież jest poniżej 1tys.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v