Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Dnia 28.03.2024 o 15:48, TR_FCB napisał:

Czy wie ktoś może, gdzie można dostać polski Polidap calosamochodowo? Ewentualnie w jakiej cenie? 

krajowy jest najgorszym z możliwych jeżeli chodzi o rozpuszczalność 

Edytowane przez v11
Opublikowano
14 godzin temu, Fugeo napisał:

Po ile jest u was saletra amonowa? 
Jest szansa na jakieś obniżki w najbliższych dniach?

Mi znajomy dystrybutor mowil że u nic w cennikach nic sie nie zmienilo i poki co w kwietniu nie widać obnizki a saletre wola po 1740 brutto 

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, ozotek napisał:

Mi znajomy dystrybutor mowil że u nic w cennikach nic sie nie zmienilo i poki co w kwietniu nie widać obnizki a saletre wola po 1740 brutto 

To musi mieć doniosły głos i głośno wołać bo sezon na saletre się skonczyl

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Przede wszystkim trawy

Gwarantuje ci że cały zachód kraju, kto porządnie gospodarzy i chce mieć plon, na trawy ma obsiane 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
9 minut temu, Mateusz1q napisał:

Gwarantuje ci że cały zachód kraju, kto porządnie gospodarzy i chce mieć plon, na trawy ma obsiane 

Ja ci mogę zagwarantować, że o tym kto jest porządnym gospodarzem nie świadczy napewno to kto szybciej wysieje nawozy. W gmine ziemie różnią się bardzo mocno. Jeden może całą zimę bez problemu wjeżdżać na łąki czy pole a inny nie ma co marzyć wcześniej niż połowa kwietnia. Tak samo z suma opadów deszczu. U jednego spadnie 5 litrów i bez problemu wjedzie a u innego który mieszka 25 kilometrow dalej spadnie 35 litrów i co chwila pada i o wjeździe może zapomnieć. U mnie na torfach wcześniej jak połowa kwietnia nie ma co myśleć o wjeździe. I tak jest praktycznie co roku. I co ciekawe ci co jakoś tam gospodarzą rozsiewają jako pierwsi. Nawet z początkiem kwietnia. A ci co wyciągaja dobre plony i doją mleka więcej niż te 8 tys , a nawet i po 10-11 tys to sieja gdzieś tydzień do dwóch tygodni po tych pierwszych skoczkach. 

Trzeba znać swoje ziemię i wiedzieć kiedy nawóz trzeba podać. A nie sypać bo sąsiad sypie i wywalać nawóz w ,, błoto ''. A już tym bardziej nie ma co patrzeć na zachód Polski jeśli mieszka się na wschodzie bo różnica w wegetacji to kilkanaście dni. A jeśli ktoś gospodaruje na podmokłych czy ciężkich glebach to jeszcze kilka dni trzeba doliczyć. 

• Like 3
Opublikowano

Ja w tym roku pod rzepak miałem ten map. Dawałem 300 kg/ha i powiem Ci że chyba działa. Rzepak piękny. Dawałem go ze względu na niski poziom fosforu. Zbadam po żniwach to będę wiedział czy coś poszło do góry. Gdzie masz taką cenę za ten map?

Opublikowano (edytowane)

W okolicznych składach. Cena początkowa 3100 ale udało się ztargować . Saletra anwistar 1640 brutto przy kilku tonach. Myślę że jeszcze 10-20 zł do ugrania

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
4 godziny temu, ozotek napisał:

Muszę się sam poprawić , dzwonił właśnie ten gość i mówi że coś się dzieje w cennikach 

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Stosował ktoś map 10-50? Mam ofertę za 3060 brutto 

Stosowałem tyle że map ruski który ma 12 azotu i 52 fosforu + deko siarki . Na jesieni płaciłem za niego po 2980zł brutto 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v