Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, ksiaze napisał:

serio kupujecie nawozy jak za zboże będzie w żniwa 600zł a za mokrą kukurydzę 350zł? :D

w żniwa może być a np. w maju 2025 nikt nie wie

mokra kukurydza i po 280 była i ludzie nawozy kupowali tak więc kto bogatemu zabroni

oczywiście jak powyższe ceny będą to i nawozy jeszcze mają pole do obniżek

6 minut temu, ksiaze napisał:

serio kupujecie nawozy jak za zboże będzie w żniwa 600zł a za mokrą kukurydzę 350zł? :D

w żniwa może być a np. w maju 2025 nikt nie wie

mokra kukurydza i po 280 była i ludzie nawozy kupowali tak więc kto bogatemu zabroni

oczywiście jak powyższe ceny będą to i nawozy jeszcze mają pole do obniżek

Opublikowano
48 minut temu, ksiaze napisał:

Jak kowid i wojna tez krzyczeliscie żeby nie brać nawozów, kto nie wziął i nie dał to po d*pie 😂

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mike2145 napisał:

1000 zł jest okej, przy tej cenie zbóż

przy tej cenie zbóż to 800 saletra

rsm 700

korn kali 1000

a kizeryt 600

polifoska z 1300

a fosforan 1600

a paliwo po 3 zeta

a traktor 200 km maks 400 tyś

Edytowane przez pawelek98
  • Like 4
  • Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, ksiaze napisał:

Też słyszałem to rok temu. I potem na żniwa ja sprzedałem pszenice na konsumpcję z pola po 880 zł a kto nie miał parametrów to zawracali za waga. Zapisywali się na sprzedaż, żeby coś z tym zrobic

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Wykupilscie już drogie nawozy bo nie wiem czy jechać już na skład? Jak cos mogę odsprzedać saletrę po 3 koła jak by ktoś chciał na pamiątkę 😂

Edytowane przez Tigon
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Podatek 40 zł w górę na ekoschematy kasy nie ma będą dopłaty ucięte. Zboże dalej będzie jechać matif na czerwono masakra..

Edytowane przez Alpacino
  • Sad 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tigon napisał:

Wykupilscie już drogie nawozy bo nie wiem czy jechać już na skład? Jak cos mogę odsprzedać saletrę po 3 koła jak by ktoś chciał na pamiątkę 😂

Zapasy saletry robiłeś w 2022 🙆‍♂️?

1 godzinę temu, Badwolf napisał:

Też słyszałem to rok temu. I potem na żniwa ja sprzedałem pszenice na konsumpcję z pola po 880 zł a kto nie miał parametrów to zawracali za waga. Zapisywali się na sprzedaż, żeby coś z tym 

880 za konsumpcję to taki rarytas? Paszowa nie wiele tańsza była rok temu .

Opublikowano
3 godziny temu, pawelek98 napisał:

przy tej cenie zbóż to 800 saletra

rsm 700

korn kali 1000

a kizeryt 600

polifoska z 1300

a fosforan 1600

a paliwo po 3 zeta

a traktor 200 km maks 400 tyś

Na takie ceny nie ma szans, czyli zwijać manatki?

Opublikowano

jak mniej posiejecie nawozów to zysk większy (mniejsze koszty a zboża mniej to i cena lepsza)...jak plony będą duże to zboże znów będzie na zapisy w sprzedaży...nie będzie gdzie sprzedać po 600...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, JanKrzysztof napisał:

Na takie ceny nie ma szans, czyli zwijać manatki?

ostatnie kilka lat było na wzrostach , w mojej okolicy niektórzy z mleka po rezygnowali, bo rzepak dobrze płatny kukurydza ziarnowa, a teraz oczy otwierają 

zboże zawsze było tanie zdarzały się lata wyjątkowe, ale zawsze ci co coś hodowali kury, czy świnie, mleko byli przed zbożowcami do przodu

Opublikowano
4 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Zapasy saletry robiłeś w 2022 🙆‍♂️?

880 za konsumpcję to taki rarytas? Paszowa nie wiele tańsza była rok temu .

880 to nie rarytas. Może u Ciebie było niewiele mniej. U mnie było 100 zł netto mniej na tonie i nie chcieli brać. Trzeba było się zapisać w kolejce dla przykładu. Jak miałeś konsumpcję to mogłeś wszędzie sprzedać bez problemu. 

Opublikowano
23 godziny temu, pawelek98 napisał:

tu chyba o odległość chodzi, bo do mnie ze Szczecina wieźli przecież to przez całą Polskę to i drożej w centralnej Polsce te 50zł  na tonie może być taniej 

można popytać z agrii super potas tylko że 37 K2O, 3 MGO, 23 SO3 i 8 CaO ale chyba ze 150 tańszy, 

Nie mają już tego super potasu i nie wiadomo kiedy będzie. Tak dziś przedstawiciel mówił. Sól proponował za 1950 brutto 

Kiedyś pisalem o soli 40% że wschodu. Dziś byłem zobaczyć co to. https://shop.phosagro.com/pl/product/pha_product_11-241550-01435

Zostało gościowi kilka ton a nowa dostawa nie wiadomo kiedy . Oczywiście worki z Maroka i nazywa się mg kali 

Opublikowano

Dziś sms , oferta specjalna NPK 8-20-30 blend, cena 2390 netto , wiecie skąd to cudo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Dodaj nową pozycję...
v