Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
44 minuty temu, ubogiwladek napisał(a):

W osm końskich tak było. Pol roczny okres wypowiedzenia w którym nie obowiązywały premie i inne dodatki. Efekt był taki ze np 50 % ceny stanowiła premie. Później właśnie mleczarnia przegrała jakiś pozew zbiorowy i ruszyła fala odejść :D

Tak było,do momentu przegrania przez OSM w sądzie to właściwie był jeden ch..jak odchodziłes legalnie z wypowiedzeniem dostawałeś tak samo w d... Jakbyś odszedł z dnia na dzień...

Opublikowano (edytowane)

na mlekovite naskoczyliście że tym Boverem się interesowała, a Danone twardo twierdzi że będą za darmo dawać rolnikom żeby stosowali. są tu dostawcy Danone nutricia? potwierdzacie?

20241222_161743.jpg

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, PolandOnion napisał(a):

Pytanie jakie profity ma z tego mleczarnia że tak się rzucają na ten wynalazek ?

a jakie profity były z non GMO? marketing i większe marzę na produktach bo napisać mogą na opakowaniu.

Godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Danone to zagraniczna firma i jak się nie mylę, to maja już tylko jeden zakład w Polsce 

no mają skup to się pytam temu 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano

Lider nie znalazł rolników (2000 krów) wiem bo byłem sam na 3 spotkaniach w tej sprawie ....

Bover miałeś kupować sam i wysyłać Mars fakturę i Ci robi przelew za to . Więc wychodziło na zero . 

Ale nikt nie zaryzykował z rolników . 

A więc mars znalazł w danone kontrahenta....

Opublikowano

Czesc Wam wszystkim, nie bylo mnie kilka lat a tu widze tematy nie stygna. widzialem gdzies temat cennik z osm sierpc i podoba mi sie ze skoki di ilosci litrow sa niewielkie miedzy progami a u nas w osm radomsko powiem wam w zeszlym roku jak cena dyfrowala w dol bo szalu nie bylo z premia za grudzien 2022 2,4zl szalowe w maju 23r juz 1,6  a slyszalem z okolicy ze prezeska tez ustalala cene z najwiekszymi dostawcami na2-2,2zl za litr do konca roku kalendarzowego i takim systemem przeskok miedzy rolnikiem mniejszym a wiekszym zamiast byc 20gr by 50gr i wiekszy, czy ktos ma podobnie w swoich mleczarniach , czy da sie im dobrac do siedzenia za  takie praktyki???

Opublikowano

Tak narzekacie na mleko a może zrseszcie się kupcie kilka maszyn produkcie masło zróbcie wysyłkę internetowa (od listopada do marca jak jest chlod)a najlepiej każdy sklep .Ja towar sam produkuje sam przerabiam i sam go sprzedaje .A wy tylko sprzedajecie udojone mleko i narzekacie na cenę .Zobaczcie jaką marza sklepu jest ??!

Opublikowano

Boże jesteś zrzeszony proszę cię !!! To jest firmą która kupuje mleko od ciebie   i ma własny interes a ty tylko mleko dostarczasz i tyle w tym temacie .Ja też mogę być w grupie producenckiej i takie bzdury opowiadać 

• Confused 1
Opublikowano
3 godziny temu, pronto1984 napisał(a):

Tak narzekacie na mleko a może zrseszcie się kupcie kilka maszyn produkcie masło zróbcie wysyłkę internetowa (od listopada do marca jak jest chlod)a najlepiej każdy sklep .Ja towar sam produkuje sam przerabiam i sam go sprzedaje .A wy tylko sprzedajecie udojone mleko i narzekacie na cenę .Zobaczcie jaką marza sklepu jest ??!

Zejdź na ziemie co ty pireniczysz tak to można sobie od trzech czy pięciu krówek się bawić jak sobie to wyobrażasz przerobić w warunkach domowych przerobić codziennie i sprzedać 1000 czy 2000 l mleka to już by 100%towe uwiazanie krowy oporządzić potem wydoic potem to mleko przetworzyć i jeszcze gdzieś to sprzedać,  a i jeszcze krowom trzeba jedzenie przygotować na zimę itd .

• Like 5
Opublikowano
41 minut temu, robert1226 napisał(a):

Zejdź na ziemie co ty pireniczysz tak to można sobie od trzech czy pięciu krówek się bawić jak sobie to wyobrażasz przerobić w warunkach domowych przerobić codziennie i sprzedać 1000 czy 2000 l mleka to już by 100%towe uwiazanie krowy oporządzić potem wydoic potem to mleko przetworzyć i jeszcze gdzieś to sprzedać,  a i jeszcze krowom trzeba jedzenie przygotować na zimę itd .

Jak masz 5 krówek czy 10 to nie myśl że jesteś rolnikiem bo to nie te czasy a jak nie rozbudowałes obory a miałeś na to 50 lat bo tak samo zaczynałeś jak wszyscy ,no a robot udojowy kosztuje 500 tys a za tą kwotę już możesz zacząć przeróbkę mleka .Mleczarnie też sprzedają stary sprzęt który by się świetnie sprawował u ciebie .

I to jest najlepsze że ja się nie boje handlu bo hodowanie zwierząt czy sianie pszenicy to było juz 500 lat temu ,świat wymaga czegoś innego już w tych czasach a nie dojenie 50 krów na uwieziowce i opowiadanie jak jest źle bo źle to było kiedyś ! A teraz powiem że jest za...cię w porównaniu do tego co bylo

• Like 1
Opublikowano

Nie mam zamiaru ci tłumaczyć co  mam i co bym chciał mieć bo gdybys był w temacie byś coś wiedział,  ale ty gościu ślę  z choinki urwałeś więc nie ma co ci wyjaśniać,  jutro wigilia to wracaj na choinkę,  a to że jeste marzycielem to może ci mikołaj te przydomową mleczarnie przyniesie.

• Like 1
Opublikowano
pronto1984 napisał:

. Jak masz 5 krówek czy 10 to nie myśl że jesteś rolnikiem bo to nie te czasy a jak nie rozbudowałes obory a miałeś na to 50 lat bo tak samo zaczynałeś jak wszyscy ,no a robot udojowy kosztuje 500 tys a za tą kwotę już możesz zacząć przeróbkę mleka .Mleczarnie też sprzedają stary sprzęt który by się świetnie sprawował u ciebie . I to jest najlepsze że ja się nie boje handlu bo hodowanie zwierząt czy sianie pszenicy to było juz 500 lat temu ,świat wymaga czegoś innego już w tych czasach a nie dojenie 50 krów na uwieziowce i opowiadanie jak jest źle bo źle to było kiedyś ! A teraz powiem że jest za...cię w porównaniu do tego co bylo

Opowiedz nam ile masz krów, w ile osób pracujecie przy nich, jakie robisz produkty z tego mleka i gdzie i z jaką marzą to sprzedajesz.

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, robert1226 napisał(a):

Pokaniewiak ma więcej niż połowa z was wypowiadających się razem wzięta i coś tam przerabia jednak 

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Pokaniewiak ma więcej niż połowa z was wypowiadających się razem wzięta i coś tam przerabia jednak 

A co on przerabia 1 % swojej produkcji swojego mleka,  a robi to tylko i wyłącznie pod telewizję.

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, robert1226 napisał(a):

A co on przerabia 1 % swojej produkcji swojego mleka,  a robi to tylko i wyłącznie pod telewizję.

Ta bo ty z nim w łóżku śpisz i wiesz najlepiej...

Opublikowano

No to ile przerobi tego mleka jak ma ze 200 dojnych , po 30 litry policz to ma 6000 na dzień , to ile tych serków można narobić z tych 6000  , jakby to wiadrami przeleli do tych kadzi to ręce by odpadły po miesiącu , a  gdzie reszta roboty .

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał(a):

Ta bo ty z nim w łóżku śpisz i wiesz najlepiej...

A ty znów zaczynasz .

12 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

No to ile przerobi tego mleka jak ma ze 200 dojnych , po 30 litry policz to ma 6000 na dzień , to ile tych serków można narobić z tych 6000  , jakby to wiadrami przeleli do tych kadzi to ręce by odpadły po miesiącu , a  gdzie reszta roboty .

Mądry to zrozumie że tak jest jak piszesz , tępe głowy tego nie ogarna oni by kociołku 50cio litrowym dali radę i 10 tys litrów dziennie przerobić. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v