Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Miejmy jednak nadzieję że cena zrównana między mleczarniami się utrzyma 👍🤝

Opublikowano
10 minut temu, grzesiu napisał(a):

Możesz wyjaśnić swój tok myślenia?

Już wyjaśniam . Długi czas z rok lub więcej była różnica gdzieś 50 gr na litrze . To z tego co więcej płacą o te 50 gr z miesiąca  mi by np wystarczyło na miesięczny zakup pasz i opłacenie za prąd. To z jakiej racji niektórym może więcej zostawać w portfelu przy takich samych kosztach produkcji 😲🤨

Opublikowano
31 minut temu, DanielFarmer napisał(a):

Mlekpol +55, mlekovia +50 ,ryki +70 , Piątnica -30 🤣🤣🤣🤣🤣

Nie grzesz. Wszyscy mają w jednym miesiącu taka cenę jaką wy przez cały rok dostajecie :) a nawet i w większości przypadków się nie zbliżyli z ceną 

• Like 3
Opublikowano
Teraz, konradek88 napisał(a):

Miejmy nadzieję że w następnym roku ceny się utrzymają na takim poziomie jak w grudniu ,wtedy można odkładać i inwestować 

Oszalał 🤔 to mogło by być gorsze niż wojna 🙆‍♂️🤦

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Już wyjaśniam . Długi czas z rok lub więcej była różnica gdzieś 50 gr na litrze . To z tego co więcej płacą o te 50 gr z miesiąca  mi by np wystarczyło na miesięczny zakup pasz i opłacenie za prąd. To z jakiej racji niektórym może więcej zostawać w portfelu przy takich samych kosztach produkcji 😲🤨

Oni cały czas mają 50gr więcej a ja im nie żałuję. Bardzo się cieszę że są płacą, zwiększają skup, dobierają dostawców. To jest zdrowa potrzebna konkurencja. 

• Like 1
Opublikowano

Ja jednak jestem tego zdania że każdy powinien mieć takie same szanse rozwoju 🤨😲

Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał(a):

Firma krzak? Może być i kwiat i co innego oby każda dawała tyle zysków 

30 mniej jak za listopad 

No ale oceniając ja pod inwestycje to nie wiem o czym myślałeś. Ani to spółka dywidendowa ani no nie wiem jaki miałeś powód by akurat tą wybrać .

Opublikowano
12 minut temu, Akardin napisał(a):

No ale oceniając ja pod inwestycje to nie wiem o czym myślałeś. Ani to spółka dywidendowa ani no nie wiem jaki miałeś powód by akurat tą wybrać .

Taki ze jest stabilna rozwija się kupuje hotele za granicą myślę że najlepsza w polsce mądry zarząd  dywidede płaci i mialem kupiona po 52 teraz było 127 między czasie zakręciłem kilka kolek i uważam że do marca jeśli będzie ok łapniemy 200 zł 

Opublikowano
32 minuty temu, grzesiu napisał(a):

A jak reszta? Koło, sierpc, łowicz, Radzyń, Włoszczowa, Chorzele, Gostyń, Mońki? 

Koło+30 za listopad i +15premii i 5+ do cennika za grudzień jeśli dobrze przeczytałem ale muszę to na spokojnie wieczorem rozszyfrować 

15 minut temu, Akardin napisał(a):

tak się śmiałeś z mlekovity chyba musisz się posypać popiołem

• Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, radekz200 napisał(a):

polmlek chyba każe se czekać do jutra ☹️

Ktoś tu pisał że 35 

3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

Koło+30 za listopad i +15premii i 5+ do cennika za grudzień jeśli dobrze przeczytałem ale muszę to na spokojnie wieczorem rozszyfrować 

tak się śmiałeś z mlekovity chyba musisz się posypać popiołem

Cenę napisz bo sama premia nic nie mówi 

3 godziny temu, grzesiu napisał(a):

Pytanie jest czy te podmioty stać na takie podwyżki czy jest to wymuszone konkurencja o surowiec ale na te pytanie odpowiemy sobie w pierwszej połowie przyszłego roku jak opublikują sprawozdania finansowe. 

A ten znowu swoje. Sprawozdania się robi tak żeby wszystko ładnie wyglądało. A nawet gdy według ciebie będą ,,złe” bo pojechali na stracie to bardzo dobrze zrobili. Nie o to chodzi żeby sprawozdania ładnie wyglądały. Żeby zostawało dużo pieniędzy i były robione ogromne inwestycje. Chodzi o to aby inwestować w to co konieczne i gdy trzeba a najważniejsze to płacić dobrze rolnikom żeby mieć zapewnioną bazę surowcową i przyciągać innych. Co z ładnych sprawozdań jak dostawcy uciekną i za chwilę spółdzielnia będzie ogłaszała upadłość bo nie będzie miała co przerabiać i koszta ją zjedzą 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie, takie pytanie ile płaci Mlekovita za litr/kg bo mi podają od 1,67 do 2,30, a to trochę zbyt duża rozpiętość za podobne ilości i parametry i zastanawiam się kto mnie oszukuje, a że nie lubię jak się mnie okłamuje (chyba jak każdy) to chciałbym wiedzieć komu nie zastosować systemu moich zniżek przy rozliczaniu wzajemnych zobowiazań.

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
1 godzinę temu, krzychu121 napisał(a):

Nie grzesz. Wszyscy mają w jednym miesiącu taka cenę jaką wy przez cały rok dostajecie :) a nawet i w większości przypadków się nie zbliżyli z ceną 

Podajecie za listopad czy to na grudzień? Ja mam za listopad 2,07 netto. k**wa z czym do ludzi. Ja już nawet nie marzę o cenie z Piątnicy, chociażby żeby było jak te pozostałe u was. Taki urok południowej Polski 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v