Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, grzesiu napisał(a):

Mieli duże zapasy gotówki z lat poprzednich. 

A w poprzednich latach też lepiej płacili niż molochy. Czyli potwierdza się to że tam prezes i rada ogarnia sytuację. Płacą lepiej niż molochy, między czasie odkładają kasę bo wiedzą że prędzej czy później będzie dołek i że dostawcow trzeba zatrzymać i przyciągnąć nowych. Więc jadą na stracie czekając na górkę. 

53 minuty temu, grzesiu napisał(a):

Nie wmawiaj mi czegoś czego nie pisałem! "Nie pisałem że słabo przędzie!" Pisałem że mieli najwyższa  ze spółdzielni stratę za rok 23. 

Mając największą stratę ze spółdzielni i płacąc lepiej w 2023 roku od molochów. Takich ludzi trzeba w zarządach. Którzy myślą o rolnikach a nie tylko o posadach i rozwijaniu na siłę spółdzielni 

Opublikowano

Brawo Mlekpol widać że nie zależy im na dostawcach ,oby jak najwięcej rolników uciekło i wtedy niech płaczą ale głupi nie są zaraz z Polmleku podbiora bo tam cena niższa i poradzą sobie z tym problemem 😉logistycznie to wszystko rozpracuja aby kieszenie były pełne 😉

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

A w poprzednich latach też lepiej płacili niż molochy. Czyli potwierdza się to że tam prezes i rada ogarnia sytuację. Płacą lepiej niż molochy, między czasie odkładają kasę bo wiedzą że prędzej czy później będzie dołek i że dostawcow trzeba zatrzymać i przyciągnąć nowych. Więc jadą na stracie czekając na górkę. 

Mając największą stratę ze spółdzielni i płacąc lepiej w 2023 roku od molochów. Takich ludzi trzeba w zarządach. Którzy myślą o rolnikach a nie tylko o posadach i rozwijaniu na siłę spółdzielni 

Płacili dużo niżej jak mlekpol. Znam takiego co w 22 roku na jesieni 300 dojnych nowa obora przeniósł się z mlekpolu do gizycka to mocno zęby zaciskał ale wytrzymał.  

Gizycko w kilku ostatnich latach tak wypłynęło i zrobiło się o nich głośno w kwestii cen mleka wcześniej to był bardzo sredni podmiot w cenach surowca. 

Edytowane przez grzesiu
Opublikowano

Widać doszli do zarządzania odpowiedni ludzie i w ostatnich latach widać tego efekty 

8 minut temu, pawel111000 napisał(a):

A w grudniu będzie, też bez zmian z gwarancją nie obniżania ceny po nowym roku. 

Już cena gusowska miała być gwarancją 

Opublikowano

W mlkepolu widać  najważniejsze jest aby premię dać sobie i pracownikom. No i pochwalić się dużym zyskiem i jakimiś inwestycjami. Jak polmlek da jeszcze  premie to tylko mlekpol nie raczył dać premi świątecznej 

Opublikowano
11 minut temu, karol091193 napisał(a):

Spokojnie. Może Mlekpol czeka, aż dostanie trochę więcej wypowiedzeń i za grudzień da premię 1zł do litra mleka(chociaż sam w to nie wierzę🤣)a Ci co złożą wypowiedzenia nie dostaną nic 😛

Się zdziwią na koniec listopada i w grudniu ile wypowiedzeń się posypie. 
Za przerzut zapłacić po 3.5 netto konkurencji a swoim dostawcom dziadować. Brawo 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

W 2022 płacili lepiej ale w 2023 na pewno nie. Z tego co wiem to za październik Giżycko płaci 2,6 zł brutto za ponad 50 tyś, tłuszcz 4,5, białko 3,5 to ja tam jakieś różnicy w porównaniu do mlekpolu i mlekowity nie widzę 

Opublikowano
10 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Się zdziwią na koniec listopada i w grudniu ile wypowiedzeń się posypie. 
Za przerzut zapłacić po 3.5 netto konkurencji a swoim dostawcom dziadować. Brawo 

To ty nie wiesz , że swój to za darmo ma robić :) 

Opublikowano
16 minut temu, lamboEVO100 napisał(a):

W 2022 płacili lepiej ale w 2023 na pewno nie. Z tego co wiem to za październik Giżycko płaci 2,6 zł brutto za ponad 50 tyś, tłuszcz 4,5, białko 3,5 to ja tam jakieś różnicy w porównaniu do mlekpolu i mlekowity nie widzę 

Dla vatovca tyle. A za listopad Giżycko po groszu do jednostki białka i tluszczu dołożyło. To masz już 2.68 brutto VAT. W mlekpolu przy tych parametrach wychodzi 2.47 brutto VAT. Za październik jak i listopad. Więc za październik jestem stratny 7 tys a za listopad ponad 10 tys. To są nie małe pieniądze. 

31 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

To ty nie wiesz , że swój to za darmo ma robić :) 

Na to wychodzi. Dla mnie to czysta głupota po tyle przerzut kupować i wzmacniać konkurencję i samemu tracąc przy tym dostawców. Chcą mleka to niech dadzą 3 netto i zaraz będzie mlekpol sprzedawał przerzut po 3.5 netto. I nie potrzeba będzie nowych dostawców bo ci co już oddają zwiększa im tyle 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v