Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Minimum 2500 na odbiór trzeba mieć 

Przed chwilą, krzychu121 napisał:

Oni cały czas przyjmują co jakiś czas. Byłem nie  dawno  😄 kazali czekać. Jak będzie wszystko pasowało to wezmą a jak nie to ktoś inny będzie szczęśliwy. 
Największe szanse mają ci co są po trasie i brakuje mleka.  A tak to można se pomarzyć. Chyba że będą potrzebowali dużej ilości i wezmą np całą cysternę. 

Biora bardzo dużo teraz 

Opublikowano
9 godzin temu, Qwazi napisał:

Brzmi niezbyt, a pytam, bo mi dzisiaj ktoś od nich próbował oferować 2,3 netto

U mnie też byli ostatnio. 2 lata temu tez. 

Za dużo nie produkują, raczej przerzutowiec. Kilku ludzi od nas do nich odstawia mleko. Płacą średnio tak jak inne mleczarnie. Teraz jak mleka mniej lub bardziej potrzebne to szukają i 5 gr więcej dają 

• Thanks 1
Opublikowano
29 minut temu, robertrolnik27 napisał:

U mnie też byli ostatnio. 2 lata temu tez. 

Za dużo nie produkują, raczej przerzutowiec. Kilku ludzi od nas do nich odstawia mleko. Płacą średnio tak jak inne mleczarnie. Teraz jak mleka mniej lub bardziej potrzebne to szukają i 5 gr więcej dają 

Nawet z nim za bardzo nie pogadałem, dlatego napisałem, że próbował oferować. A pytałem z ciekawości, bo pierwsze o tym słyszeć, a to coś koło 100km ode mnie. Dzięki 🙋

Opublikowano
1 godzinę temu, czareczek85 napisał:

Nowe linie produkcyjne uruchomili i potrzeba mleka

Jak myślisz do gminy Poświętne by przyjechali ? Tylko taki mamy problem , że musieli by co dzień jeździć bo mleka 1700-1800 na dzień a zbiornik 3000 i większy już do budynku nie wejdzie nam .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Supersebusiek napisał:

Jak myślisz do gminy Poświętne by przyjechali ? Tylko taki mamy problem , że musieli by co dzień jeździć bo mleka 1700-1800 na dzień a zbiornik 3000 i większy już do budynku nie wejdzie nam .

Zapomnij . Mają po 5 do 10 tys litry pelno do wyboru  dlatego nawet nie biorą zapisów juz od mniejszych jak 2.5 bo sodoma tyle ludzi 

Edytowane przez alfa
Opublikowano

W sierpcu byłego szefa rady oskarzali o wirowke wielka jak dmuchawa (podejrzewam ze to ludzie prezesów) a on obore na 3 roboty ma i się zastanawiałem ze niby jak ma wirowac.

Kiedyś była gadka ze piatnica to małych bierze najlepiej 1000 na odbiór bo tam nie ma krecenia:p

Opublikowano
6 minut temu, Matmen napisał:

To może i pod Białystok by Piątnica przyjechała myślę że na samochód od ręki nazbierał bym chętnych 

Na Zambrów mają takich bardzo dużych i na Grajewie trochę jest 

38 minut temu, vodz napisał:

W sierpcu byłego szefa rady oskarzali o wirowke wielka jak dmuchawa (podejrzewam ze to ludzie prezesów) a on obore na 3 roboty ma i się zastanawiałem ze niby jak ma wirowac.

Kiedyś była gadka ze piatnica to małych bierze najlepiej 1000 na odbiór bo tam nie ma krecenia:p

Ja bym raczej jak patrzę po rolnikach to na odwrót że ci mali kręcą 

Opublikowano

Ale jak jeżdżą pod wysokie mazowieckie chyba ktoś z forum z słynnych wnor do nich oddaje to kilometry te same . Kto wie może kiedyś. To Piątnica teraz może być zaraz za podium w ilości mleka w Polsce po mlekowicie mlekoolu i pomleku

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Matmen napisał:

Ale jak jeżdżą pod wysokie mazowieckie chyba ktoś z forum z słynnych wnor do nich oddaje to kilometry te same . Kto wie może kiedyś. To Piątnica teraz może być zaraz za podium w ilości mleka w Polsce po mlekowicie mlekoolu i pomleku

do Karola F?

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Dlatego że jeśli się pojawi lepszy podmiot z lepszą ceną to może być problem z mlekiem 

1 godzinę temu, mr1997 napisał:

Dlaczego ryzykownie, mniejsze koszty transportu 

Koszty napewno tak

jakoś przez 20 lat nie widać by ktoś lepiej od piątnicy płacił...

Mateusz1q napisał:

Piątnica to powinna przejąć jakaś mleczarnie na zachodzie kraju 😏

marzyciel 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v