Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, czareczek85 napisał:

Stado wolne  dodatkowo szczepimy profilaktycznie

30 mam na sprzedanie zrobiło się tego za dużo

ja za 14 dniowe hfy dostaję 400zł ten sam cielak jedzie w Wielkopolskie lub Kujawsko Pomorskie a nawet ostatnio kolice Tczewa i chłopaki za nie płacą po 1000-1200zł zarabia pośrednik

no pojechał w wielkopolskie 😛 już brali ode mnie kilka razy po 600 zł ale jak taki dwutygodniowy to jeszcze się opłaca 

Opublikowano
5 godzin temu, slawek74 napisał:

kupujesz że się tak rzucasz 🤔😁 sprzedałem w zeszłym roku 2po 3 miesiące 2 około dwóch miesięcy i 2 chyba po około miesiącu wxiąłem 8tys tyle powiedziałem i klijent tyle zapłacił jak do tej pory czareczek nic nie napisał a Ty tu krzyczysz 😁

No to o ile dobrze liczę to około 1350 zl/sztuka to gdzie do tych 2500 jeszcze

Opublikowano
4 minuty temu, pracus napisał:

Panowie przyszło mi po 2300zł co miesiąc za energię, 40 krów dojnych, u Was też tak naliczają?

Ja płacę od dawna w granicach 2000 przy 25 sztukach. Nie mam odzysku, trochę chłodnia za długo pracuje no i plus terma na myjkę.

Opublikowano
vodz napisał:

5 godzin temu, slawek74 napisał:

kupujesz że się tak rzucasz 🤔😁 sprzedałem w zeszłym roku 2po 3 miesiące 2 około dwóch miesięcy i 2 chyba po około miesiącu wxiąłem 8tys tyle powiedziałem i klijent tyle zapłacił jak do tej pory czareczek nic nie napisał a Ty tu krzyczysz 😁

No to o ile dobrze liczę to około 1350 zl/sztuka to gdzie do tych 2500 jeszcze

gdzie ja napisałem 2.5tys ? i tylko 2 miały około 3 miesiące reszta młodsze...

czareczek85 napisał:

8 godzin temu, zapracowany123 napisał:

a jak u ciebie z ibr i bvd. Nie wiem za 2.5 tys może by się chętni znaleźli

Stado wolne  dodatkowo szczepimy profilaktycznie

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Jak się nie wie ile wziąć to się robi najwiekszą cenę za kilogram z okolicy razy waga 

Za takie jalowki nikt więcej niż 1500 nie da

Choć za 10 dniowe byczki hf płacą 900-1000

Odchowane jałówki hf to nie byczki, mało kto wieży w fakt że po prostu ktoś przeholował z ilością 

Ludzie boją się że sztuka ferelna

30 mam na sprzedanie zrobiło się tego za dużo

4 godziny temu, radekz200 napisał:

kurła a ja w sobotę wziąłem 600 zł za miesięcznego hf a 🤬

ja za 14 dniowe hfy dostaję 400zł ten sam cielak jedzie w Wielkopolskie lub Kujawsko Pomorskie a nawet ostatnio kolice Tczewa i chłopaki za nie płacą po 1000-1200zł zarabia pośrednik

do konrada zadzwoń...

Troker1979 napisał:

4 minuty temu, pracus napisał:

Panowie przyszło mi po 2300zł co miesiąc za energię, 40 krów dojnych, u Was też tak naliczają?

Ja płacę od dawna w granicach 2000 przy 25 sztukach. Nie mam odzysku, trochę chłodnia za długo pracuje no i plus terma na myjkę.

sporo tracisz przez brak odzysku....

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

To ja tez przy tylu sztukach i nie mam odzysku terma i płaciłem prawie 800zl a teraz przyszło prawie 1300.

Opublikowano
1 godzinę temu, Troker1979 napisał:

Zakładaj odzysk. Kilka stówek urwiesz na rachunku co miesiąc 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, artek27 napisał:

To ja tez przy tylu sztukach i nie mam odzysku terma i płaciłem prawie 800zl a teraz przyszło prawie 1300.

Edit. To nie było w temacie. Wybaczta

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Tylko dobry szpec potrzebny by dobrze to zrobił dobrał a i ryzyko awarii rośnie a u nas na cito ciężko znaleźć pomoc. Można zrobić jakieś zawory zapobiegawczo w odzysku jak pojawi się nieszczelność?

Opublikowano

Dojarka na kany miała chyba 750 - 1000 watt a przewodówka co najmniej 2500 watt i do tego silnik który pompuje mleko prawie non stop jak mleka full. A i myjka do tego po dojeniu ponad pół godziny a wszystko pracuje. To dla tych co porównują do konwiowej.

Opublikowano

Wszystko dobrze 6 czerwca będzie miała juz dwa miesiące jednak udało się odchować. 

Juz mieszam krowie mleko z woda i miodem. Kupilem osypke dla zrebiakow specjalną to wcina jak szalona. Siano juz je od ponad miesiąca.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Troker1979 napisał:

Dojarka na kany miała chyba 750 - 1000 watt a przewodówka co najmniej 2500 watt i do tego silnik który pompuje mleko prawie non stop jak mleka full. A i myjka do tego po dojeniu ponad pół godziny a wszystko pracuje. To dla tych co porównują do konwiowej.

Tez mam przewodowke. Przy tylu krowach nie chciał bym doić w konwie.

2 minuty temu, Qwazi napisał:

👍👍💪💪💪

Szacunek za wysiłek 

Jak nie zapomne to jutro zrobie zdjęcie jak wygląda.

A daj spokój dobrze ze ojciec i żona pomagali na poczatku co 2godz w nocy wstawać na zmiane.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Pewnie chata też robi swoje. 5 telewizorów, zmywarka, 2pralki, ekspres, ze 3 laptopy, 3 lodówki, 2 zamrażarki, czajnik itp a wszystko prawie nie odpoczywa.

Edytowane przez Troker1979
Opublikowano

No to nie jest cielak...niektórzy piszą o odchowaniu cieląt. Dałbym im źrebaka😱

4 minuty temu, artek27 napisał:

Tez mam przewodowke. Przy tylu krowach nie chciał bym doić w konwie.

Jak nie zapomne to jutro zrobie zdjęcie jak wygląda.

A daj spokój dobrze ze ojciec i żona pomagali na poczatku co 2godz w nocy wstawać na zmiane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v