Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

nie przesadzaj...mowa o trzymiesięcznych i kwota 5tys nie padła...

nie szalej 😁 ile masz krów że 12stałych i jeszcze z doskoku 🤭😁

To jak za 3 miesięcznego wypadałoby  wziąć 2,5 tys to za wysokocielna jałówkę z 15 tys ? Zejdźmy na ziemię.

Cenę jałówek napędzają ci co nie potrafią swoich odchować albo ci co stawiają nowe duże obory i też na ura bura szybko kupują po kilkadziesiąt sztuk. 

• Like 3
Opublikowano

kupujesz że się tak rzucasz 🤔😁 sprzedałem w zeszłym roku 2po 3 miesiące 2 około dwóch miesięcy i 2 chyba po około miesiącu wxiąłem 8tys tyle powiedziałem i klijent tyle zapłacił jak do tej pory czareczek nic nie napisał a Ty tu krzyczysz 😁

Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Krzysiu ja sprzedaję cielaki. I to, wydaje mi się, że cielaki bez porównania do tych HF-ów. I zawsze się zastanawiam, ile sam bym za takiego cielaka zapłacił. Dlatego zadałem to pytanie

A odbiorców mam 12 stałych, nie licząc jednego kolegi z AF i jeszcze kilku osób, które coś tam kupiły sporadycznie, ale niejednokrotnie

U nas na Płd  wschodzie mieszance ładnie się sprzedają gorzej z h-fami niedawno sprzedałem 10 dniowego byczka waga 60 kg LM/HF za 1500 zł ale za czystego hf ciężko dostać więcej niż 600...

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

to jak te sms wysyłasz? fo wszystkich na raz ? czy jakieś zapisy losowania 🤔🤭😁

Tworzysz sobie w telefonie grupę. Piszes SMS, wstawiasz zdjęcie i klikasz "wyślij"🤷...cała filozofia...nigdy nie czekałem na odzew dłużej niż 15 minut...

A najlepsza jest Pani Krysia...ona zawsze daje +200 i jak ona się odezwie (niezależnie czy pierwsza, czy nie), to już nikt nie kupi, bo ona pisze tak "no dzieci moje, dzisiaj ja kupuję, daje +200 i nawet się że mną nie licytujcie", a i zawsze bombonierkę dla małej gospodyni przywozi...

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

kupujesz że się tak rzucasz 🤔😁 sprzedałem w zeszłym roku 2po 3 miesiące 2 około dwóch miesięcy i 2 chyba po około miesiącu wxiąłem 8tys tyle powiedziałem i klijent tyle zapłacił jak do tej pory czareczek nic nie napisał a Ty tu krzyczysz 😁

Ja krzyczę? Ja napisałem ile jest dla mnie warty taki cielak.

To ty z krzykiem przyleciales że jak to tysiąc złotych? Slawciu im dłużej się udzielasz na tym forum tym coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu że coś tam u ciebie z głową nie halo. 

Opublikowano
krzychu121 napisał:

pisz co chcesz ty u mnie już dawno masz wyrobioną opinię 🤭😁

Qwazi napisał:

Odczep się od Krystyny, ona 70 lat ma. Poważna kobieta jest i z nią nie ma miejskiej gry💪...

a jak z nią gra 🤔🤭

https://youtu.be/KX1kg8wWTPo?si=PvzuaWynGu7BWNSe😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Ci co sprzedają to chcieli by i po 5 tys za dwumiesięczna i stąd ten krzyk. 

Sprzedający chce sprzedać jak najdrożej, a kupujący jak najtaniej. Cena to jest to,  na co są się w stanie zgodzić dwie strony. 

10 minut temu, radekz200 napisał:

kurła a ja w sobotę wziąłem 600 zł za miesięcznego hf a 🤬

jakiś upośledzony był? 😛 Ten HF. 

28 minut temu, slawek74 napisał:

wszystko zależy od popytu czy on jest i jaka jest podaż ...

dwutygodniowe hf sprzedaje po 500-700 netto mm myślę wziaść 800 stały odbiorca

a te twoje to za krótkie jelita mają, i tylko pewne jedzą i ..... a nic nie rosną. 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
9 godzin temu, czareczek85 napisał:

Witam ile cenić za cieliczki 3 miesięczne? Wiem że nie w temacie ale to najlepsze miejsce by się podpytać

dodam że wydajność z obory ponad 12tyś kg 

20-22 zł/kg zależy od pochodzenia, małe do miesiąca do ok. 25 zł/kg, wydajności 12+

Opublikowano

Jak się nie wie ile wziąć to się robi najwiekszą cenę za kilogram z okolicy razy waga 

Za takie jalowki nikt więcej niż 1500 nie da

Choć za 10 dniowe byczki hf płacą 900-1000

Odchowane jałówki hf to nie byczki, mało kto wieży w fakt że po prostu ktoś przeholował z ilością 

Ludzie boją się że sztuka ferelna

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Troker1979 napisał:

Kuźwa a u nas za 400 ciężko sprzedać dwutygodniowego hfa. Jak nie zejdziesz często z tych 400 u to zostanie jeszcze dwa tygodnie i pójdzie za 400 -450.

Nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale na Podlasiu to właśnie tak jest tam kolega jeździł kupować to mówił że i po 300 hf sprzedawali ale dla nich w tym Zagłębiu mlecznym byczek hf to odpad...

Opublikowano

Dla mnie dobry hf jest lepszy jak te mięsne pypki dziwi mnie nieraz jak ludzie potrafią przepłacać za te kolorowe ...złotówkę droższy przy sprzedaży i cena się zrównuje z droższym cielakiem. Tylko ładniej w oborze wygląda 

Opublikowano

U mnie (Mazury) byczki hf coraz trudniej sprzedać, każdy aby tylko jakiś brązowy był. Teraz sporo kryje lm, hereford, SM to powinno być łatwiej sprzedać. Dwie jałówki mieszane lm sobie zostawiłem to ładnie rosną 😉

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, zapracowany123 napisał:

a jak u ciebie z ibr i bvd. Nie wiem za 2.5 tys może by się chętni znaleźli

Stado wolne  dodatkowo szczepimy profilaktycznie

3 godziny temu, Karol6130 napisał:

Jak się nie wie ile wziąć to się robi najwiekszą cenę za kilogram z okolicy razy waga 

Za takie jalowki nikt więcej niż 1500 nie da

Choć za 10 dniowe byczki hf płacą 900-1000

Odchowane jałówki hf to nie byczki, mało kto wieży w fakt że po prostu ktoś przeholował z ilością 

Ludzie boją się że sztuka ferelna

30 mam na sprzedanie zrobiło się tego za dużo

4 godziny temu, radekz200 napisał:

kurła a ja w sobotę wziąłem 600 zł za miesięcznego hf a 🤬

ja za 14 dniowe hfy dostaję 400zł ten sam cielak jedzie w Wielkopolskie lub Kujawsko Pomorskie a nawet ostatnio kolice Tczewa i chłopaki za nie płacą po 1000-1200zł zarabia pośrednik

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v