Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@WitekRolnik to cena ta sama co @greg1985 przy tych samych parametrach a mniejszej ilości 🤔 ale wierzę Ci z tą ceną tylko trochę się dziwię mleczarni że są takie rozbieżności w tych cenach .🤔

Opublikowano
41 minut temu, Michal2399 napisał:

@WitekRolnik to cena ta sama co @greg1985 przy tych samych parametrach a mniejszej ilości 🤔 ale wierzę Ci z tą ceną tylko trochę się dziwię mleczarni że są takie rozbieżności w tych cenach .🤔

Jedne VAT a drugi ryczałt. To jest 2% różnicy w vacie. Czyli około 5 groszy. Witek jest chyba 2 lub 3  przedziały niżej niż Greg więc dlatego wyszła ta sama cena. Jako ryczaltowiec ma 5 gr więcej ale że jest dwa - trzy przedziały niżej to też ma te 5 gr mniej i cena wychodzi ta sama. Za przedział 1-2 gr jest mniej 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

Mlekpol za kwiecień, ilość 5057l

Tł. 4.31 Bi. 3.32

Cena 2.27 brutto RR  i od tego -2 gr na udział.

To fajną masz cenę ja przy podobnych parametrach i trochę większej ilości 1,79 😩 w kole

Opublikowano
2 godziny temu, Michal2399 napisał:

Słuchaj, ja tam mogę nawet i zdjęcie faktury podesłać, bo ja to tam nie mam nic do ukrycia także tego... a poza tym to po co miałbym zakłamywać rzeczywistość jak ja ani tego nie ukradłem ani mi nikt za darmo tego nie dał.

Ale o jakich rozbieżnościach piszesz jak wszystko jest zgodne z aktualnym cennikiem...

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Jedne VAT a drugi ryczałt. To jest 2% różnicy w vacie. Czyli około 5 groszy. Witek jest chyba 2 lub 3  przedziały niżej niż Greg więc dlatego wyszła ta sama cena. Jako ryczaltowiec ma 5 gr więcej ale że jest dwa - trzy przedziały niżej to też ma te 5 gr mniej i cena wychodzi ta sama. Za przedział 1-2 gr jest mniej 

No i po tego typu wpisach bardzo pięknie widać to kto głowę na szyi nosi nie tylko dla ozdoby :)

1 godzinę temu, Pcheella napisał:

To fajną masz cenę ja przy podobnych parametrach i trochę większej ilości 1,79 😩 w kole

No niezła przepaść ;) Nie myślałeś zmienić mleczarnię? Bo jednak w stosunku rocznym to sporo kasy przechodzi koło nosa ;)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pcheella napisał:

Opolskie. Najlepsze ceny..

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, WitekRolnik napisał:

Mlekpol za kwiecień, ilość 5057l

Tł. 4.31 Bi. 3.32

Cena 2.27 brutto RR  i od tego -2 gr na udział.

Piękna  cena 

2 godziny temu, Pcheella napisał:

Nie przejmuj się , w Radomsku przy podobnej ilości ale wyższych parametrach za maj  będe miał 1,6- 1,65 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano

@Nieustraszony1044 Cenę za mleko masz kiepską, ale jak ziemię już chyba 2 razy w tym roku kupiłeś to chyba jakąś opłacalność masz chyba ,że jeszcze masz jakieś inne źródło dochodu 🤔.

Opublikowano

czy to 1,8 czy 2,3 (choć już nieaktualne w maju w Mlekpolu) to i tak ta cena nieadekwatna do kosztów i poświęcenia. Jeszcze chyba tylko Piątnica dba o to by rolnikom się chciało rano wieczór w doju uczestniczyć

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Piękna  cena 

Nie przejmuj się , w Radomsku przy podobnej ilości ale wyższych parametrach za maj  będe miał 1,6- 1,65 

A jak wyglądałaby Włoszczowa ?

Coś mi wygląda że na północy chyba lepsze mleko robią, albo tiry mają bliżej na rynek europejski skoro minimum 30gr taniej sprzedajemy od reszty 

Edytowane przez kampl
Opublikowano
8 godzin temu, Michal2399 napisał:

@Nieustraszony1044 Cenę za mleko masz kiepską, ale jak ziemię już chyba 2 razy w tym roku kupiłeś to chyba jakąś opłacalność masz chyba ,że jeszcze masz jakieś inne źródło dochodu 🤔.

Mleko , opasy, zboże i jakoś się kręci 

33 minuty temu, kampl napisał:

A jak wyglądałaby Włoszczowa ?

Coś mi wygląda że na północy chyba lepsze mleko robią, albo tiry mają bliżej na rynek europejski skoro minimum 30gr taniej sprzedajemy od reszty 

Nie wiem jak Włoszczowa 

Opublikowano

1,95 brutto miałem za kwiecień. Coś w okolicach 7 tys było i parametry koło 4,0 i 3,5. Nie pamiętam dokładnie, a jeszcze do domu nie dotarłem, żeby sprawdzić 

Opublikowano

Ty praktycznie jako jedyny podajesz cenę jako dostawca sierpca. 

A no i jak na koniec roku Sierpc rzuci za miesiąc czy dwa dość fajna premie to wtedy się robi wysyp dostawców w tym temacie. Podobnie jak w Giżycku czy Mońkach 

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v