Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też w president 7 lat rodzice wcześniej z 5 lat mogłem przejść do Sierpca ale nie poszedłem wcale nie żałuje wymogi mają nie powiem tylko ten kierownik w winnicy wkur...jący

Opublikowano
52 minuty temu, wille napisał:

Ja też w president 7 lat rodzice wcześniej z 5 lat mogłem przejść do Sierpca ale nie poszedłem wcale nie żałuje wymogi mają nie powiem tylko ten kierownik w winnicy wkur...jący

Dlatego ja odszedłem w 1.01.2022r o to było najlepsza decyzja. Kierownik w ogóle nie umnie odbierać tel. Odzwonic tak samo... a cenę mają niszą jak inne mleczarnie 

Opublikowano (edytowane)

Mlekpol za grudzień, ilość 5690l

Tł. 4.12 Bi. 3.46

Cena 2.30 brutto RR  i od tego -2 gr na udział.

A po podliczeniu faktur za 2023r średnia cena w Mlekpolu z uwzględnieniem udziału wynosi 2.05 brutto RR, przy średnich parametrach Tł: 4.32 Bi. 3.11, a średnia roczna somatyka w całym stadzie wyniosła 176 tyś.

A tak prezentował się rok 2023 w ogólnych wynikach:

page3.jpg

page4.jpg

Krótko mówiąc nie jest źle, nie mniej jednak jeszcze dużo pracy przede mną żeby wszystko grało na wysokich lotach :D :)

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 6
Opublikowano

No zapomniałem napisać

OSM Koło 8,1 tys, tł 3,98 bi 3,54; 2,04 brutto RR

Średnia cena z 2023 z ilości 1,99 brutto ( najgorsze miesiące to sierpień, wrzesień i pazdziernik) śr somatyka 83 tys, śr tł 4,17, śr białko 3,57

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Koło ~17tys 4,85 b 3,8 2,22 brutto rr

18 minut temu, slawek74 napisał:

albo jakąś specjialna rasa albo bida z mlekiem....

Mówiłeś że masz tak super opanowane żywienie i parametrów nie masz? Dziwne

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 4
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Stado dość mocno przedojone i sporo sztuk jest przed zasuszeniem więc parametry wyższe nieco choć w ciągu roku kręcą się cały czas około 4.5 tłuszcz i 3.5 białko. W tej chwili ze zbiornika jest około 21l od sztuki na dobę. 

Są w stadzie sztuki z pewną domieszką jerseya są też 2 sztuki 50% simental. Ale większość jednak hf.

Edytowane przez Jacekabram12
  • Like 1
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

Koło ~17tys 4,85 b 3,8 2,22 brutto rr

18 minut temu, slawek74 napisał:

Mówiłeś że masz tak super opanowane żywienie i parametrów nie masz? Dziwne

a nie mam 🤔 doucz się

Opublikowano
11 godzin temu, slawek74 napisał:

Sławku powróciłem:) ależ ci ten zadek Trzebietowski ściska jak ktoś ma się czyms pochwalić wiecej od Ciebie i do tego jest że Spomleku to iż w tedy bile ściska tak bile bolą... Wróć do nas synu marnotrawny a zaznasz szczęścia....

Opublikowano

🤣🤣🤣🤣 co ma mi ściskać jak spomlek mam przez drogę i widzę jaki tam dobrobyt 🤦😁

za grudzień miałem 2.22 w Rykach parametry ciut niższe a bywało bialko 3.8-4%

Jacekabram12 napisał:

Stado dość mocno przedojone i sporo sztuk jest przed zasuszeniem więc parametry wyższe nieco choć w ciągu roku kręcą się cały czas około 4.5 tłuszcz i 3.5 białko. W tej chwili ze zbiornika jest około 21l od sztuki na dobę. 

Są w stadzie sztuki z pewną domieszką jerseya są też 2 sztuki 50% simental. Ale większość jednak hf.

z parametrów można dużo wyczytać ... ale ogólnie bogato żywione gospodarz może aż nazbyt chojny dla tych przed zasuszeniem...

Opublikowano
15 godzin temu, FarmerDyzio napisał:

Sławek na codzien, wobec swoich znajomych, czy nieznajomych, w życiu realnym a nie tym internetowym też jesteś takim gburem ?

Jak on nie ma życia realnego bo bez przerwy tu siedzi i pisze 

• Like 4
Opublikowano

Prawdziwy LIDER bravoMlekovita.👏🏻👏🏻 jest moc.💪💪💪🔥🔥🔥 pomimo trudego roku. "Pobiliśmy własne kolejne rekordy, zdobyliśmy kolejne prestiżowe nagrody i wyróżnienia. Stale rozwijamy firmę, wzrasta wartość marki Mlekovita, PRZYCHODY NIE MALEJĄ" https://www.portalspozywczy.pl/mleko/wiadomosci/mlekovita-podsumowuje-rok-quot-pobilismy-wlasne-kolejne-rekordy-quot,244412.html

Opublikowano

Mlekpol za grudzień 26 tyś litrów.

Bi. 3.4. . Tł. 4.5 .

Cena 2.25 zł  netto dla vatowca . 

Za styczeń będzie podobnie . Do wiosny może jeszcze się utrzyma ale pewnie później będzie obniżka 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2025.
      Poniżej zamieszczamy listę najpopularnieszych pytań jakie przewijały sie na forum w latach poprzednich.
      Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie który dotyczy cen mleka w roku 2025.
      Ile będzie kosztować mleko w 2025 roku? Jaka będzie cena mleka w 2025 roku? Czy ceny mleka pójdą w górę w 2025 roku? Czy mleko będzie droższe w 2025 roku? Czy ceny mleka będą spadać w 2025 roku? Dlaczego mleko może tanieć w 2025 roku? Co dalej z cenami mleka w skupie w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Biedronce w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w sklepie w 2025 roku? Ile będzie kosztować litr mleka w skupie od rolnika w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Polsce w 2025 roku? Ile będzie kosztować mleko w Ameryce w 2025 roku? Stawki w mleczarniach i ceny skupu mleka 2025
      Ile będzie płacić Piątnica za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacił Mlekpol za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić mleczarnie za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacił Łowicz za mleko w 2025 roku? Ile będzie płacić Mlekovita za litr mleka w 2025 roku? Ile będzie płacić Polmlek za mleko w 2025 roku? Ile będą płacić rolnikom za mleko w 2025 roku? Zapraszamy do merytorycznej i kulturalnej dyskusji.
      Podając ceny mleka wpisujcie jaki to powiat, jaki odbiorca, jakie parametry mleka przy tej cenie. Taka informacja pomoże nam dyskutować na faktach a nie na domysłach.
      Pozdrawiam, YacentY
  • Dodaj nową pozycję...
v