Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Onuca ale ty jesteś głupi . Ale onuce tak mają . Akt Notarialny daje ci prawa nabycia . Ale Państwo zawsze może ci to zabrać za darmo .

Jedno takie wydarzenie miało miejsce w Polsce .

6 września 1944 r. wprowadzono w Polsce dekret PKWN zapowiadający reformę rolną. Na mocy uchwały nowych władz, majątki należące do tej pory do właścicieli ziemskich przechodziły na własność państwa i były rozparcelowywane wśród chłopów. Dzięki temu komuniści usiłowali kupić sobie poparcie szerokich mas społecznych.

Pańskie i Żydowskie nie przepadnie .

Jak to akt daje prawa nabycia? Jak nabyłem to jest moje, chyba że w twej psychozie jakaś inna logika obowiązuje 😆

Majątki po wojach często zmieniały właścicieli . Co w tym widzisz dziwnego?

57 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Owszem, ale co w takim razie radzisz...

Nie kupować ziemi, czy notariusza nie zamawiać?

Być dziadem takim ja on😂

37 minut temu, galan99 napisał:

Pańskie i żydowskie nie przepadnie i tego się trzymajmy .

Ale twój pis i wyznawcy przecież darli ryja jak oddawali kamienice w Warszawie. Popierają to co komuna zabrała?

32 minuty temu, galan99 napisał:

NIE PRZEPADŁO I ODBIORĄ PACHOŁOM ZIEMIĘ I WRÓCI ZIEMIA DO PRAWOWITYCH PANÓW .

A te pany to które? Te co przed wojną,  przed zaborami czy tym co za Chrobrego mieli ziemię?

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Ziemie muszą oddać i oddadzą .

Czy tobie aby się nie wydaje, że jak innych uwsteczniać, to wtedy łatwiej ich dogonisz?

Tylko tak domniemywam.

Może się mylę,ale jakoś dziwnie się jarasz tym...co nie nastąpi...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Pewnie ma dylemat, bo oddala sie wizja winnicy po Hansie i ciepłej wdówki po nim też. A chciałby przez zasiedzenie dobra nabyć.:lol:

2 minuty temu, Roman176 napisał:

rudy rudy musi was jebać ............

Yyyyyyy a suszarnię będę mógł wtedy węglem opalać?

• Haha 1
Opublikowano

Za suszarnię jako za budowlę ci dowalą podatek że sam ją do huty wyślesz nim o rodzaju opału pomyślisz🤭

Opublikowano

najlepszy polityk niemiecki dba o swoją gospodarkę żeby był popyt .. gospodarka notuje dobrą produkcje rząd ma posiedzenie stacjonarne w WAwie i na czele rządu stoi donald tusk 

Zgadnijcie kto jest największym producentem pelletu w Europie i dlaczego piece na biomasę są bardziej ekologiczne od pomp ciepła

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Grzywna może wynieść od 500 do nawet 5000 zł.

Może być zdjęciem przedstawiającym 6 osób i tekst „Straż miejska już puka do mieszkań. Za brak wpisu będzie grzywna Przemysław Terlecki NIERUCHOMOŚCIIBUDOWNICTWN sierpnia(07:59) sierpnia Wczorai,15 Lubię to 5,6tys. Grzywna, którą nałożyć może straż miejska na właściciela nieruchomości, to nowe uprawnienie strażników, które zyskali w 2024 roku. Straż może teraz prowadzić specjalne kontrole. w ten sposób sprawdza, czy nieruchomości posiadają odpowiedni wpis w CEEB. Za jego brak grozi grzywna. I56 STRAŻ MIEISKA”

taka ciekawostka 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Prokuratura reaguje na doniesienia Ws. Nord Streamów. " „Wołodymyr Z. opuścił terytorium Polski" 24 ENERGETYKA24 14.08.2024 12:25 PDF Autor. Szwedzka straż przybrzeżna Niemieckie służby poszukują podejrzanego O wysadzenie gazociągu Nord Stream Wołodymyra Z., który ostatnio miał przebywać w Polsce. „Polska”

ups 

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Elektrownia na blomasę wyemitowałą cztery raz więcej CO2 niż elektrownia węglowa MAGDALENA MATEJA-FURMANIK theguardian Dzisiaj, 11:42 f X O i Clare ClareLouise)hnson/Shuterstock Louise ClareLouiseJohnson/Shtterstock Johnson Shutterstock”

Opublikowano

Przecież wszystko co w hali stać będzie a służyć przetwórstwu to obłożą domiarem🤷‍♂️

Opublikowano

Łóżko też opodatkują, a i rodzinę śmiercią obciążysz🤭

Opublikowano

Marność, wszystko marność...🤣

Przed chwilą, mirro napisał:

Mam jedno polowe ze starych czasów, to se rozstawię pod gruszą.:lol:

Wczasy pod gruszą? Luksus i 2% i z m² campingu🤣

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

No to w pisdu. Trza się położyć i czekać na śmierć.:lol:

spokojnie to tylko igrzyska  kto wytrzyma więcej i leż tylko pracuj ciężej  musimy zarobić na ciapatych i Ukraińców

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

pod płotem zakopią a dodatek POgrzebowy wezmo

Wydział Ochrony Środowiska i Sanepid lubią to🤣

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Czy tobie aby się nie wydaje, że jak innych uwsteczniać, to wtedy łatwiej ich dogonisz?

Tylko tak domniemywam.

To jest zespół padaczkowo drgawkowy z psychozą maniakalno przesladowczą

24 minuty temu, galan99 napisał:

Morze nastąpi .

A które tereny zaleje?

galan, czy to dobrze że w wanie oddawali całe kamienice? Powinni zwrócić wszystkie?

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Toś mi przypomniał że PIORIN z wizytą w tym tygodniu przybędzie. Trza kwity jeszcze uzupełnić.

W moim przypadku zero obaw kiedyś kontrolowali mnie co roku u nas są wyjątkowo przychylni 

Opublikowano

Dziwne że tak co roku...

Jakąś większa akcja teraz chyba...

U nas też się kręcą...

Mają dobre podejście, nie czepiają się o byle co 

2 minuty temu, v11 napisał:

W moim przypadku zero obaw kiedyś kontrolowali mnie co roku u nas są wyjątkowo przychylni 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v