Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Niemcy też mają postulaty przeciwko polityce UE, tym ekoschematom itp

A zakaz orki w zimę to już wymysł głupich PiSdzielców, można było wybrać inny termin, spójrz na Litwę czy Czechy, mają inne terminy niż my ... Można było wybrać inne terminy, ale nasi nawet nie pomyśleli, podpisali byle co i są efekty ...

U nas wymóg 80% okrywy na zimę, inne kraje mają np 60%, a przy 60% nie było by problemu, bo i tak około 50% zasiewów to oziminy ...

Wszystko zależy od regionu kraju z tym oraniem 

48 minut temu, Desperado napisał:

Dobrze ok zgadzam się z tym, tylko dlaczego teraz pier**lą że to jednak unia już tylko rządzi w Polsce, sami nic nie mogą zrobić, a przedtem że to PiS, a unia taka dobra.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 

46 minut temu, Ulman napisał:

Pokaz mi gdzie jest napisane że jak nie przejdzie przeglądu na euro 7 to nie bedzie dopuszczony do ruchu. Tylko daj jakieś rozporzadzenie a nie jełopów z fB albo innego youdupa

Pewnie tu chodzi że akcja tak jak kiedyś z vw. Coś tam nakłamali z normami emisji i później wycofywali auta z rynku. Nie czytałem tego artykulu

48 minut temu, marulekk napisał:

Jak to mówią: Słychać wycie, znakomicie. 😁

Nie baw się w fajnopolactwo. Źle Ci to wyjdzie 

44 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Na razie to jest wycie pod więzieniami w Radomiu i Przytułach xD 

W Przytułach chcieli obić tego od chwdptv wczoraj 

28 minut temu, Agrest napisał:

Proponuję wdrożyć nowe podatki. Jako że to ocieplenie klimatu staje się już oklepanym tematem to może teraz coś na walkę z wulkanami? Tylko że każdy wybuch walczy z ociepleniem i studzi jego zamiary. Jak to ludziom sprzedać, by ich łupić?🤔

Na szczęście Europą i Polską rządzą tak wyśmienici hipokryci że coś wymyślą.

https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2024-01-19/gdy-wybuchnie-ten-wulkan-ziemia-zmieni-sie-w-olbrzymia-kule-lodu-a-ludzie-wymra/

Coś się wymyśli 

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Miał w tym absolutną rację

Jak tam Ulmanek twoja Konfederacja ? puszczałeś do nich oko przed wyborami a teraz ani słowa . Pewnie to była zmyłka przeciwnika bo teraz to już jedyna słuszna partia rządzi i wreszcie PISu nie ma .

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, rolnik34 napisał:

a KTO POWIEDZIAL FRAJEZY PAN SAWICKI Z PSLU

”chłopi są pazerni, da się im parę złotych przed wyborami i zagłosują"

Na takich to warto głosować xD Traktował rolników jako pazerną dziwkę za parę złotych, a oni lecieli i na niego głosowali ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
36 minut temu, gregor1284 napisał:

Rozmawialiśmy o tym przecież. Nie to że ludzie nie chcą jeść tylko polskim rolnikom nie opłaca się a Holendrom jakimś cudem się opłaca. Ktoś gdzieś coś że wczoraj łopatka w biedrze po 8 złotych była podobno

Tylko z czego jest ta łopatka....

I ile jest w niej środków innych  ,zapakowana próżniowa w folię...

Opublikowano
22 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak tam Ulmanek twoja Konfederacja ? puszczałeś do nich oko przed wyborami a teraz ani słowa . Pewnie to była zmyłka przeciwnika bo teraz to już jedyna słuszna partia rządzi i wreszcie PISu nie ma .

Konfederacja stoi z boku i nie wchodzi w awanturę pomiędzy lewicowcami. To że nie ma PISu jest dobre, to że rządzą obecni lepsze nie jest.  Zasadniczo będzie mniej więcej to samo z tą różnicą  ze ci przynajmniej nie kłamią  ze są prawicą 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Może paliwa lepszej jakości ?? Wypalany był zawsze, była od tego kontrolka a i tak się badziew zapchał ...

Przy jakim przebiegu i cóż to za wspaniała marka, że nusiałeś wycinać tego DPF'a?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacor73 napisał:

Przy jakim przebiegu i cóż to za wspaniała marka, że nusiałeś wycinać tego DPF'a?

Opel z Fiatowskim MultiJetem ... Puszka po DPF została, śladu nie ma, że wkład wywalony. Przy 170k się zapchał już na amen, przy 130k był płukany. Wycinać nie musiałem, cały wydech wygląda na oryginalny. A jak będzie trzeba to można po prostu wyjąć puszkę po DPF i zamontować oryginalny.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Opel z Fiatowskim MultiJetem ... Puszka po DPF została, śladu nie ma, że wkład wywalony. Przy 170k się zapchał już na amen, przy 130k był płukany. Wycinać nie musiałem, cały wydech wygląda na oryginalny. A jak będzie trzeba to można po prostu wyjąć puszkę po DPF i zamontować oryginalny.

U mnie też opel, tylko 1,7, sprzedałem przy 350 tys, ani razy nie był wypalany serwisowo, brak kontrolki od wypalania, wypalanie średnio co 500 km przy jeździe 40/60 trasa/miasto, przy samej trasie powyżej 800km.

Opublikowano

A tu miałem założoną kontrolkę od podgrzewania lusterek(włączają się jak wypala się filtr DPF), nigdy nie gaszony podczas wypalania a i tak się zapchało. Na razie jest jak jest, jak będzie trzeba to można włożyć nową puszkę z filtrem, na 15min do elektronika samochodowego i jest samochód z sprawnym DPF ...

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Konfederacja stoi z boku i nie wchodzi w awanturę pomiędzy lewicowcami. To że nie ma PISu jest dobre, to że rządzą obecni lepsze nie jest.  Zasadniczo będzie mniej więcej to samo z tą różnicą  ze ci przynajmniej nie kłamią  ze są prawicą 

Wynika z tego że odłam Nowoczesnej który pozostał przy PO powinieneś popierać .

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A tu miałem założoną kontrolkę od podgrzewania lusterek(włączają się jak wypala się filtr DPF), nigdy nie gaszony podczas wypalania a i tak się zapchało. Na razie jest jak jest, jak będzie trzeba to można włożyć nową puszkę z filtrem, na 15min do elektronika samochodowego i jest samochód z sprawnym DPF ...

DPF'y najbardziej zabijają krótkie odcinki,  silnik nierozgrzany, niska temperatura i zawala filtr

Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

”chłopi są pazerni, da się im parę złotych przed wyborami i zagłosują"

Na takich to warto głosować xD Traktował rolników jako pazerną dziwkę za parę złotych, a oni lecieli i na niego głosowali ...

Bez zdania racji by tak nie powiedział. Jaka opinie sobie wyrobili tak ich traktują 

44 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Wymóg okrywy P0winien być 100%

Tera w rowach widać gdzie orane bo śnieg brązowy od zgonionego piachu

Gliny nie wywieje chyba?

31 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Tylko z czego jest ta łopatka....

I ile jest w niej środków innych  ,zapakowana próżniowa w folię...

Według mnie to pasza nie jedzenie ale komuś się musi opłacać to wyprodukować 

Opublikowano

Co z przyjęciem euro w Polsce? Ministerstwo Finansów odpowiada .

Kolejne kraje naszego regionu myślą o przystąpieniu do strefy euro. Co z Polską? Zapytaliśmy o to Ministerstwo Finansów. Z odpowiedzi wynika, że kiedyś będziemy mieć europejską walutę, ale nie prędko.

Nigdy tego Euro w Polsce . Eurokołchoz upaść jak jak  szybciej .

Komisja Europejska nie wprowadzi już odstępstw od norma GAEC 6,7,8. „Odnotowaliśmy obawy, leżące u podstaw wniosku”, ale „kontekst, w którym przyznano odstępstwa w ubiegłym roku, jest obecnie inny” – napisał komisarz ds. rolnictwa UE Janusz Wojciechowski w odpowiedzi na wniosek Krajowej Rady Izb Rolniczych.

To nie fotomontaż. Zobaczyliśmy cenę chleba na bazarku koło domu Tuska .

Na sopockim bazarku, chętnie odwiedzanym przez Donalda Tuska i jego żonę, swoje produkty wystawiają sprawdzeni, lokalni dostawcy. Towary są świeże i zachęcające, jednak ich ceny mogą wprowadzić w osłupienie. Na nas największe wrażenie zrobiła cena chleba.

https://www.o2.pl/biznes/to-nie-fotomontaz-zobaczylismy-cene-chleba-na-bazarku-kolo-domu-tuska-6979747872975360a

Za dobry towar trzeba zapłacić nic dziwnego . Markety maja chleb po 2,50 zł , też można kupować tak samo mięso po 8 zł jest .

To nie fotomontaż. Zobaczyliśmy cenę chleba na bazarku koło domu Tuska

• Like 1
Opublikowano

Jak z tego co napisałem 

44 minuty temu, Ulman napisał:

Wynika to co ty napisałeś?

33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Wynika z tego że odłam Nowoczesnej który pozostał przy PO powinieneś popierać .

Możesz mi wytłumaczyć jaką dedukcją  się kierowałeś?

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Tylko euro 3,4,5 nie przejdą przeglądu jak zostaną wprowadzone normy .

No nic nie zrozumiałeś.

Jak starszy samochód miał euro 4 to dla niego jest inna norma i z tego co gostek mówi, to właśnie te samochody przechodzą badanie bez problemów. Natomiast te z euro 6 mają tak wyśrubowaną normę że nie przechodzą. Nikt ci pojazdu z euro 4 nie będzie mierzył normą z euro 6.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v