Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę tu same filozofie a nie ma nic o proteście na 24tego tłukąc godzinami tu nic nie osiągniecie -czekacie na innych ? czy tak jak do tej pory będzie wiele narzekania i płaczu 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ale nie ma dostępu republika do naziemnej i pisanie takich pierdół, ze tam oglądalność dwa razy wzrosła bez podania liczb jest smieszne. BO jak masz 2 jabłka i dostaniesz jeszcze dwa to też dwa razy liczba jabłek wzrośnie.

Kłania się efekt bazy i magia procentow.Jeśli oglądało ich 200tys a teraz to zdublowało to i tak żaden wynik

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ja ani razu nie obejrzał nawet minuty

A JA OBEJRZAŁ BY ZOBACZYĆ CO TO JEST , DYKTA I PAŹDZIERZ, jak będę chciał obejrzeć TVN to będę oglądał w oryginale a nie nędzną podróbę.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No Kołodziejczyk jak krzyczał to wiedział jak tylko ze pis nie chciał

To tera pisu niema a Kołodziejczyk wie jak i może bo jest w rządzie. 

Kołodziejczak mówił że powinno się wprowadzić czy że cło wprowadzi?

Czemu twoim zdaniem  PIS nie chciał?

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Ja od 7 lat robię badania gleby i zalecenia nawozowe, PK i Mg na poziomie wysokim, ani nie ubywa, ani nie przybywa.

Żeby ludzie np policzyli ile nawozu potrzeba na planowany plon, a nie na "oko". Potrafili sobie przeliczyć który nawóz dolistny lepiej im wyjdzie ekonomicznie.

ojciecw 83 r robil badania gleby- przez 40 lat niewiele sie zmienilo.

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Mało śniegu nie ma wody

po raz pierwszy od powodzi w 2010 r rowami woda plynie  zlasu

21 minut temu, witejus napisał:

TO SKĄD ten powszechny lament że nie ma kto robić?

u zony w sklepie brakuje paru osob i chetnych za bardzo nie ma..

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Będą niech no się zapasy P0 PiSie P0kończą to wezmą byle co aby było na jedzenie

I bardzo dobrze. Zasada stara jak świat- kto nie pracuje ten nie je.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał:

CZyli rzeczywiście, nie na papierze, socjal nie likwiduje bezrobocia, ci którzy nie chcą lub nie mogą pracować to pracować nie będą nawet jak ich pozbawisz socjalu

Zerknij sobie w przepisach jak zmienili definicje osoby bezrobotnej w przepisach urzędów pracy 

Wcześniej jeśli byłeś zarejestrowany w up jako bezrobotny tak jak i Ci którzy nie byli zarekestrowani w żadnej firmie.

Pozniej nastąpiła likwidacja bezrobocia i jak byłeś zarejestrowany w up to byłeś legitny bezrobotny a Ci którzy nie byli zarejestrowani w up są postrzegani jako pracujący gdzieś na czarno 

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

ojciecw 83 r robil badania gleby- przez 40 lat niewiele sie zmienilo.

Bo jak jest racjonalne nawożenie to tak będzie. Ale jak teraz maja płacić 100zł/ha za badania gleby, w przypadku moich działek wychodzi koszt 30zł/ha plan nawozowy+badania to tylko głupi by nie skorzystał ... Wiesz co masz, policzą ci potrzeby nawozowe i jeszcze 70zł/ha zostanie za chodzenie i wykopanie próbek ...

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Zerknij sobie w przepisach jak zmienili definicje osoby bezrobotnej w przepisach urzędów pracy 

Dej spokój z definicjami, popatrz na rzeczywistość

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Ulman napisał:

Socjal zawsze generuje patologię.

Czyli PIS nic nie mógł wiec na jakiej podstawie sądzisz że teraz się uda?

No toż kołodziej mówił że się da choć nie da ale mówił że się da to niech działa 

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

Dej spokój z definicjami, popatrz na rzeczywistość

Właśnie cały dowcip tkwi w definicji. Bodajże w przypadku likwidacji ubóstwa przez PIS,  to po prostu pozostawiono niski próg ubóstwa przy wzroście płac co z automatu skutkuje zmniejszeniem liczby ubogich. No i w ten sposób PIS odniósł wielki sukces. A tak na marginesie - co to za bzdura z walka z ubostwem? Jak się źle powodzi to niech się biorą za robotę.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

Taa i z powodu definicji niema komu robić, nawet u Niemca.

Czyli żaden sukces PiSu a po prostu sytuacja w światowej gospodarce ? Bo tak rozumiem twój argument.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v