Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał(a):

Nie wiem co bym zrobił , inaczej się mysli w chwili zagrożenia a inaczej tak jak np . dziś . 

No wiadomo, mamy pokój oby jak najdłużej.

13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Rząd???

Społeczeństwo skłócone tak kiedyś i dziś...

Każdy aby o swój tyłek dba...jak może...

Może zacznijmy od siebie szukać co jest nie tak...

To o twoj tyłek mam dbać?😅 Mówiłem takiej pani tu że chce kupić psa to kazała mi iść do psychiatry😅 może faktycznie coś jest z tymi ludźmi nie tak albo zemną 🤔

16 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kościół w tamtych czasach do z jakich warstw społecznych werbował ?? Właśnie szlachta, magnateria i trochę mieszczaństwa ...

Nie wiem,powiesz?

Opublikowano
3 minuty temu, Wpaw napisał(a):

To o twoj tyłek mam dbać?😅 Mówiłem takiej pani tu że chce kupić psa to kazała mi iść do psychiatry😅 może faktycznie coś jest z tymi ludźmi nie tak albo zemną 🤔

No jak już na etapie pani od psów...to może się udaj...

Opublikowano
10 minut temu, Wpaw napisał(a):

Bzdura? Tylko Francja była bogata miała kolonie i w dłuższej perspektywie sama by się wyzwoliła tym bardziej że nie była podbita cała. Pomogli im USA a nas zostawili na paste ruskim i teraz mamy to co mamy 50lat za murzynami. Teraz to może trochę zbliżyliśmy się do zachodu, ale lata 60, 70, 80, 90 co było? Bieda i syf. Zgadzam się że życie jest wartością najwyższą ale czy marnowanie go za niepodległość ojczyzny jest głupotą? Raczej się z tym nie zgodzę.

Ano był syf bo bohatersko walczyliśmy gdy nie było szans na wygraną. Inteligencja rozpierzchła sie po świecie bo ciągle była ro***erducha a i cała masa ludzi wartościowych dała się bohatersko wymordować. Miasta rozj...., kraj zrujnowany i w imię czego? Jaki zysk był z ich śmierci? Popatrz na Czechy, Holandię, Węgry czy wspomnianą Francję. Zamki nad Loarą, Paryż, Awinion, przepiękny Budapeszt, fantastyczna Praga. Byli tchórzami i kolaborantami? A ch*j to dzisiaj kogokolwiek obchodzi. Potencjał ludzki obronili, nie dali zrujnować kraju i piękne dziedzictwo zostanie dla kolejnych pokoleń. Lepiej być żywym tchórzem niż martwym bohaterem.  

7 minut temu, jahooo napisał(a):

Patrząc na potencjał gospodarczy i militarny takich krajów jak Belgia, Holandia czy zwłaszcza Francja, to zastanawia mnie, jak mogły upaść tak szybko. Z drugiej strony - chyba najlepiej na tym wyszli, lepiej niż my. Tam mniej ludzi zgineło, nie było takich represji.

One nie upadły szybko tylko stwierdziły że aby wygrać poniosą niewyobrażalne straty a może nawet wtedy zwycięstwo nie jest pewne. A że wyszli na tym lepiej niż my to każdy normalny człowiek wiedzieć powinien. Mało tego - powinni o tym mówić w szkołach.

Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał(a):

Patrząc na potencjał gospodarczy i militarny takich krajów jak Belgia, Holandia czy zwłaszcza Francja, to zastanawia mnie, jak mogły upaść tak szybko. Z drugiej strony - chyba najlepiej na tym wyszli, lepiej niż my. Tam mniej ludzi zgineło, nie było takich represji.

Belgię, Holandię wzięli z marszu to nie kraje to wydmuszki. Francja była zaskoczona atakiem z Arden i nie zdążyła przegrupować wojsk, a blitzkrieg nie wybaczał błędów. Bo tam czekali aż ich ktoś wyzwoli Polacy nie czekali

Opublikowano (edytowane)

Pięknie powiedział i prawdę Poseł 2050 DO swych wyborców  Wszyscy musimy trochę oszczędzać .

Babcia i dziadek z Emeryturą 1600 zł tym bardziej oszczędzać  . 

Cytat .

Poseł Kasprzyk znalazł proste rozwiązanie. „Wszyscy musimy trochę oszczędzać”

W ostatnim czasie ceny masła w Polsce osiągnęły niesmacznie wysoki pułap. Zapytany o tę kwestię poseł Polski 2050 rezolutnie stwierdził, że on zjadł bułkę bez smarowania MASŁEM .

To on .

image.png.78276a5a9352f3fa05ece3bfd3fdc620.png

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Galan nie rozpaczaj...smalcem se posmaruj...

Ja nie rozpaczam nie ma powodu by to czynić ale babcia i dziadek z miasta rozpaczają jak ich w H,,,A załadowali .

MIAŁO BYĆ TANIO PIĘKNIE RADOŚNIE .

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jak już na etapie pani od psów...to może się udaj...

Do pani?🤔 Czy do psychiatry 🤔😂???

11 minut temu, Ulman napisał(a):

Ano był syf bo bohatersko walczyliśmy gdy nie było szans na wygraną. Inteligencja rozpierzchła sie po świecie bo ciągle była ro***erducha a i cała masa ludzi wartościowych dała się bohatersko wymordować. Miasta rozj...., kraj zrujnowany i w imię czego? Jaki zysk był z ich śmierci? Popatrz na Czechy, Holandię, Węgry czy wspomnianą Francję. Zamki nad Loarą, Paryż, Awinion, przepiękny Budapeszt, fantastyczna Praga. Byli tchórzami i kolaborantami? A ch*j to dzisiaj kogokolwiek obchodzi. Potencjał ludzki obronili, nie dali zrujnować kraju i piękne dziedzictwo zostanie dla kolejnych pokoleń. Lepiej być żywym tchórzem niż martwym bohaterem.

Inteligentów zabijali, miasta to Warszawa została zniszczona najgorzej. A Węgry były w sojuszu z Niemcami kto miał ich zbombardować? U nas zamki to Szwedzi najwięcej zniszczyli. Jakoś zamku królewskiego w Krakowie nie zrównali z ziemią. 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Ja nie rozpaczam nie ma powodu by to czynić ale babcia i dziadek z miasta rozpaczają jak ich w H,,,A załadowali .

MIAŁO BYĆ TANIO PIĘKNIE RADOŚNIE .

W Biedronce promocji niech szukają.

Ja tam nie narzekam na ceny...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Bo Niemcy Kraków uważali za miasto "germańskie" ...

Przecież Kraków od zawsze miasto Polskie. Bo był, jest ładny i myśleli że zostaną tam na wieki wieków amen. 

Opublikowano
12 minut temu, Wpaw napisał(a):

Belgię, Holandię wzięli z marszu to nie kraje to wydmuszki. Francja była zaskoczona atakiem z Arden i nie zdążyła przegrupować wojsk, a blitzkrieg nie wybaczał błędów. Bo tam czekali aż ich ktoś wyzwoli Polacy nie czekali

Ano wydmuszki co są kilka razy bogatsze od nas i jeszcze kilkadziesiąt lat bedziemy ich doganiać. 

Polacy nie czekali , powiadasz? No i co nam z tego wyszło? Jaki zysk? Potrafisz cokolwiek wymienić? 

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

U nas zamki to Szwedzi najwięcej zniszczyli. Jakoś zamku królewskiego w Krakowie nie zrównali z ziemią. 

Bo smok(g) go obronił.

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A oni uważali za Niemieckie ;) 

Jeden ruski generał, też go zbytnio artylerią nie potraktował jak Niemców wypraszał.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

Ano wydmuszki co są kilka razy bogatsze od nas i jeszcze kilkadziesiąt lat bedziemy ich doganiać. 

Polacy nie czekali , powiadasz? No i co nam z tego wyszło? Jaki zysk? Potrafisz cokolwiek wymienić? 

I tak nie dogonimy. Mnóstwo zabitych, represje w miastach i na wsiach, egzekucję ludności cywilnej. Walczyli o wolność czego nie rozumiesz? 

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał(a):

jesteś na Emeryturze jak byś miał 1600 zł ciekawe co byś powiedział to samo

Nie jestem, ale tu niektórzy pisali że kupę z tego odłożyć można....

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Wpaw napisał(a):

I tak nie dogonimy. Mnóstwo zabitych, represje w miastach i na wsiach, egzekucję ludności cywilnej. Walczyli o wolność czego nie rozumiesz? 

Walczyli o wolność i ich wymordowali. Jaki z tego zysk?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Walczyli o wolność czego nie rozumiesz? 

Że nie żyją i gówno im z tego...

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

@galan99 się nie śmieje.

Naprawdę tak pisał tu jeden....  że kupę dodatków do tego jest...

Podpowiem że szlachcic...tak pisał ..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Walczyli o wolność i ich wymordowali. Jaki z tego zysk?

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Że nie żyją i gówno im z tego...

A ci co nie walczyli i umarli z głodu lub z pobicia ,chorób w obozach koncentracyjnych. Ciekawe co by wybrali walkę czy śmierci pewna powolna. 

Opublikowano
10 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

naprawdę ? jak nie bd węgla nie bd hut stali czołgów itp admonicji maszyn rolniczych  

14 minut temu, mirro napisał(a):

Bo smok(g) go obronił.

albo był taki smog ze go nie znaleźli 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v