Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

....a dziś to wolna sobota, czy pracująca jest?....bo nie wiem.... wstawać, czy na drugi boczek się przekręcić ...🤔    

🙂

Nawet jeśli pracująca to przecież może być wolna...dawej na drugi bok😉...

Dzień dobry 🙋...

8 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Potem przyszedł Piotruś napisał, że nie miał nie ma i miał nie będzie i że ma to w d*pie i poszedł odgrzewać ziemniaki na kolację

🤷...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Hmmm...

Niezbyt mi odpowiada taka narracja dzisiejszego dnia...

Nie po to drogi blokowałem....oj nie po to...

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ktoś musi pracować na to żebym to ja mógł poleżeć 

...a wstanę se.

...pewno tak mi pisane jest...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

....a dziś to wolna sobota, czy pracująca jest?....bo nie wiem.... wstawać, czy na drugi boczek się przekręcić ...🤔    

🙂

Dziś według kalendarza, jest święto rolników. Co prawda w Birmie, ale jest :D 

• Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

..a dziś to wolna sobota, czy pracująca jest?....bo nie wiem.... wstawać, czy na drugi boczek się przekręcić

Drugi dzień świąt... Możesz leżeć jak nie swietujesz 🤭

Opublikowano
Strongman napisał:

5 godzin temu, slawek74 napisał: bezorkowca kup zamiast pługa ... miałem szukać obrotówki ale za jakimś małym drspakiem do bezorki się będę oglądał Aj tam, nic tak nie kryje jak pług i zaden bezorkowiec nigdy nie dorówna pługowi.

nie chodzi o równanie a o kasę z dopłat .... i nie ma obowiązku gnoju mieszać do 12 godzin

Opublikowano

2 marca,  Toć miesięcznica 2 lutego więc poprawiny Kusaka. 

Na tłusto i wyskokowo.

Ten już albo jeszcze świętuje próżniak jeden. Z drogi nawet się nie usunie.

Ale załączony obrazek pokazuje że wegetarianizm jest przereklamowany i szkodzi zdrowiu i życiu.

20240301_152015.jpg

Opublikowano
Karol6130 napisał:

Sławek a byk twoim zdaniem jak?

Nie za słaby za te pieniądze? 

nie patrzyłem... a w sex czy zwykły?

12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

🙂

wolna 🙋‍♂️ możesz pracować tylko wolniej 🤭😁

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

nie chodzi o równanie a o kasę z dopłat .... i nie ma obowiązku gnoju mieszać do 12 godzin

Uprawia się dla plonu nie dopłat....... 

Taka gospodarka dopłatowa to ma liche fundamenty. 

@Strongman na takich piachach jak piszesz, że masz to bezorka najlepsza.

Edytowane przez Leszy
  • Like 3
Opublikowano
Agrest napisał:

2 marca,  Toć miesięcznica 2 lutego więc poprawiny Kusaka. 

Na tłusto i wyskokowo.

Ten już albo jeszcze świętuje próżniak jeden. Z drogi nawet się nie usunie.

Ale załączony obrazek pokazuje że wegetarianizm jest przereklamowany i szkodzi zdrowiu i życiu.

20240301_152015.jpg

pasztet będzie 🤔🤭😁

Opublikowano
11 godzin temu, kris91 napisał:

🙋‍♂️ Pytanie małe mam, nie był przypadkiem dziś w powiatowym mieście? 👀

Jak nie był, jak był. 

Opublikowano
Leszy napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

przy obecnej polityce dopłaty mogą dać wyższy plon...

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Leszy napisał:

@Strongman na takich piachach jak piszesz, że masz to bezorka najlepsza.

Ludzie mają wielkie bezorkowce po 3 rzędy łap, no mają rozmaite w okolicy i jak spojrzę na ich pole w czasie pracy czy po zakonconej pracy to efekt mi się nie podoba.

A co do gospodarki dopłatowej to mam łąki w ekologi, orać nie trzeba przewalać gleby, a kasa płynie duża.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał:

ale fundamenty dalej dołem mokre wewnątrz ? u mnie kartofle też pływają ale betonu już ze 30cm w 3 warstwach i2 folie ale  nic to nie daje 

IMG_20240301_121212.jpg

A grom go wie ,ale raczej to z podsiąkania ,teraz tam rzadko się zagląda bo tylko licznik wody ,dętki  i od groma przetworów ,nawet są jeszcze słoiki z gumkami .  Wydłub dołek ,zamontuj dziurawą beczkę ,pompa z pływakiem ,odprowadzenie pięćdziesiątką kanalizacyjną . Nad bokami wytnij rowek ,załóż dreny ,a najtaniej sączek ,zrobić spady ,może lekko kamyczkami by nie wyłaziły na wierzch i do tej studni . Dzień roboty ,może z 800 zł na całą ,,chałupę'' i spokój na lata 

Opublikowano
9 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

A ja dzisiaj byłem 😎

40zł za 20 minut roboty, bez paragonu 

To mi za tyle z brodą strzyżenie. 

Ale potrafi i to samo za samą głowę. Tam cennik zależny jaki klient 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Ludzie mają wielkie bezorkowce po 3 rzędy łap, no mają rozmaite w okolicy i jak spojrzę na ich pole w czasie pracy czy po zakonconej pracy to efekt mi się nie podoba.

A co do gospodarki dopłatowej to mam łąki w ekologi, orać nie trzeba przewalać gleby, a kasa płynie duża.

A jak już rośnie to też taki zły optyczny efekt? 

Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał:

A grom go wie ,ale raczej to z podsiąkania ,teraz tam rzadko się zagląda bo tylko licznik wody ,dętki  i od groma przetworów ,nawet są jeszcze słoiki z gumkami .  Wydłub dołek ,zamontuj dziurawą beczkę ,pompa z pływakiem ,odprowadzenie pięćdziesiątką kanalizacyjną . Nad bokami wytnij rowek ,załóż dreny ,a najtaniej sączek ,zrobić spady ,może lekko kamyczkami by nie wyłaziły na wierzch i do tej studni . Dzień roboty ,może z 800 zł na całą ,,chałupę'' i spokój na lata 

Zbyt prosto Pan mówisz. 

Na co później całe życie narzekać. 

Też jest w okolicy taki wiecznie zmęczony i przepracowany. 

Ale jak obornik z kanałów od 40 szt taczka, kukuryszka taczka, słomę po stropach turlać, toto nie w moim stylu 😁

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry 

Pochmurno +5 

Na zachodzie bezorki wróciły do pługa a u nas się wpaja te brednie że pazur lepszy od skiby

Każdy rolnik musi mieć jakiś pług. Jednak u nas na piachu kukurydzę siać w zaoraną i uprawioną potem glebę, to prawie, że zbrudnia. Uprawę dostosowujesz do warunków i rośliny. Nie traktujesz tego jak dogmat. Że musisz orać albo nie bo na zachodzie tak robią albo nie. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

🙋‍♂️

🙂

Niestety pracująca 

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v