Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

Tak jak w reklamie oleju kujawskiego z przed kilku lat/miesięcy 

11 minut temu, Leszy napisał:

Jeszcze za młody jesteś by narzekać na młodych :D 

Chciałbym żeby tak było ale niestety większość to takie tumany że już rówieśnicy to zauważają 

Opublikowano

Już dwa razy głosowałem na znajomego, ale się nie dostał. Może do trzech razy sztuka ;) 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dlatego niech idą ludzie którzy już coś osiągnęli i nie brak im wałków kręcić a wy Patrzcie im na ręce. Nie wiecie też o tym że nawet w czasie trwania kadencji można odwołać radnego czy wójta?

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Nowi są tacy sami jak ci co odejdą. Ryba się u nas psuje od bebechów. Na kradzież jest ogólne przyzwolenie, i każdy od radnych w gminach patrzy jakby funkcje jakoś wykorzystać dla siebie. W spółdzielniach to samo.  

Może znajdzie się więcej niż jeden, który będzie chciał coś zmienić i może samobójstwa z zachwytu nie popełni. Jeśli niczego nie zmienimy to się nie przekonamy.

@gregor1284 ja to wiem tylko trzeba więcej świadomych ludzi

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Dlatego niech idą ludzie którzy już coś osiągnęli i nie brak im wałków kręcić a wy Patrzcie im na ręce. Nie wiecie też o tym że nawet w czasie trwania kadencji można odwołać radnego czy wójta?

U nas wójt typu festyn, kiełbaska, browarek i disco polo, każda inwestycja po 20 razy opisywana na Facebooku i nie ma kontrkandydata ... Nie ważne że prawie gminę PiSiorom pod A50 sprzedał, ważne że jest potańcówka na stadionie ... I nawet jak ktoś wystartuje inny, z sensownym programem to głupi naród go nie wybierze ...

W ramach CPK chcieli nam gminę A50 przeciąć na pół, zgadnij jakie PiS miał poparcie ... Ułatwię Ci, zgadnij czy mniej czy więcej niż 50% ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Leszy napisał:

Już dwa razy głosowałem na znajomego, ale się nie dostał. Może do trzech razy sztuka

Się nie poddaje?

Dużo mniej miał od rywala?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
17 minut temu, Leszy napisał:

Wyborcy też są podobni. Na swój sposób. Kłócą się tylko o te drobne różnice. 

Czemu drugą część mojego posta zostawiłeś bez odpowiedzi? :ph34r:

13 minut temu, Leszy napisał:

Już dwa razy głosowałem na znajomego, ale się nie dostał. Może do trzech razy sztuka ;) 

Tylko przez to ze znajomy czy ze coś zrobi ze Tobie to pomoże? 

11 minut temu, Tomasz0611 napisał:

U nas wójt typu festyn, kiełbaska, browarek i disco polo, każda inwestycja po 20 razy opisywana na Facebooku i nie ma kontrkandydata ... Nie ważne że prawie gminę PiSiorom pod A50 sprzedał, ważne że jest potańcówka na stadionie ... I nawet jak ktoś wystartuje inny, z sensownym programem to głupi naród go nie wybierze ...

W ramach CPK chcieli nam gminę A50 przeciąć na pół, zgadnij jakie PiS miał poparcie ... Ułatwię Ci, zgadnij czy mniej czy więcej niż 50% ...

Daje narodowi to czego potrzebuje. Ile masz gospodarstw domowych we wsi? Ile z nich coś produkuje oprócz doplat

Opublikowano

Daje narodowi to czego potrzebuje. Ile masz gospodarstw domowych we wsi? Ile z nich coś produkuje oprócz doplat

Tylko A50 miała iść 200m od stadionu ... Nie posłuchają Zenka bo im samochody będą zagłuszać, a ruch może być spory, bo to tzw. duży ring Warszawy by był, a kiełbaska by śmierdziała spalinami TIR-ów ...

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ja to wiem. A Ty tak nie gadaj brzydko, nie tutaj

Jest plan żeby ludzie wyszli na ulice i do tego będą dążyć 

Potem trochę głodu 

Czytając wpisy na innych portalach to wyjdą pogonić protesty rolników. Łatwo niechęć się rozsiewa. 

Opublikowano

Wracając jeszcze do tego dzisiejszego przejazdu ciągników. Zorganizowany bez udziału żadnych związków rolniczych, bez polityki. Auto osobowe mlekovita przysłała i chłopak został kulturalnie odesłany do firmy. Pojawił się też nowy delegat do izb rolniczych który został trochę wyjaśniony i po nagraniu przejazdu ciągników z miną pobitego psa udał się do domu. Mleczarka jedna jechała z nami ale właściciel wczoraj zapytał czy może dołączyć i zadeklarował że nie jest oklejona logiem jakiej kolwiek firmy co było faktem. Z naszej strony ostrołeki wjechało około 480 ciągników a po połączeniu z resztą gmin było nas pewnie około tysiąca. Był z nami rolnik który będzie walczył o fotel wójta ale gdy media poprosiły go o wywiad powiedział że jest tu tak samo jak inni rolnicy i niech wybiorą kogoś innego do wywiadu bo nie chce być źle postrzegany i oskarżany o to że chce się wybić na rolnikach 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Czytając wpisy na innych portalach to wyjdą pogonić protesty rolników. Łatwo niechęć się rozsiewa. 

Wielu mieszkańców miast rozumie problemy, wielu po rozmowach otwierają się oczy. Czy tego chce rząd? Nie. Nie możemy myśleć jednogłośnie bo stanowimy dla nich zagrożenie 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Pójdą na zwarcie jak zwykle

Lemingi i pelikany

Leming wystawia dwie listy radnych przeciwko dwóm listom pelikana. Wczoraj na sesji się zagotowało bo obecny wójt z tymi dwoma patałachami chciał współpracować dalej ale siedzi na tylnym siedzeniu. 

• Like 1
Opublikowano

No nie stanowimy 

Mają sejm od prawego SLD do lewego psl 

Wielu mieszkańców miast rozumie problemy, wielu po rozmowach otwierają się oczy. Czy tego chce rząd? Nie. Nie możemy myśleć jednogłośnie bo stanowimy dla nich zagrożenie 

Leming wystawia dwie listy radnych przeciwko dwóm listom pelikana. Wczoraj na sesji się zagotowało bo obecny wójt z tymi dwoma patałachami chciał współpracować dalej ale siedzi na tylnym siedzeniu. 

U nas był kandydat zdrajca

Później robili fikołki

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, radekz200 napisał:

kurła nie myślałem że Pan Ardanowski to taki mądry chłop…

Taaa, te budowanie przetwórstwa Ukraińcom bardzo mądre ... Już nie będą nas zasypywać rzepakiem, będą nas zalewać gotowym olejem ... Trochę zaszalał z tym pomysłem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Taaa, te budowanie przetwórstwa Ukraińcom bardzo mądre ... Już nie będą nas zasypywać rzepakiem, będą nas zalewać gotowym olejem ... Trochę zaszalał z tym pomysłem ...

to akurat tylko polemizował 😛

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Leszy napisał:

Kto np?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v