Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, Bananek napisał:

zawsze można odpowiedzieć wymijająco

jest taka choroba ze ktos mowi tylko prawde prosto w oczy..

mnie to tez czasami nachodzi😜

13 minut temu, Bananek napisał:

bez pytania go mogę odpowiedzieć. mój proboszcz akurat w takich kwestiach bardzo restrykcyjny. stąd i ja się nauczyłem. dość powiedzieć, że na pogrzebie do 13:00 jest śpiewana jutrznia, a po 13:00 nieszpory. nie ma od tego wyjątków u nas.

a  co na to do powiedzenia ma glowny bohater uroczystosci ??

pogrzeb to czesto jedyny kontakt ludzi z kosciolem..

12 minut temu, Qwazi napisał:

Z ciekawości zadzwoniłem do młodego. Powiedział, że zgodnie z liturgia to jest hymn tedeum pochwalnego, śpiewany w ważne uroczystości, jak odpust czy Boże Ciało, na stojąco, 14 zwrotek. Co do tego wykonania na blokadzie, powiedział podobnie jak Michał, z tym że nie użył słowa " profanacja". Stwierdził, że jeśli już tak chcieli, to mogli wykonać w oryginale "Boże coś Polskę"...

I już kończę temat...

trzeba ich do prokuratury zglosic 🤣, to wiekszy grzech niz pomalowanie kosciola.. paragraf na to jest odpowiedni..

kurna ,, dobrze myslisz, ten utwor  idealnie pasuje do waszych protestow.

poczytajcie w jakich okolicznosciach powstal ..

Wyrosła z hymnu Alojzego Felińskiego (słowa; muzyka – Jan Nepomucen Piotr Kaszewski) na cześć cara i króla Królestwa Polskiego „Boże, zachowaj Króla” z 1816 (od 1818 roku pod nazwą Pieśń narodowa za pomyślność króla) powstałego na zamówienie wielkiego księcia Konstantego i adresowanego do cara Aleksandra I, wzorowanego na angielskim hymnie God save the King. Pierwotnie w refrenie pieśni Felińskiego padały słowa: Naszego króla zachowaj nam Panie!, jako hołd dla cara i króla Aleksandra I, na rocznicę ogłoszenia Królestwa Polskiego.

Opublikowano
27 minut temu, marulekk napisał:

Rysiek daj numer konta to ci te 200 zł przeleję ja nie zbiednieję a ty będziesz miał święty spokój nie będziesz miał powodu płakać

Przestań....bo poda..😆

Opublikowano
marulekk napisał:

Rysiek patrzaj jak tjuninguje Władka, nowe opony, poszerzony rozstaw kół na maxa ,120 cm między oponami  , jak ursus już 😁

dla mnie to takie upośledzone 😁 rozkraczony jak do .... 🤪😁

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

braliśmy ostatnio od tego gościa, i nam wszystko poopisywał

nie masz tam namazane które gdzie???

Tak, jest opisane

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Takie coś

Screenshot_20240221_095531_com.opera.browser.jpg

Mam coś podobnego u siebie, za wygodne to nie jest ale na te 50-60mtg to już wolę nie wydawać...

48 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...i wcale nie dowcipny....wcale...😆

Toć to prawda stara jak świat, im wyżej wleziesz tym z większym hukiem spadasz.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam coś podobnego u siebie, za wygodne to nie jest ale na te 50-60mtg to już wolę nie wydawać...

Też mam taki tylko grammer, cud to nie jest ale 300 mth rocznie robię i już 18 rok trzyma, no ale może masz zad jak niedźwiedź to i nie za wygodny 

Opublikowano
marulekk napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

dla mnie to takie upośledzone 😁 rozkraczony jak do .... 🤪😁

A zasadził ci kto kiedy kopa 🤔

🤔🤣🤣🤣🤣 mnie to się nigdy nie podobalo 😁 bardziej jak Piotrowi baby 😁

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Przed chwilą, marulekk napisał:

A zasadził ci kto kiedy kopa 🤔

Daj spokój już.

On zawsze marudzi tak samo jak Pijawka polskiego Rolnictwa🤭

gdzie i na marudzę 🤔 daj przykład? czekam 🙋‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Też mam taki tylko grammer, cud to nie jest ale 300 mth rocznie robię i już 18 rok trzyma, no ale może masz zad jak niedźwiedź to i nie za wygodny 

Ja mam z tego gatunku co Rysiek pokazał, tylko nie dzielone. Spawałem je już parę razy. Zawsze pęka przy sankach, tam gdzie jest regulacja pochylenia. Nawet nie ma tego tam jak wzmocnić. Gooowno to jest...grammer to zapewne inna jakość materiału...

Opublikowano (edytowane)

Oj to był żart...

Gdzie byś sprzedał jak skupy nie chcą.

Nabrane ziarna na zapas...a dalej jedzie.

Kurna będzie ciekawie w żniwa... Sam zaczniesz blokadę....przynajmniej swojej bramy...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Qwazi napisał:

Tylko szkoda że to już nie aktualne i niebawem się to zmieni.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

gdzie i na marudzę 🤔 daj przykład? czekam 🙋‍♂️

Cały czas marudzisz jak stara panna na wydaniu🤭😁

uważaj sobie .... przestanę polska paprykę kupować i nie widzę marudzenia 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Oj to był żart...

Gdzie byś sprzedał jak skupy nie chcą.

Nabrane ziarna na zapas...a dalej jedzie.

Kurna będzie ciekawie w żniwa... Sam zaczniesz blokadę....przynajmniej swojej bramy...

Nie wiem co bedzie

Coraz bardziej myślę nie nawozić tera ozimin a te pieniądze przeznaczyć na zycie

Może tak być ze to będzie jedyny zysk. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v