Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Przez te blokady części do piły nie dojadą dziś

Dzwonił że nie będzie dostarczone

Jestem dniówkę w plecy tak by zaraz składał

Gębę se zablokujcie na 2 dni od jedzenia jełopy. 

Screenshot_20240218_190722_com.opera.browser_edit_497293416337137.jpg

szukam chętnych bo Ryśkowi w wyro.... 🙋‍♂️🤔 pasowało by skończyć to pierdzenie...

Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Blokowanie granicy ma sens ale te parady traktorow po miasteczkach to o kant deee i tyle 

Tuman jesteś taki sam jak Rysiek. 🤦‍♂️

To powiedz mi jak zwrócić uwagę na problem jakim jest zielony ład?

Inaczej się nie da zwrócić uwagi miastowych .

Opublikowano
szymon09875 napisał:

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Blokowanie granicy ma sens ale te parady traktorow po miasteczkach to o kant deee i tyle 

Tu masz rację... 

pffff, a jak pisałem o pierwszym "strajku", że to pokaż traktorów to mnie mało nie ukamienowali. raptem każdy uważa, że to jednak kiepski pomysł.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

szukam chętnych bo Ryśkowi w wyro.... 🙋‍♂️🤔 pasowało by skończyć to pierdzenie...

Proponował bym wrzucić go do ignorowanych. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

pffff, a jak pisałem o pierwszym "strajku", że to pokaż traktorów to mnie mało nie ukamienowali. raptem każdy uważa, że to jednak kiepski pomysł.

Jaki jest twój pomysł?

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

I co da to zwracanie uwagi ? Raz drugi ok, można było wyjechać pokazac ile jest osób i jak to będzie dalej wyglądać ale nie robić nic więcej ? 

I tak do usranej śmierci stać na drodze w przysłowiowym wypizdziejewie dolnym i może ktoś zauważy ? 

• Like 3
Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

O 15tej w domu już, pod Zgierzem  stoją całą dobę ale tam 20 traktorów, a tutaj zjazd był spory, grzecznie spokojnie można powiedzieć atmosfera festynu 

Jechałem od Łodzi to na rondzie przy bp. Policja nie wpuszczała dalej. Pojechałem koło ma Donalda i wkoło magazynów i zalewu. Wyjechałem w Strykowie koło Orlenu.

Opublikowano
MonteChristo napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

Jaki jest twój pomysł?

ile razy powtarzać? gniazdo atakować. tam, gdzie zapadają głupie decyzje.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

I co da to zwracanie uwagi ? Raz drugi ok, można było wyjechać pokazac ile jest osób i jak to będzie dalej wyglądać ale nie robić nic więcej ? 

I tak do usranej śmierci stać na drodze w przysłowiowym wypizdziejewie dolnym i może ktoś zauważy ? 

Właśnie przez takich lemingów jest ten cały cyrk. 

Trzeba walczyć o swoje choćby do usranej śmierci. 

Opublikowano
9 minut temu, PRIMO napisał:

Kampania informacyjna? Ulotki? Banery? Coś co zaciekawi ludzi i nie będzie ich denerwować🤔🤔

Ale ja tam się nie znam 😶

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

ile razy powtarzać? gniazdo atakować. tam, gdzie zapadają głupie decyzje.

Ale w jaki sposób, no mnie też się taki sposób nie podobra, zaraz wybory tpcchyba jedyne wyjście, albo powstanie chłopaków tj. Widły w dłoń i atak na śmierć i życie

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

No coś ty... Przecież jak jeden z drugim karetki nie przepuści to zaraz tusek granicę zamknie a w łuni zielony ład wycofają... 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Kampania informacyjna? Ulotki? Banery? Coś co zaciekawi ludzi i nie będzie ich denerwować🤔🤔

Ludzie w tej chwili nie widzą problemu do czasu aż coraz częściej będą widzieć tylko światło w lodówce to wtedy przyjdzie otrzeźwienie ale będzie już za PÓŹNO. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

nie no nie wierzę. przy pierwszym proteście napisałem prawie identyczne słowa. ale wtedy zjebano mnie, że racji nie mam.

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ja już swoje koleżanki z pracy uśwadamiałem, ale z lemingami nie ma co rozmawiać, pisowiec jestem i jeżdżę ciągnikiem za miliony

Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

Ludzie w tej chwili nie widzą problemu do czasu aż coraz częściej będą widzieć tylko światło w lodówce to wtedy przyjdzie otrzeźwienie ale będzie już za PÓŹNO. 

I przez blokowanie dróg bez jasnych i formacji co jest źle zrozumieją? Podejrzewam że co najmniej połowa osób nie związanych z branżą nie wie o co chodzi w zielonym ładzie... 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

musi im głód do d*py zajrzeć

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Ja już swoje koleżanki z pracy uśwadamiałem, ale z lemingami nie ma co rozmawiać, pisowiec jestem i jeżdżę ciągnikiem za miliony

I chwała ci za to ale stanie ciągnikiem na wypiździejewie górnym pod lasem za wiele nie pomoże... Raz czy 2 ok. Ludzie zobaczą ile nas jest, że jest mobilizacja ale co dalej? 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

nie no nie wierzę. przy pierwszym proteście napisałem prawie identyczne słowa. ale wtedy zjebano mnie, że racji nie mam.

Jak to powiedziałem okolicznym działaczom to mi jeden powiedział że nie mam ciągnika na strajk to tak gadam 🤣

A i okazało się że nagle wiele gospodarstw upadnie jak na jeden dzień lub dwa by wyjechali. Druga wymówka to że daleko i kasy na paliwo ile potrzeba, ale 50 czy 60 litrów na paradzie wypalić to nie problem. Takie podejście mają ludzie do tych strajków. 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

I chwała ci za to ale stanie ciągnikiem na wypiździejewie górnym pod lasem za wiele nie pomoże... Raz czy 2 ok. Ludzie zobaczą ile nas jest, że jest mobilizacja ale co dalej? 

U mnie powystawiali, a będą wybory to psl'owiec wójtem zostanie, a jak ich ich chcesz uświadomić kto tworzył i przyklepywał zielony lład tp głupoty gadzasz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v