Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Baks00 napisał:

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

....no skoro...musiałaś...😆

Czemu musiałem?

Owies muszę zwiększyć bo nie mam zwykłego a by mi się przydal

do czego Ci owies? konie hodujesz 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Raczej się zaprawić nie chciało 

Możliwe. Foto nie oddaje, Ale to jest sianko. Nie żółte.

Nie było gęste, śnieg był jak wszędzie. Wyrywałem to nie ma życia. Na poprzexzniaku inna odmiana widać bo jak odciął jest lux. 

Ciekawe co to tam jest, dobrze by było wiedzieć czego nie siać. Ale ze złodziejem nie gadam. 

Opublikowano
Qwazi napisał:

1 minutę temu, konteno napisał:

ale wszystkie rama grudziądzka a różne szerokości czy może taki z poprzeczkami z ceownika hutniczego

Te dwa jednakowe to grudziądzkie 2,8. Ten trzeci to samoróbka z takimi właśnie poprzeczkami 1,8

po co Ci dwa jednakowe 🤔

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, pedro2 napisał:

Lewackie nasienie roznosi się po kraju. 

Tańczą ze wstążeczkami. 

Przecież to jest najważniejsze.

Co tam, że syf techniczny żrą.

Wyzwolone.

Chłop nie da 5zł to będzie mogła iść do prokuratora o przemoc finansową. 

k**wa strach się w chałupie odezwać bo nagra i ciupa. 

Do czego ten świat idzie. 

Zero wartości, troski o ojczyznę, tradycje.

Dziecko ma być numerkiem, a dojdzie do pełnoletności to wybierze sobie płeć i imię. 

Żeby Pan Bóg chciał zesłać  jakieś plagi egipskie, żeby ich z głodu poskręcało. 

Tak trzeba

Niech ludzie przejrzą na oczy kogo wybrali

Tusek z czaskowskim przed przed ostatnimi wyborach mówili o lgbt że najpierw chłop z chłopem i baba z babą wezmą ślub P0tem P0lska to przegrali tera tematu przed wyborami nie P0dejmowali

To wygrali i to co się odwlecze to nie uciecze

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Taki jak mój  4 tys..

Rura fi45 22 pałąki jeden podciąg u góry  4 skosy plus wszystkie cybantybi spinki do folii

Podumam

Pod Ciechanowem widziałem że jakieś puste stoją to może tam podjadę 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

do czego Ci owies? konie hodujesz

Obecnie najdroższe ziarno...

Można sprzedać...dla koni...

ale plon najmniejszy... mi się nie kalkuluje

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

ale plon najmniejszy... mi się nie kalkuluje

Ale nakłady niskie...

Nie każdy jest Ty.

no nie...🤷‍♂️ ja wolę magazyny pełne...

słomy z owsa mało i nie chodliwa 🤭😁

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

no nie...🤷‍♂️ ja wolę magazyny pełne...

słomy z owsa mało i nie chodliwa 🤭😁

Magazyn byś miał pełny🤭 a słoma z owsa mi się przyda.. 

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ale nakłady niskie...

Nie każdy jest Ty.

I wyjazdów mniej w pole

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał:

@hubertuss by powiedział że najważniejsze że tanie i trzeba się dostosować, a nie protestować teraz...😆

Niestety wielu ludzi musi wybierać bo tanie. Szkoda, że tego nie rozumiesz. I nie robią tego dal przyjemności.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v