Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

To żebyś się nie zesrał na rzadko jak się okaże że za pół roku przyjdzie 4500 do zapłaty 

Też gak myślę, ale coś obiło mi się o uszy że mogą być wyjątki. Ale to zależy jak PGE miało podpisane bo to przez gminę u nich szło.  

• Like 1
Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

Kto by pił mleko od tych krów i serek kupował🤔

A tu drugie pytanie ...ile tu sypnęło  z tej słomy ziarka 🤔

6 minut temu, Qwazi napisał:

Oj przykro mi, nie wiem. Na pierwszy rzut oka widać, że ...nie czysta🤷

5 minut temu, Łolek napisał:

Czym to zdjęcie robiłeś, 

Byle czym 🤣

GRZES1545 napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał:

Grześ 🙋‍♂️ jak u sąsiada lepiej teraz na polu co boguś pokazuje?

A nie w temacie , pokaż co tam grane.

ogar się zachwyca plonem Twojego dalszego sąsiada...

12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Trzeba będzie kiedy podjechać z bliska zobaczyć. 

Na filmach to ładne maszyny pokazują zwykle.

ogólnie mają droższe ciągniki i ogarnięte Grześ od nich ma Rafrol to brat...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

Blisko siebie mają?

Może warto popatrzeć...

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Delikatna ramka jakaś.

No ale ja już kupiłem.

Jutro igły dokupie i mam zamiar słomę doiczem załadować.

Się zobaczy czy wygodniej.

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jestem w szoku ....wczoraj przypadkowo trafiłem na to na YT ....piachy ,nędza a na af najdroższe pole w Polsce nie do wykupienia ..to samo plony nędza na polu a na af 8 ton z ha ...w oborze syf jak na obrazku a na af instruktor od higieny i najbielszego mleka w Polsce ....dno  moralne którena forum  wyzywa ludzi od lajz ,gnid ,patologii , brudasów itp...😲

A weżcie w tym ,,kółku'' wzajemnej tu ,,adoracji'' podawajcie sobie na priv . adresy ,się napatrzcie nawet przez google na wyznaczone miejsce ,czy miejsca i przestańcie zasrywac forum swoimi podsrywaniami  . Ze krowa osrana wielki cud ,ze mnie też pośmiejcie się  ,czy z następnego innego ,co zbierał po kilka belek z ha bo w uj ,wyschło ,a nawozy  u świętego Piotra zawiasy smarują  , ja pozabierał co można było  u tych co prasowal ,a i jeszcze płacił po 8 dych ,plus dowóz z 40 km za następną słomę  . Gdyby fotka była zrobiona za chwilę jakby nawóz był wyciągnięty ,a podścielono akurat ,to całkiem by wyglądało inaczej . Czy tu nikt nie widzi świeżo   malowanych  ścian ,czy wy nigdy pod wiosnę w oborze nie byli , .   No  się przyp . za bzdet ,przedszkolaki ,aby tylko doj ....  . Chłopy dajcie na luz ,pośmiał ,się jeden z drugiego ,pożartowal i git . Tocz wy już pod pięćdziesiątką ,trza ochłonąc  i tę pięćdziesiątkę   w korpus ,i podeprzeć drugą ,zagryżdż obiadkiem ,z godzinę drzemki  iiiiii , do przodu   [na baby nie ],😜

• Like 5
  • Thanks 2
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

Blisko siebie mają?

Może warto popatrzeć...

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Delikatna ramka jakaś.

No ale ja już kupiłem.

Jutro igły dokupie i mam zamiar słomę doiczem załadować.

Się zobaczy czy wygodniej.

kiedyś razem ale jak to w rodzinie 🤭 ten co filmy nagrywa to szwagier albo jakoś tak handlował w Grabowcu koło Paprotni agregat u niego kupiłem... wujo od nich rozrzutnik i plug kupił...

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

kiedyś razem ale jak to w rodzinie 🤭 ten co filmy nagrywa to szwagier albo jakoś tak handlował w Grabowcu koło Paprotni agregat u niego kupiłem... wujo od nich rozrzutnik i plug kupił...

A kiedyś się wybiorę popatrzeć.... motórem...

Opublikowano
kizak napisał:

Kaziu ,,ogar,, ma doła i musi się dowartościować 🙋‍♂️😁 modliłem się za niego ale chyba za krótko...🤷‍♂️

Łolek napisał:

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Ładny ładny. 

A co bysta powiedzieli na fendta 610

Ale ciężko znaleźć w dobrym stanie, to taki biały kruk 

znajomy 615 tylko młodszą do niemiec sprzedał... zaczynają wracać do siebie ...

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

A kiedyś się wybiorę popatrzeć.... motórem...

a to weź termos i kanapki i nocleg gdzieś zarezerwuj bo na ,,zbuczyn,, to doby mało... 🙋‍♂️😁

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

A nie wiem ale do piątku jeszcze dużo czasu myślę że na obwodnicy w Międzyrzecu zrobią coś albo w Białej

W sumie tam do Ryśka zabudowań też nie mam daleko do łomaz na przykład czy wisznic

Skąd jesteś? Mój mąż się śmieje że mogę jechać 30-tka ale kabiny nie mam i wiatr mnie przewieje

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, kizak napisał:

A weżcie w tym ,,kółku'' wzajemnej tu ,,adoracji'' podawajcie sobie na priv . adresy ,się napatrzcie nawet przez google na wyznaczone miejsce ,czy miejsca i przestańcie zasrywac forum swoimi podsrywaniami  . Ze krowa osrana wielki cud ,ze mnie też pośmiejcie się  ,czy z następnego innego ,co zbierał po kilka belek z ha bo w uj ,wyschło ,a nawozy  u świętego Piotra zawiasy smarują  , ja pozabierał co można było  u tych co prasowal ,a i jeszcze płacił po 8 dych ,plus dowóz z 40 km za następną słomę  . Gdyby fotka była zrobiona za chwilę jakby nawóz był wyciągnięty ,a podścielono akurat ,to całkiem by wyglądało inaczej . Czy tu nikt nie widzi świeżo   malowanych  ścian ,czy wy nigdy pod wiosnę w oborze nie byli , .   No  się przyp . za bzdet ,przedszkolaki ,aby tylko doj ....  . Chłopy dajcie na luz ,pośmiał ,się jeden z drugiego ,pożartowal i git . Tocz wy już pod pięćdziesiątką ,trza ochłonąc  i tę pięćdziesiątkę   w korpus ,i podeprzeć drugą ,zagryżdż obiadkiem ,z godzinę drzemki  iiiiii , do przodu   [na baby nie ],😜

A weź poka tu drugiego takiego co wyzywa ta jak Sławek i poucza ...to ładnie to tak udawać że takie plony i takie cuda wianki w oborach.🤔.to wyzywanie od lajz ,gnid ,patologi ,gówna to żarty są twoim zdaniem 🤔 ...To czyje to jest gówno a jego cud 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Widziałeś Rysiu jakie polony ma kolega 🤣

Sam kosilem takie plony, niestety jest jeszcze kilku takich w okolicy co średnio 1.5t z ha to się cieszą 🤠

Ale zmartwie Cie że to nie Sławka działki.

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

jakoś nie umiem się zachwycać.

pokaż mężowi , on bedzie umiał 

2 godziny temu, malaczarna napisał:

trzeba jakiegoś Leppera kolejnego co tłumy ruszy, ten Kołodziejczyk już się dopchał do koryta i ma wieśniaków gdzies

trzeba mieś dobrze nasrane pod kopułą pchając sie do polityki wiedząc co sie z Lepperem stało

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Cytując klasyka "świetujeta dzisiaj🤔"...

jak masz za co ? 

na popołudnie do roboty ,a zanim co to jeszcze do garażu ide podłubać 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Sam kosilem takie plony, niestety jest jeszcze kilku takich w okolicy co średnio 1.5t z ha to się cieszą 🤠

Ale zmartwie Cie że to nie Sławka działki.

No wiadomo że to nie jego bo on nimi swoich ...te inne na filmie to tyz  nie jego...🤣 ..te wszystkie działki to jakaś nędza i pioch  totalny ...a ponoć to najdroższa ziemia w kraju 🤪 ściema na resorach ,na af wielkie cuda a w oborach obsrane krowy i nędza na polu ..🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał:

Skąd jesteś? Mój mąż się śmieje że mogę jechać 30-tka ale kabiny nie mam i wiatr mnie przewieje

Pomiędzy Międzyrzecem a Komarówką jest pewna gmina 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v