Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

To żebyś się nie zesrał na rzadko jak się okaże że za pół roku przyjdzie 4500 do zapłaty 

Też gak myślę, ale coś obiło mi się o uszy że mogą być wyjątki. Ale to zależy jak PGE miało podpisane bo to przez gminę u nich szło.  

• Like 1
Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

Kto by pił mleko od tych krów i serek kupował🤔

A tu drugie pytanie ...ile tu sypnęło  z tej słomy ziarka 🤔

6 minut temu, Qwazi napisał:

Oj przykro mi, nie wiem. Na pierwszy rzut oka widać, że ...nie czysta🤷

5 minut temu, Łolek napisał:

Czym to zdjęcie robiłeś, 

Byle czym 🤣

GRZES1545 napisał:

16 minut temu, slawek74 napisał:

Grześ 🙋‍♂️ jak u sąsiada lepiej teraz na polu co boguś pokazuje?

A nie w temacie , pokaż co tam grane.

ogar się zachwyca plonem Twojego dalszego sąsiada...

12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Trzeba będzie kiedy podjechać z bliska zobaczyć. 

Na filmach to ładne maszyny pokazują zwykle.

ogólnie mają droższe ciągniki i ogarnięte Grześ od nich ma Rafrol to brat...

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

Blisko siebie mają?

Może warto popatrzeć...

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Delikatna ramka jakaś.

No ale ja już kupiłem.

Jutro igły dokupie i mam zamiar słomę doiczem załadować.

Się zobaczy czy wygodniej.

Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jestem w szoku ....wczoraj przypadkowo trafiłem na to na YT ....piachy ,nędza a na af najdroższe pole w Polsce nie do wykupienia ..to samo plony nędza na polu a na af 8 ton z ha ...w oborze syf jak na obrazku a na af instruktor od higieny i najbielszego mleka w Polsce ....dno  moralne którena forum  wyzywa ludzi od lajz ,gnid ,patologii , brudasów itp...😲

A weżcie w tym ,,kółku'' wzajemnej tu ,,adoracji'' podawajcie sobie na priv . adresy ,się napatrzcie nawet przez google na wyznaczone miejsce ,czy miejsca i przestańcie zasrywac forum swoimi podsrywaniami  . Ze krowa osrana wielki cud ,ze mnie też pośmiejcie się  ,czy z następnego innego ,co zbierał po kilka belek z ha bo w uj ,wyschło ,a nawozy  u świętego Piotra zawiasy smarują  , ja pozabierał co można było  u tych co prasowal ,a i jeszcze płacił po 8 dych ,plus dowóz z 40 km za następną słomę  . Gdyby fotka była zrobiona za chwilę jakby nawóz był wyciągnięty ,a podścielono akurat ,to całkiem by wyglądało inaczej . Czy tu nikt nie widzi świeżo   malowanych  ścian ,czy wy nigdy pod wiosnę w oborze nie byli , .   No  się przyp . za bzdet ,przedszkolaki ,aby tylko doj ....  . Chłopy dajcie na luz ,pośmiał ,się jeden z drugiego ,pożartowal i git . Tocz wy już pod pięćdziesiątką ,trza ochłonąc  i tę pięćdziesiątkę   w korpus ,i podeprzeć drugą ,zagryżdż obiadkiem ,z godzinę drzemki  iiiiii , do przodu   [na baby nie ],😜

• Like 5
  • Thanks 2
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

Blisko siebie mają?

Może warto popatrzeć...

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Delikatna ramka jakaś.

No ale ja już kupiłem.

Jutro igły dokupie i mam zamiar słomę doiczem załadować.

Się zobaczy czy wygodniej.

kiedyś razem ale jak to w rodzinie 🤭 ten co filmy nagrywa to szwagier albo jakoś tak handlował w Grabowcu koło Paprotni agregat u niego kupiłem... wujo od nich rozrzutnik i plug kupił...

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

kiedyś razem ale jak to w rodzinie 🤭 ten co filmy nagrywa to szwagier albo jakoś tak handlował w Grabowcu koło Paprotni agregat u niego kupiłem... wujo od nich rozrzutnik i plug kupił...

A kiedyś się wybiorę popatrzeć.... motórem...

Opublikowano
kizak napisał:

Kaziu ,,ogar,, ma doła i musi się dowartościować 🙋‍♂️😁 modliłem się za niego ale chyba za krótko...🤷‍♂️

Łolek napisał:

9 minut temu, gregor1284 napisał:

Ładny ładny. 

A co bysta powiedzieli na fendta 610

Ale ciężko znaleźć w dobrym stanie, to taki biały kruk 

znajomy 615 tylko młodszą do niemiec sprzedał... zaczynają wracać do siebie ...

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał:

A kiedyś się wybiorę popatrzeć.... motórem...

a to weź termos i kanapki i nocleg gdzieś zarezerwuj bo na ,,zbuczyn,, to doby mało... 🙋‍♂️😁

Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

A nie wiem ale do piątku jeszcze dużo czasu myślę że na obwodnicy w Międzyrzecu zrobią coś albo w Białej

W sumie tam do Ryśka zabudowań też nie mam daleko do łomaz na przykład czy wisznic

Skąd jesteś? Mój mąż się śmieje że mogę jechać 30-tka ale kabiny nie mam i wiatr mnie przewieje

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, kizak napisał:

A weżcie w tym ,,kółku'' wzajemnej tu ,,adoracji'' podawajcie sobie na priv . adresy ,się napatrzcie nawet przez google na wyznaczone miejsce ,czy miejsca i przestańcie zasrywac forum swoimi podsrywaniami  . Ze krowa osrana wielki cud ,ze mnie też pośmiejcie się  ,czy z następnego innego ,co zbierał po kilka belek z ha bo w uj ,wyschło ,a nawozy  u świętego Piotra zawiasy smarują  , ja pozabierał co można było  u tych co prasowal ,a i jeszcze płacił po 8 dych ,plus dowóz z 40 km za następną słomę  . Gdyby fotka była zrobiona za chwilę jakby nawóz był wyciągnięty ,a podścielono akurat ,to całkiem by wyglądało inaczej . Czy tu nikt nie widzi świeżo   malowanych  ścian ,czy wy nigdy pod wiosnę w oborze nie byli , .   No  się przyp . za bzdet ,przedszkolaki ,aby tylko doj ....  . Chłopy dajcie na luz ,pośmiał ,się jeden z drugiego ,pożartowal i git . Tocz wy już pod pięćdziesiątką ,trza ochłonąc  i tę pięćdziesiątkę   w korpus ,i podeprzeć drugą ,zagryżdż obiadkiem ,z godzinę drzemki  iiiiii , do przodu   [na baby nie ],😜

A weź poka tu drugiego takiego co wyzywa ta jak Sławek i poucza ...to ładnie to tak udawać że takie plony i takie cuda wianki w oborach.🤔.to wyzywanie od lajz ,gnid ,patologi ,gówna to żarty są twoim zdaniem 🤔 ...To czyje to jest gówno a jego cud 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Widziałeś Rysiu jakie polony ma kolega 🤣

Sam kosilem takie plony, niestety jest jeszcze kilku takich w okolicy co średnio 1.5t z ha to się cieszą 🤠

Ale zmartwie Cie że to nie Sławka działki.

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

jakoś nie umiem się zachwycać.

pokaż mężowi , on bedzie umiał 

2 godziny temu, malaczarna napisał:

trzeba jakiegoś Leppera kolejnego co tłumy ruszy, ten Kołodziejczyk już się dopchał do koryta i ma wieśniaków gdzies

trzeba mieś dobrze nasrane pod kopułą pchając sie do polityki wiedząc co sie z Lepperem stało

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Cytując klasyka "świetujeta dzisiaj🤔"...

jak masz za co ? 

na popołudnie do roboty ,a zanim co to jeszcze do garażu ide podłubać 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Sam kosilem takie plony, niestety jest jeszcze kilku takich w okolicy co średnio 1.5t z ha to się cieszą 🤠

Ale zmartwie Cie że to nie Sławka działki.

No wiadomo że to nie jego bo on nimi swoich ...te inne na filmie to tyz  nie jego...🤣 ..te wszystkie działki to jakaś nędza i pioch  totalny ...a ponoć to najdroższa ziemia w kraju 🤪 ściema na resorach ,na af wielkie cuda a w oborach obsrane krowy i nędza na polu ..🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
13 minut temu, malaczarna napisał:

Skąd jesteś? Mój mąż się śmieje że mogę jechać 30-tka ale kabiny nie mam i wiatr mnie przewieje

Pomiędzy Międzyrzecem a Komarówką jest pewna gmina 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v