Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jahooo napisał(a):

to już 2x ponad normę, dziś to rzucają takiego na parafię, omami ludzi, wyciągnie kasę, jak ludzie przestają dawać, to rzucają następnego, nim się ludzie pokapują, na co wydaje datki, minie znowu z 5 lat

Ludzie do biskupa latają i nic z tego,jak jest tak jest.

Kiedyś trafiali się i dobrzi to znowu latali do biskupa żeby nie przenosić i tak przeniósł.

I takie to życie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Strongman napisał(a):

A co biskup ma zmienić ?? Jak czarny się z nim dobrze dzieli "pieniędzmi na dach" to i purpurat nie ma problemu xD Nie bez powodu mówi się że Kościół to największa mafia świata ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Strongman napisał(a):

to nie tędy droga - wystarczy przestac nosić kasę na plebanię, to biskup sam przyjedzie, u mnie bskup oficjalnie powiedział, że trzyma tego niedorajdę na plebanii tylko dlatego, że za dwa lata ma wiek emerytalny i wyjazd

ludzie od dawna nie noszą kasy, proboszcz się mota, biskup się denerwuje, bo kasy z całkiem bogatej dotąd parafii nie ma

@Bananek, jakbyś posłuchał, jak ta menda śpiewa, to karetka by cię zabrała na SOR

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co biskup ma zmienić ?? Jak czarny się z nim dobrze dzieli "pieniędzmi na dach" to i purpurat nie ma problemu xD 

Kardynał Grzegorz potrzebował 2 godzin po wizycie parafian...jeszcze wtedy nie był kardynałem

Wszystko zależy od człowieka 

Zresztą u nas biskup łowicki też po takiej wizycie porządki zrobił 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Kardynał Grzegorz potrzebował 2 godzin po wizycie parafian...jeszcze wtedy nie był kardynałem

Wszystko zależy od człowieka 

Tacy to wyjątki w tej mafii ...

U nas biskup łowicki na parafii pedofila ukrywał ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Faktycznie on jest wyjątkowy...słyszałeś o mszy w sandałach?

Nie, ja tam nie bywam, a takie akcje jak ukrywanie pedofila na parafii tym bardziej sprawiają że nie mam ochoty na jakiekolwiek kontakty z instytucją i członkami zorganizowanej grupy przestępczej potocznie zwanej Kościołem Katolickim ...

Jak wielu tu zauważa sporo w moim życiu wartości związanych z wiarą katolicką, nie zaprzeczę, ale z tą mafią w czarnych kieckach nie chcę mieć nic wspólnego.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co biskup ma zmienić ?? Jak czarny się z nim dobrze dzieli "pieniędzmi na dach" to i purpurat nie ma problemu xD Nie bez powodu mówi się że Kościół to największa mafia świata ...

U nas przyszedł jeden taki, zaczął swoje rządy robić i ludzi ustawiać. Po tygodniu powiedzieli mu parafianie że na taczce wyjedzie za swoje zachowanie. Stwierdził, że "stare baby ze wsi mu nic nie zrobią", za dwa dni już dostał "mianowany" jako duszpasterz w DPSie.

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Faktycznie on jest wyjątkowy...słyszałeś o mszy w sandałach?

Gdy zmarł papiez Jan Paweł II, w mojej parafii do kościoła przyszli wszyscy, którzy mogli chodzić, nawet świadkowie Jehowy się zjawili, żeby uczcić tego wielkiego Polaka. Ksiądz proboszcz, jak to zobaczył, to się po prostu rozpłakał.

Z obecnym proboszczem pewnie przyszłoby kilka osób z kościelnego betonu, może radni parafialni. Reszta ma na niego takie uczulenie, że jak niemusi, to nie chodzi do kościołą. Na mszach było po 800 osób za poprzedniego proboszcza, teraz jest po 80-100

Biskup nie widzi, albi nie chce widzieć, że tak się niszczy kościół bez ingerencji z zewnątrz

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał(a):

to nie tędy droga - wystarczy przestac nosić kasę na plebanię, to biskup sam przyjedzie, u mnie bskup oficjalnie powiedział, że trzyma tego niedorajdę na plebanii tylko dlatego, że za dwa lata ma wiek emerytalny i wyjazd

ludzie od dawna nie noszą kasy, proboszcz się mota, biskup się denerwuje, bo kasy z całkiem bogatej dotąd parafii nie ma

@Bananek, jakbyś posłuchał, jak ta menda śpiewa, to karetka by cię zabrała na SOR

Organistę takiego mam.  Jak dawniej bydło miałem i msza się odprawiała, to wszystko ryczało gdy zaczynał śpiewać 🤭

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Biskup nie widzi, albi nie chce widzieć, że tak się niszczy kościół bez ingerencji z zewnątrz

Raczej problemem jest to, że nie ma kim obsadzać stanowisk ... Chętnych mało ...

Opublikowano
Teraz, Buszmen11 napisał(a):

Organistę takiego mam.  Jak dawniej bydło miałem i msza się odprawiała, to wszystko ryczało gdy zaczynał śpiewać 🤭

Mój obecny potrafi rozpocząć pieśń , na przykład w połowie tonacji między C a D, i co mu zrobisz ? a spróbuj do tego zagrać na organach, w dodatku od ryczy do mikrofonu i wszystko zagłusza, a sam ma słuch jakby słoń go nadepnął

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej problemem jest to, że nie ma kim obsadzać stanowisk ... Chętnych mało ...

Jak mają być chętni - myślisz, że normalny, wykształcony człowiek chce iść do takiej mafii ? Ostatnio był chętny chłopak, to rodzina chciała się go wyrzec.

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

Jak mają być chętni - myślisz, że normalny, wykształcony człowiek chce iść do takiej mafii ? Ostatnio był chętny chłopak, to rodzina chciała się go wyrzec.

Sami sobie na to zasłużyli ... Jeden chłopak z dalszej rodziny był, tak go chcieli zniszczyć w ramach swojego "szkolenia" że uciekł stamtąd, a to już były czasy że chętnych było za mało względem potrzeb ...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, ja tam nie bywam, a takie akcje jak ukrywanie pedofila na parafii tym bardziej sprawiają że nie mam ochoty na jakiekolwiek kontakty z instytucją i członkami zorganizowanej grupy przestępczej potocznie zwanej Kościołem Katolickim ...

Jak wielu tu zauważa sporo w moim życiu wartości związanych z wiarą katolicką, nie zaprzeczę, ale z tą mafią w czarnych kieckach nie chcę mieć nic wspólnego.

Akurat on to tępi

Msza w sandałach była w ubiegłym roku. Kardynał Grzegorz zabrał młodzież na pielgrzymkę do Watykanu. Tam odprawił im mszę na schodach Katedry św. Piotra, bez ołtarza, bez szat liturgicznych i siedząc, w sandałach, po turecku, na bruku. Był nawet za to krytykowany. Odpowiedział na tę krytykę tylko takimi słowami "czy to że nie stoję przy ołtarzu i nie mam na sobie ornatu, pozbawia mnie mojego kapłaństwa, a wiernych prawa do modlitwy?" To jest góral i ma typowy dla górala charakter. Syn mi opowiadał jego zachowanie po oblaniu farba pomnika JPII przed katedrą. To była relacja organisty katedralnego, który tam był i widział na własne oczy 

13 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

U nas przyszedł jeden taki, zaczął swoje rządy robić i ludzi ustawiać. Po tygodniu powiedzieli mu parafianie że na taczce wyjedzie za swoje zachowanie. Stwierdził, że "stare baby ze wsi mu nic nie zrobią", za dwa dni już dostał "mianowany" jako duszpasterz w DPSie.

U Ciebie chyba diecezja kaliska 🤔...tam chyba charakterny biskup po zmianie🤔

11 minut temu, jahooo napisał(a):

Gdy zmarł papiez Jan Paweł II, w mojej parafii do kościoła przyszli wszyscy, którzy mogli chodzić, nawet świadkowie Jehowy się zjawili, żeby uczcić tego wielkiego Polaka. Ksiądz proboszcz, jak to zobaczył, to się po prostu rozpłakał.

Z obecnym proboszczem pewnie przyszłoby kilka osób z kościelnego betonu, może radni parafialni. Reszta ma na niego takie uczulenie, że jak niemusi, to nie chodzi do kościołą. Na mszach było po 800 osób za poprzedniego proboszcza, teraz jest po 80-100

Wszystko zależy od człowieka. Jak w każdym zawodzie. Wśród rolników też są ludzie z powołaniem i patałachy 🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Akurat on to tępi

Msza w sandałach była w ubiegłym roku. Kardynał Grzegorz zabrał młodzież na pielgrzymkę do Watykanu. Tam odprawił im mszę na schodach Katedry św. Piotra, bez ołtarza, bez szat liturgicznych i siedząc, w sandałach, po turecku, na bruku. Był nawet za to krytykowany. Odpowiedział na tę krytykę tylko takimi słowami "czy to że nie stoję przy ołtarzu i nie mam na sobie ornatu, pozbawia mnie mojego kapłaństwa, a wiernych prawa do modlitwy?" To jest góral i ma typowy dla górala charakter. Syn mi opowiadał jego zachowanie po oblaniu farba pomnika JPII przed katedrą. To była relacja organisty katedralnego, który tam był i widział na własne oczy 

Wszystko zależy od człowieka. Jak w każdym zawodzie. Wśród rolników też są ludzie z powołaniem i patałachy 🤷

ale rolnicy nie sprawują rządu dusz

1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Poznałam kurpiaka. Jakie to ładne i miłe albo do rodziny się chce wkupić 

kurpiaka to się nawet kijem nie trąca, lepiej się trzymac z daleka

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Akurat on to tępi

Włocławek. 

• Like 1
Opublikowano

ten biskup to on czasami nie z osiedla podwawelskiego pochodzi ???

chyba to go wyrozna ze jego rodzice sa ze wsi a nie on..

ziec mojej siostry mieszkal z nim w bloku drzwi w drzwi .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v