Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Macie jeszcze prasy kostkujące ?? U nas to tylko w muzeum już chyba się taką zobaczy ...

kazdy robi jak mu pasuje.na stadniny koni najlepsze.

53 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

I z tego musisz kupę gnoju na podwórku trzymać?

Czemu gdzieś dalej tego nie wywieziesz?

dziecko drogie -ja mam plyte oborowa od 40 la a ty ??  z murkami , zbiornikem na gnojowke 

poza tym hodowle zlikwidowalem 5 lat temu... aktualnie kompostownik.

wejscie do domu ma z drugiej strony.

45 minut temu, bezbarwny napisał(a):

Ano, o żaby z żyrafą, faktycznie nie mam. 

a ty jak ze swoim chlopakiem wspolzyjesz ??

jak jez z jezem ?? czyli ostroznie ..

35 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak podwójna?

No i taka kupa śmierdzi jak cholera.

smierdzi ?? chyba jak wywozisz .

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W tym roku nie narosło.

Ja parę ha łąk potrawy nie kosiłem, bo nie było co kosić.

do spowiedzi byles a klamiesz 😂

tu kazdy po 20 rolek po mchalle ma z ha a ty nie kosiles klamczuszku 😂

3 minuty temu, galan99 napisał(a):

samochod elektryczny jest nie dla idiotow...

Teraz, wojtal24 napisał(a):

gotujesz sam?

samo dochodzi,sam gotuje 😂

Opublikowano
4 godziny temu, pedro2 napisał(a):

Ksiądz się wkurłał

Do spowiedzi dzisiaj więcej ludzi niż w 6 mszy rekolekcyjnych 

u mnie podobnie tymbardziej że się jeden ksiądz pochorował jeden odprawiał a emeryt spowiadał 

I też zwrócił uwagę że po to są 3 dni rekolekcje i przyjeżdżają księża żeby każdy mógł skorzystać ze spowiedzie 😆😆😆

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

dziecko drogie -ja mam plyte oborowa od 40 la a ty ??  z murkami , zbiornikem na gnojowke

O to co było widać?

No ciekawa nazwa....tego.

Nie trzymam łajna w obejściu, to płyta mi nie potrzebna.

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

O to co było widać?

No ciekawa nazwa....tego.

Nie trzymam łajna w obejściu, to płyta mi nie potrzebna.

Tak samo i u nas... Przeważnie głęboka dziura, betonowany spód dopiero w latach 70, u mnie z 1963 więc tylko murki a spód glina. Zbiornik na gnojówkę obok. Odpływy ze wszystkich chlewków "pod spodem", gnojówka nie płynęła wierzchem.

Opublikowano
22 minuty temu, radekz200 napisał(a):

kurła do somsiada przywieźli tira po 150 zł za 120 małe bele ale to siuwar torfowy, odkupiłem od niego z 5 żeby zamiast słomy dodawać do paszowozu bo kurła od tych wysłodek to strach za krową stać 

Wysłodki z rękawa 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak samo i u nas... Przeważnie głęboka dziura, betonowany spód dopiero w latach 70, u mnie z 1963 więc tylko murki a spód glina. Zbiornik na gnojówkę obok. Odpływy ze wszystkich chlewków "pod spodem", gnojówka nie płynęła wierzchem.

A jak byś to za stodołą trzymał?

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A jak byś to za stodołą trzymał?

Toć jest za stajnią a za stodołą gdzie? Na kurzym wybiegu, na kupie żeby to rozgrzebały? Wywozić to taczkami? Nawet tam Cyklopem nie wjedziesz bo słupków z płotu nie ściągniesz. U mnie wszystko w jednym budynku. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Toć jest za stajnią a za stodołą gdzie? Na kurzym wybiegu, na kupie żeby to rozgrzebały? Wywozić to taczkami? Nawet tam Cyklopem nie wjedziesz bo słupków z płotu nie ściągniesz. U mnie wszystko w jednym budynku. 

To nie rozumiem chyba układu budynków u Ciebie.

Pisałeś że zaraz obok domu...no 6m.

Wszystko jedno..jak pasuje to mjejta se pod oknami. Ja tego nie rozumiem.

Po co smród dodatkowy.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

no tak 😛

IMG_6004.jpeg

Wczoraj po rozmowie z najwiekszymi- schodzimy z kiszonki na rzecz wysłodków 

,,1 miesiąc 600l różnicy ale kicha ucieka strasznie''

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

To nie rozumiem chyba układu budynków u Ciebie.

Pisałeś że zaraz obok domu...no 6m.

Wszystko jedno..jak pasuje to mjejta se pod oknami. Ja tego nie rozumiem.

Po co smród dodatkowy.

Po lewej stronie działki stoi chałupa, później jest parę metrów przejazdu i stoi chlew i stodoła w jednym, długim budynku. 

• Like 1
Opublikowano

No oki.

I przynajmniej nie robisz krainy czarów z okolicy jak Jacuś.

Później się okazuje że jedna wielka ściema....

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Po lewej stronie działki stoi chałupa, później jest parę metrów przejazdu i stoi chlew i stodoła w jednym, długim budynku. 

Opublikowano
27 minut temu, jacus napisał(a):

poza tym hodowle zlikwidowalem 5 lat temu... aktualnie kompostownik.

Co to za płyta, pies u mnie ma większy wybieg,  :P przestań się chwalić, bo tam brud smród i ubóstwo.  xD

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No oki.

I przynajmniej nie robisz krainy czarów z okolicy jak Jacuś.

Później się okazuje że jedna wielka ściema....

Jak dla mnie to mój sposób praktyczniejszy niż twój. Ale to tylko moje zdanie. Ojciec opowiadał, że w jego rodzinnych stronach robili podobnie jak u was. Wyrzucali 3 razy w roku - prosto na wóz i na pole.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jak dla mnie to mój sposób praktyczniejszy niż twój

W sumie chyba dużo tego nie masz.

Jednak szukał bym jak najodleglejsze miejsce od domu gdybym tak pryzmował.

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No masz hałdę do przerzucenia podwójnie. Spod bycków na rozrzutnik, potem na polu znów na rozrzutnik. To lepiej po trochu i częściej... I jeszcze ziemię tracisz na przechowanie tego... Ja tam u siebie widzę z okna wszystko... Gnojnik z 6m od rogu chałupy. 

Nie wyobrażam sobie trzymać wszystkiego co wyprodukują na podwórku 🫣

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, wojtal24 napisał(a):

u mnie podobnie tymbardziej że się jeden ksiądz pochorował jeden odprawiał a emeryt spowiadał 

I też zwrócił uwagę że po to są 3 dni rekolekcje i przyjeżdżają księża żeby każdy mógł skorzystać ze spowiedzie 😆😆😆

U nas msza zaczęła się z 15 minutowym opuźnieniem bo 1 ksiądz. Wyspowiadał cały rządek. Dopiero poszedł odprawiać. Ja pojechałem sobie w piątek na mszę żeby dziś w kolejce nie stać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v