Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No tak ale chcąc jechać autostradą muszę zapindalac 40-50 km aby wjechać na A, za dużo spalin, ostatnie pokolenie już czeka z super glue

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Godzinę temu, simsones napisał(a):

Kupował ktoś może tutaj nową kosę ręczna , z racji że stara dobiegła żywota po części trochę z mojej winy . Szukam czegoś sprawdzonego , wiadomo że te nowe to nie co kiedyś , ale coś trzeba kupić . 🙂

Szukaj u starych dziadków używek. Kupiłem 3 nowe, żadna się nie nadaje.

No właśnie też taką starą miałem i 2 nowe z ogrodniczego to one po 2 lata na złom, a ta stara kosiła aż do feralnego razu . Trzeba będzie się rozglądać po okolicy czy złomie może akurat coś się trafi .

Opublikowano

Mi to pasuje czy jaki sprzęt gdzieś pojechać pooglądać to zawsze szybciej od dojenia do dojenia,ciekawe jak tam kałuszyn czy ludzie się cieszą czy nie bo tam teraz pusto się zrobi a tak ktoś co przejeżdżał czasem coś kupił,ogólnie dla sklepikarzy czy cpn obroty spadną jak ruch zabrali.

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nigdy nie porobisz zjazdów tak aby wszyscy byli zadowoleni, bo by zjazdy musiały być co 5km a to autostrada nie droga krajowa. U nas też była kiedyś wojna że w Bolimowie nie ma i do tej pory nie ma bo GDDKiA powiedziała że na autostradzie się zjazdów co kilka km nie robi.

na drodze klasy S  zjazdy są częsciej , autostrada jest płatna [ PIS zdemointował ten system ] , dobrym przykładem ,, nasrania zjazdów i wjazdów '' jest S 8 MARKI - BEMOWO ,  ciągłe korki przez ruch lokalny , autostrada nie jest dla ruchu lokalnego .

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, jahooo napisał(a):

a mleko dziwnym trafem ma 2,2 procenta tłuszczu ? hmmm...

A jaki powinien być prawidłowo 🤔🤭

1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Nastała wiekopomna chwila. I to za Tuska ,Siedlce zostały połączone autostrado z Warszawą.

@Uziu92 jechałeś juz.

Wczoraj jeszcze nie było...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj otwirzyli,tą zaczęli robić jeszcze przed euro2012 gdzie na lublin czy Białystok zaczeli robić dużo puzniej i skończyli juz dawno,naprawdę dużo lat ludzie musieli czekać,a jeszcze nie skończona do Terespola.Tylko otyle dobrze ze tych wysepek od Siedlec na wschód tak nie narobili 

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, marulekk napisał(a):

No tak ale chcąc jechać autostradą muszę zapindalac 40-50 km aby wjechać na A, za dużo spalin, ostatnie pokolenie już czeka z super glue

Jadąc w stronę Warszawy mam z 25 km na wjazd na autostradę, w stronę łodzi około 35km pewnie będzie.

22 minuty temu, jarecki napisał(a):

na drodze klasy S  zjazdy są częsciej , autostrada jest płatna [ PIS zdemointował ten system ] , dobrym przykładem ,, nasrania zjazdów i wjazdów '' jest S 8 MARKI - BEMOWO ,  ciągłe korki przez ruch lokalny , autostrada nie jest dla ruchu lokalnego .

I dlatego powinno się mądrze poprowadzić S50, wtedy by można fajnie Bemowo odciążyć. Złapać z S7 w okolicach nowego dworu, pociągnąć przez Błonie, Grodzisk na Tarczyn. Wtedy by fajnie odciążyło Warszawę a nie budować obwodnicę Warszawy 60-80 km od Warszawy ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

znałem takich, co woleli lac wodę do zbiornika, niż płacić kary umowne za zbyt małą ilość dostarczonego mleka

Ale ten ... to za wydajność od sztuki z federacji nie za ilość z mleczarni 😁

Godzinę temu, marulekk napisał(a):

A po co Tobie zjad na łuków 😛 na ujrzanowie ma być węzeł a to pare km obok może 2 a może 3...

56 minut temu, simsones napisał(a):

No właśnie też taką starą miałem i 2 nowe z ogrodniczego to one po 2 lata na złom, a ta stara kosiła aż do feralnego razu . Trzeba będzie się rozglądać po okolicy czy złomie może akurat coś się trafi .

Nie maxtam handlarzy starociami po targach ? Może takie rzeczy mają...

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał(a):

Ale ten ... to za wydajność od sztuki z federacji nie za ilość z mleczarni 😁

A po co Tobie zjad na łuków 😛 na ujrzanowie ma być węzeł a to pare km obok może 2 a może 3...

Nie maxtam handlarzy starociami po targach ? Może takie rzeczy mają...

Bo może też w życiu będę jechał 🤭🤭

Gdzie Rysiek, gdzie Pafnucy?  Co oni dziś strajkują 

Opublikowano

budowlaniec jechal orac.. moze w tym roku zrobi orke zimowa zamiast wiosennej..to przeklete pole w zyciu grosza na nim nie zarobi.

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Kurna, tłuką się te samoloty...aż telewizor mi rozstroiły...abo coś się zepsowalo...echch...znudziło mi szukanie kanałów....

jesli to byly bombowce to cos sie moglo zepusc  -od zwyklych to niespecjalnie.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, marulekk napisał(a):

Bo może też w życiu będę jechał 🤭🤭

Gdzie Rysiek, gdzie Pafnucy?  Co oni dziś strajkują 

Jezdem....

Zajęty trochę byłem...

Kurna....se kontrolery przypomniały o mnie...

Przepraszali że zapomnieli....😆 

Będą w najbliższym czasie...

11 minut temu, jacus napisał(a):

jesli to byly bombowce to cos sie moglo zepusc  -od zwyklych to niespecjalnie.

Nie mogłem dojrzec po ciemku czy mieli bomby ..🤷

Wita co ....

Jest takie ciepło, że aż za ciepło...

No nic tylko zaprzęgać konia do siewnika i owies siać...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

Pohandlowali jęczmieniem 11 T P0 950 i co śmiszki i wstawiacze linku z ogłoszenia

Głupio tera 😁😁😁

Eee, to już więcej niż połowa jęczmienia sprzedana ?? xD

Opublikowano
2 godziny temu, simsones napisał(a):

Mam na stanie z 7 czy 8 sztuk ale jak tylko jakaś się trafi to od razu biorę. 

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

Pohandlowali jęczmieniem 11 T P0 950 i co śmiszki i wstawiacze linku z ogłoszenia

Głupio tera 😁😁😁

No co, co...

Gul mi skoczył i juu....😭

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No co, co...

Gul mi skoczył i juu....😭

Ostatnio jak ode mnie brał pszenżyto to się żalił że taniej niż po 850 netto nikt nie chce jęczmienia sprzedać. To będzie jakieś 910 brutto dla ryczałta.

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v