Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

obraz.png.973594bd8d11722e7f8efd673a19785f.png

24 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jest jakiś temat o budowlance na forum? 

Nadzór budowlany interpretuje jako rzut dachu z rynnami na płaszczyznę, z taką interpretacją też się spotkałem, bo gość miał 2m zadaszenia od ściany

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
28 minut temu, slawek74 napisał(a):

Toć po Tobie zetor zostanie 🤭

Swoje drogo sprzeda tu tanio dopupi 🤭😁

Robił który rejestr zabiegów agrotechnicznych 🤔🙋‍♂️

To na bieżąco trzeba 

A czemu pytasz

Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

😁😁😁

https://www.farmer.pl/energia/oze/rolnikowi-na-gnoju-rosna-pieniadze-to-zabierzmy-gnoj-rolnikowi,155215.html

https://www.farmer.pl/energia/oze/rolnikowi-na-gnoju-rosna-pieniadze-to-zabierzmy-gnoj-rolnikowi,155215.html

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, slawek74 napisał(a):

Toć po Tobie zetor zostanie 🤭

Swoje drogo sprzeda tu tanio dopupi 🤭😁

Robił który rejestr zabiegów agrotechnicznych 🤔🙋‍♂️

Robił, piszesz kiedy orałes, kiedy siales, kiedy kosiłeś ;)

Na prawdę nic trudnego, w sezonie pisze to w zeszycie. Po sezonie przenoszę sobie to do arkusza w Excelu.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

To dobrze chociaż sam naprawisz swoje ursusy i zetora a inni niech się martwią kto ma zachodnie 

A myślisz że w zachodnich to lewe gwinty czy kwadratowe tryby są ? 

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał(a):

A myślisz że w zachodnich to lewe gwinty czy kwadratowe tryby są ? 

W sumie nie ale każdy woli jakoś robić ursusy 🤔😲

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Bo stare mechaniki po PGR/SKRach tylko to umieją ... A tak na prawdę nie ma tam żadnej filozofii ...

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Wszędzie tak jest, jak powiedzmy w samochodzie jest do wymiany przegub Czy termostat to nie trzeba myśleć tylko to się robi i klient i mechanik zadowolony, czy wymiana opon czy takie tam rzeczy, najgorsze rzeczy w mechanice to takie że nie wiadomo co się popsuło bo wtedy można robić i dzień czasu i się nie zrobi A jak się nie zrobi to pieniędzy nie ma, dlatego jak jest więcej elektroniki to takie rzeczy się właśnie zdarzają

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Robił, piszesz kiedy orałes, kiedy siales, kiedy kosiłeś ;)

Na prawdę nic trudnego, w sezonie pisze to w zeszycie. Po sezonie przenoszę sobie to do arkusza w Excelu.

Nawet są takie druki...karta pola się to nazywa

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

najgorsze rzeczy w mechanice to takie że nie wiadomo co się popsuło bo wtedy można robić i dzień czasu i się nie zrobi

I w takich przypadkach jest potrzebny mechanik, a nie wymieniacz, bon ten może wtedy połowę samochodu czy ciągnika wymienić i nie będzie wiadomo, czy słusznie czy nie 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nawet są takie druki...karta pola się to nazywa

Mi wygodniej w Excelu ;) W zeszłym roku do dopłat poprosili abym im to wysłał, wysłałem, nic nie mówili że jest źle to chyba jest OK ;) Osobno mam arkusz od oprysków, osobno od nawożenia i osobny od tego całego rejestru co tam się w polu robi. Dla mnie to czytelniej, niż jakby było z 40 pozycji dla truskawki, bo tam i więcej oprysków, i więcej uprawek, a i więcej zabiegów nawożenia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

I w takich przypadkach jest potrzebny mechanik, a nie wymieniacz, bon ten może wtedy połowę samochodu czy ciągnika wymienić i nie będzie wiadomo, czy słusznie czy nie 

To nie takie proste,w kompie są numery błędów i jeden błąd może odpowiadać aż za 10 rzczeczy.

Choć kiedyś mój stary miał c360 i tez nikt nie potrafił jej naprawić , była po prostu wadliwa od początku.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, jahooo napisał(a):

Nadzór budowlany interpretuje jako rzut dachu z rynnami na płaszczyznę, z taką interpretacją też się spotkałem, bo gość miał 2m zadaszenia od ściany

To uj wielki zostanie z 6m 

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo stare mechaniki po PGR/SKRach tylko to umieją ... A tak na prawdę nie ma tam żadnej filozofii ...

W których nie ma filozofii? Mechanicznie to i zachodni nic strasznego, silnik też ma tłoki wał głowice itd ,

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

W których nie ma filozofii? Mechanicznie to i zachodni nic strasznego, silnik też ma tłoki wał głowice itd ,

W zachodnich, do poziomu cewek w skrzyni spokojnie lekko ogarnięty mechanik sobie poradzi ... Mokre sprzęgła też żadna filozofia. Problem jedynie jak coś z elektroniką się dzieje, ale często to uszkodzony czujnik który trzeba dobrze zlokalizować i wymienić.

https://www.youtube.com/watch?v=XlofJ4x2JNI

Dwa lata chyba 🤡 pojeździł i już się turbo siuntka z napędem posypała ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v