Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

To jest bardzo ważne. Wyrobiłem sobie taki mechanizm. Jak byłem w robocie to dom i gospodarstwo zostawiałem w domu. Jak nie byłem w służbie i pojechałem na pole, to mnie interesowało jedynie, żeby mi się tam z tyłu skiba dobrze odkładała. To zdrowe dla psychiki. Trochę mniej fizycznie, bo trzeba się narobić, ale zmęczenie fizyczne gwarantuje odpoczynek psychiczny. I tak to trwało przez 22 lata, aż stwierdziłem, że to już czas, że dłużej nie mogę, że trzeba skończyć w trosce o swoje zdrowie psychiczne, dopóki nie odniosło szwanku. Są takie sygnały i trzeba je dostrzegać 

mogę tu o coś zapytać czy lepiej na priv?

dotyczy Twojej byłej pracy 

pewnie się domyślisz

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja jeżdżę na zającu cały czas ,jak ma ciężko to wtedy żółw ale nie włączam poniżej 1250 obrotów jak wskazuje naklejka w kabinie, i gaszenie na żółwiu 

Poniżej 1250 nie włączasz żółwia czy zająca ?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ja robię 25 lat i nigdy nie patrzyłem na żółwia czy zająca

To nie jest typowy półbieg żeby jeździć non stop, jeden jeździ latami bez prawka i się udaje, a drugi wyjedzie i po ptokach.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał(a):

To tak, ale chodziło mi że w MO był chyba kapitan milicji z czterema gwiazdkami.

Też było. W policji z czterema gwiazdkami jest nadkomisarz. Właściwie to nie gwiazdki tylko cis na kształt koniczynki bardziej. W każdym razie nie jest to typowa gwiazdka

34 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

mogę tu o coś zapytać czy lepiej na priv?

dotyczy Twojej byłej pracy 

pewnie się domyślisz

Michał jak indywidualna rzecz to lepiej nie publicznie, a jak nie indywidualna pytaj. Najwyżej Ci odpowiem poza publicznym forum 

1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Dziś świętuje 

Umierał będzie jutro

Jak się bawić to się bawić 🤷

Dzisiaj hop...jutro stop😉🤭

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A to nie nakomisarz teraz?

Żeby był nadkomisarz na daszku musiałby być biały pojedyńczy otok

Ale tak, to odpowiednik kapitana 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano

@Qwazi ja również nieraz zażartowałem nie obrażaj się 😬🤐🥺

Mam nadzieję że mi wybaczysz 🤐😶‍🌫️.                                                            Dobranoc .🛌

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Też było. W policji z czterema gwiazdkami jest nadkomisarz. Właściwie to nie gwiazdki tylko cis na kształt koniczynki bardziej. W każdym razie nie jest to typowa gwiazdka

Michał jak indywidualna rzecz to lepiej nie publicznie, a jak nie indywidualna pytaj. Najwyżej Ci odpowiem poza publicznym forum 

Jak się bawić to się bawić 🤷

Dzisiaj hop...jutro stop😉🤭

Żeby był nadkomisarz na daszku musiałby być biały pojedyńczy otok

Ale tak, to odpowiednik kapitana 

miałeś sytuacje w pracy gdzie musiałeś sięgnąć po bron ?

ale taka poważną

Opublikowano
18 minut temu, wojtal24 napisał(a):

miałeś sytuacje w pracy gdzie musiałeś sięgnąć po bron ?

ale taka poważną

Tak. Jakby nie moje wyszkolenie to do dzisiaj bym oglądał świat zza krat

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

Tak. Jakby nie moje wyszkolenie to do dzisiaj bym oglądał świat zza krat

W Polsce to normalne. Lepiej dać się zabić niż urzyć broni bo można reszte życia spędzić w więzieniu.

Kilka lat temu kolege strażnika bandzior mało co nie przejechał samochodem, ten strzelał do niego (nic mu nie zrobił) to jak przyjechała policja, prokurator to w d*pie mieli bandyte i tonże go mało nie zabił tylko to że on utzył broni. Chory kraj.

2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Teraz jak się któryś będzie do mnie sadził to oficjalnie "szczuje" Mariuszem 😛 to mój kolega i na pewno ma jaką szturmówke schowaną 

Sam zrób sobie pozwolenie. W sumie nic trudnego( jestem w trakcie). Tylko tak jak pisałem wyżej w tym kraju z gówna i kartonu jak ktoś cie napadnie to lepiej dać się okraść i zabić niż zastrzelić bandyte.

Opublikowano
5 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Teraz jak się któryś będzie do mnie sadził to oficjalnie "szczuje" Mariuszem 😛 to mój kolega i na pewno ma jaką szturmówke schowaną 

Marcin ale ja tylko ewentualnie mogę poszczekać i powarczeć😉🤭...a jak będziesz mną szczuł jakąś kolezankę, to najprawdopodobniej będę się...łasił🤭

Określenie pies nie jest dla policjanta zniewagą...przynajmniej dla tych starszych

• Like 2
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v