Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

i tu mam inne zdanie - prawo jest ułomne i pozwala na swobodną interpretację

gdyby było dobrze skonstruowane, takie gierki nie byłyby możliwe

No i nie pozwala na taką grę, która wcześniej opisałem. Ale ona i tak się odbyła. Tak, że jakby przepis nie brzmiał, to rządzący i tak go nie zastosują, kiedy im nie pasuje. Powiedzą, że go nie uznają albo jeszcze co innego. Przykryją propagandą kierowaną do swoich wyznawców. Dlatego mówi się, że media są czwarta władzą, bo dzięki nim mają odwagę żeby tak robić. Demokracja ma swoje ułomności i są one bardzo znaczące. Już tu kiedyś pisałem komuś...jak by szło gospodarstwo, gdyby zebrać cała rodzinę i zrobić referendum na temat jak gospodarzyć i co w tym gospodarstwie robić. Co by powiedzieli seniorzy, co dzieci, a co rodzeństwo z miasta? Kto kogo by do czego przekonał. Dziadek z babcią wnuków poprzez to, że cichaczem im co jakiś czas stówkę lub dwie podrzucą. Matka dzieci, kiedy im dała szlaban na telefon czy komputer. Brat brata, kiedy się wcześniej o majątek targali?

Gospodarz musi być jeden, mieć koncepcję, robić, decydować i brać za to odpowiedzialność. Wspolpracowac z resztą, ale mieć głos decydujacy. Takie moje spostrzezenia i zdanie...

Opublikowano
22 minuty temu, 6465 napisał(a):

Masę to ja już miałem teraz łapie formę😆😆 

Najgorsze to spanie na zawołanie.  Dziś noc od 13 do 22 godz.

Po tygodniu się można przyzwyczaić. Ja po ukończeniu szkoły od razu się nauczyłem 🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, MonteChristo napisał(a):

Zobacz co się w Rumunii dzieje, i jak taki trzask przejebie czy nie będzie podobnej sytuacji?

Zobacz jak jest. Jak ktoś ma inne zdanie od Tuska i kolegów to jest ruski i putinowski agent. Jak firma nie jest niemiecka to jest putinowska. Jak widać ten konflikt na ukrainie jest wielu na ręke. A najśmieszniejsze jest że ludzie tacy jak Tusk czy Trzaskowski którzy mówili że z rosją jaka by nie była trzeba rozmawiać to wyzywaja wszystkich od ruskich agentów a idioci im wierzą😂

A co do mediów to masz racje. Kto ma.media ten ma władze. U nas nie mówi się jaki jest burdel np w Niemczech, Francji, Belgii czy ostatnio w Korei Pd odnośnie wyborów, rządów itp. Permamentnie tylko wmawia się polakom że u nas jest najgorzej. Najśmieszniejsze jest że jak wchodzisz na taką wp.pl to większość artykułów jest o PIS tak jaby to oni dalej rządzili.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zobacz jak jest. Jak ktoś ma inne zdanie od Tuska i kolegów to jest ruski i putinowski agent. 

Widzisz, tylko w drugą stronę też tak jest, jak nie popierasz PiSu to jesteś Niemcem i lewakiem ... A taki jeden użytkownik codziennie Cię 🔨 atakuje xD

Dlatego trzeba 🔨 Tfuska Trzaska Kaczora Dudeła Morawa i wszystkich tych którzy skłócili ten naród.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widzisz, tylko w drugą stronę też tak jest, jak nie popierasz PiSu to jesteś Niemcem i lewakiem ... A taki jeden użytkownik codziennie Cię 🔨 atakuje xD

On atakuje TT i ich wyborców chyba, że ty jesteś tym wyborcą 

Opublikowano
Teraz, MonteChristo napisał(a):

On atakuje TT i ich wyborców chyba, że ty jesteś tym wyborcą 

Od kilku dni atakuje tez wszystkich wyborców koalicji :) a że ja akurat na PSL głosowałem to mnie też atakuje xD

• Haha 2
Opublikowano
38 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zobacz jak jest. Jak ktoś ma inne zdanie od Tuska i kolegów to jest ruski i putinowski agent. Jak firma nie jest niemiecka to jest putinowska. Jak widać ten konflikt na ukrainie jest wielu na ręke. A najśmieszniejsze jest że ludzie tacy jak Tusk czy Trzaskowski którzy mówili że z rosją jaka by nie była trzeba rozmawiać to wyzywaja wszystkich od ruskich agentów a idioci im wierzą😂

A co do mediów to masz racje. Kto ma.media ten ma władze. U nas nie mówi się jaki jest burdel np w Niemczech, Francji, Belgii czy ostatnio w Korei Pd odnośnie wyborów, rządów itp. Permamentnie tylko wmawia się polakom że u nas jest najgorzej. Najśmieszniejsze jest że jak wchodzisz na taką wp.pl to większość artykułów jest o PIS tak jaby to oni dalej rządzili.

Ludzie to debile

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Od kilku dni atakuje tez wszystkich wyborców koalicji :) a że ja akurat na PSL głosowałem to mnie też atakuje xD

Na konfederencje było głosować , to byś miał szacunek u Ryśka 

Edytowane przez Nieustraszony1044
  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Nie chowaj,  niech jutro ludzie widzą bogactwo nawozowe 

Już się napatrzyli, prawie tydzień stoi 

Godzinę temu, PAN88 napisał(a):

To po co robisz po godzinach 🤔😀🤣

Muszą bo kredyt 🤔🤔

Gorzej, że godziny luks płatne, a nadgodziny u siebie bardziej jako hobby 😁 

Odrabiałem dzisiaj wolne z tygodnia

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Na konferencje było głosować , to byś miał szacunek u Ryśka 

Gospodarczo jak najbardziej, jednak mocno konserwatywny światopogląd to nie moja bajka ... Konfa to sojusz państwa z Kościołem, a tego bardzo nie popieram, im jedni dalej od drugich tym lepiej dla nich ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Sprawa jest. Na czym teraz można zarobić? Podpowiesz coś?

A co ty myślisz takie proste, ludzie zawsze będą chorować lub umierać, może zakład pogrzebowy, albo kurs masażu byś staruszki masował, masz gadane to byś ich jeszcze czarował byli by zadowolone.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gospodarczo jak najbardziej, jednak mocno konserwatywny światopogląd to nie moja bajka ... Konfa to sojusz państwa z Kościołem, a tego bardzo nie popieram, im jedni dalej od drugich tym lepiej dla nich ...

Właśnie my potrzebujemy u władzy konserwatystów i narodowców 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Strongman napisał(a):

Dzięki, ja to dużo takich rzeczy wiem 

To jak to było z tym Kainem i Ablem, skąd się wzięli kolejni ludzie?

Prawda to, że Adam żył 930 lat?

Opublikowano (edytowane)

Paweł Usiądek  Nadchodzi nowy podatek od jedzenia. Ceny wystrzelą.

CYTAT .

Unia zastanawia się nad rozszerzeniem systemu handlu emisjami na rolnictwo ETS3

Jeśli uważacie, że masło jest drogie, to powiem wam, że będziecie z łzą w oku wspominać cenę 10zł za kostkę. W Brukseli trwa debata nad rozszerzeniem systemu handlu emisjami na rolnictwo. Byłyby to dodatkowe podatki nakładane na producentów żywności w związku z emisjami. Zdaniem eurokratów to bydło jest najbardziej emisyjne. Produkty z mleka mogą zostać więc obarczone swoistą akcyzą węglową.

ETS1 wprowadził dodatkowe koszty przemysłu oraz energetyki. ETS2 wprowadzi opłaty za ogrzewanie domu, podróżowanie oraz transport towarów. Jak donosi portal http://WNP.pl, teraz Eurokraci chcą ETS3. Wcześniej o włączeniu rolnictwa w europejski system handlu emisjami mówiła dr. inż. Aneta Perzanowska ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Z doniesień medialnych wynika, że na pierwszej linii do odstrzału znalazłyby się gospodarstwa zajmujące się produkcją zwierzęcą. Oznaczałoby to wzrost cen mięsa oraz produktów mlecznych. Prace nad legislacją w tym zakresie dopiero mają się zacząć, ale należy już bić teraz na alarm i stanowczo protestować przeciwko wszelkim klimatycznym idiotyzmom, jakie wymyślane są w Brukseli.

https://www.facebook.com/photo?fbid=1154432572916323&set=a.314970213529234

image.png

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał(a):

To jak to było z tym Kainem i Ablem, skąd się wzięli kolejni ludzie?

Prawda to, że Adam żył 930 lat?

Ja to się kiedyś zastanawiałem...jak to dalej było z dziećmi Adama i Ewy...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja to się kiedyś zastanawiałem...jak to dalej było z dziećmi Adama i Ewy...

No przez 930 lat, to można trochę napłodzić

WYBRANI PRZEZ BOGA POTOMKOWIE ADAMA
Setyci1
5

Oto rodowód potomków Adama.
Gdy Bóg stworzył człowieka, na podobieństwo Boga stworzył go; stworzył mężczyznę i niewiastę, pobłogosławił ich i dał im nazwę "ludzie", wtedy gdy ich stworzył.
Gdy Adam miał sto trzydzieści lat, urodził mu się syn, podobny do niego jako jego obraz, i dał mu na imię Set. A po urodzeniu się Seta żył Adam osiemset lat i miał synów oraz córki. Ogólna liczba lat, które Adam przeżył, była dziewięćset trzydzieści. I umarł.
Gdy Set miał sto pięć lat, urodził mu się syn Enosz. A po urodzeniu się Enosza żył osiemset siedem lat i miał synów oraz córki. I umarł Set, przeżywszy ogółem dziewięćset dwanaście lat.
Gdy Enosz miał dziewięćdziesiąt lat, urodził mu się syn Kenan. 10 I żył Enosz po urodzeniu się Kenana osiemset piętnaście lat, i miał synów oraz córki. 11 Enosz umarł, przeżywszy ogółem dziewięćset pięć lat.
12 Gdy Kenan miał lat siedemdziesiąt, urodził mu się Mahalaleel. 13 A po urodzeniu mu się Mahalaleela żył Kenan osiemset czterdzieści lat i miał synów i córki.
14 I gdy Kenan przeżył ogółem dziewięćset dziesięć lat, umarł.
15 Gdy Mahalaleel miał sześćdziesiąt pięć lat, urodził mu się syn Jered. 16 A po urodzeniu się Jereda żył osiemset trzydzieści lat i miał synów i córki. 17 Gdy Mahalaleel miał ogółem osiemset dziewięćdziesiąt pięć lat, umarł.
18 Gdy Jered miał sto sześćdziesiąt dwa lata, urodził mu się syn Henoch. 19 A po urodzeniu się Henocha Jered żył osiemset lat i miał synów i córki. 20 Jered przeżył ogółem dziewięćset sześćdziesiąt dwa lata, i umarł.
21 Gdy Henoch miał sześćdziesiąt pięć lat, urodził mu się syn Metuszelach. 22 Henoch po urodzeniu się Metuszelacha żył w przyjaźni z Bogiem trzysta lat i miał synów i córki. 23 Ogólna liczba lat życia Henocha: trzysta sześćdziesiąt pięć. 24 Żył więc Henoch w przyjaźni z Bogiem, a następnie znikł, bo zabrał go Bóg2.
25 Gdy Metuszelach miał sto osiemdziesiąt siedem lat, urodził mu się syn Lamek. 26 Po urodzeniu się Lameka żył jeszcze siedemset osiemdziesiąt dwa lata i miał synów i córki. 27 Metuszelach umarł mając ogółem dziewięćset sześćdziesiąt dziewięć lat.
28 Gdy Lamek miał sto osiemdziesiąt dwa lata, urodził mu się syn. 29 A dając mu imię Noe3, powiedział: «Ten niechaj nam będzie pociechą w naszej pracy i trudzie rąk naszych na ziemi, którą Pan przeklął». 30 Lamek po urodzeniu się Noego żył pięćset dziewięćdziesiąt pięć lat i miał synów i córki. 31 Umierając Lamek miał ogółem siedemset siedemdziesiąt siedem lat.
32 A gdy Noe miał pięćset lat, urodzili mu się: Sem4, Cham i Jafet.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v