Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas też już nie ma tego głupiego przepisu, teraz okrywa jest w okresie letnim. Jedynie jak zdecydujesz się na ekoschemat na międzyplony to trzeba czekać z orką.

4ha mam na ten ekoschemat pod kukurydzę, reszta poorana na zimę.

Wszystko poorane 

Opublikowano (edytowane)

U mnie nic nie 0rane,  może kiedyś tam się z orze. 

3 minuty temu, superfarmer02 napisał(a):

Ze śmieciami nie idzie? 

Jak tam w robocie? 

Asfalt leją?

Diabły smołe gotują?

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał(a):

A bo ja wiem? 

Ja myślałem że na początku to ty tam łopatą pod kocioł podkładasz. 

U tego chłopaka co w primie jeździł stała ciężarówka z FMlogisik i nie wiem czy on robotę zmienił czy może jego brat zaczął jeździć 

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał(a):

Ja myślałem że na początku to ty tam łopatą pod kocioł podkładasz. 

U tego chłopaka co w primie jeździł stała ciężarówka z FMlogisik i nie wiem czy on robotę zmienił czy może jego brat zaczął jeździć 

Panie gdzie teraz się kotłem bawić. Zresztą ja już z tym przybytkiem nie mam nic wspólnego. Jedynie ubranie firmowe 🫣. A co do drugiej części to ręczę to pierwsze. Już kilku widziałem że na chłonie poszli 

Opublikowano
11 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Galan, lepiej może takie artykuły czytaj, a nie szukasz sensacji w niczym...

https://www.wrp.pl/rolnicy-ue-dorzyna-wlasne-rolnictwo-zbankrutujemy-w-ciagu-roku/

Niema problemu niech się gospodarka sama broni co ma zostać to zostanie co ma upaść to upadnie nie ma co ratować na siłę .

Kapitał silniejszy wyprze  ten słabszy z rynku i tak powinno być gospodarka nie powinna być dotowana ani 1 zł .

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

nie wyciągne z 11 starych zardzewiałych stanowisk uwięziówki i paru ha tyle zysku na czysto przy takim nakładzie czasu pracy i wysiłku jak wypłata na etacie , 

najlepiej opchnąć zetora jakby dobre pieniążki się wziełoby i obore na wille za to przerobić i zacząć nowe lepsze życie a nie yebać i nic z tego nie mieć 

Pamiętaj tylko czekam na sygnał i już jadę 🙋

Druga rzecz,ludzie robią na etacie i po godzinach obrabiają takie małe gospodarstwa 😉 a Ty łazisz do bambrów...

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Bo na lodówce to je lux robota. 

7 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Panie gdzie teraz się kotłem bawić. Zresztą ja już z tym przybytkiem nie mam nic wspólnego. Jedynie ubranie firmowe 🫣. A co do drugiej części to ręczę to pierwsze. Już kilku widziałem że na chłonie poszli 

17341691979203628129617936603325.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał(a):

Niema problemu niech się gospodarka sama broni co ma zostać to zostanie co ma upaść to upadnie nie ma co ratować na siłę .

Trochę racji masz...

Jednak na równych zasadach powinno się konkurować.

No i jednak niektóre branże powinno się chronić.

Opublikowano
8 minut temu, superfarmer02 napisał(a):

Co to za robota i czym się zajmujesz

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Trochę racji masz...

Jednak na równych zasadach powinno się konkurować.

No i jednak niektóre branże powinno się chronić.

Kapitalizm nie zna zasad , konkurencja ma zasady wysadzić na boczny tor konkurenta zniszczyć go i zostać samemu na rynku . Tak jak ty prasujesz powiadałeś że jesteś Najtańszy na rynku .

Kapitał silniejszy włada w świecie wypiera słabszy nie ma równych zasad . 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Do ogólnych nie bardzo, do plastiku nie wiem czy pójdzie 

Idzie bez problemu w żółtych workach już kilka lat i nikt problemu nie robi. Nieraz na 8 worków 6 to tylko sznurki i folia 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Punkt selektywnej zbiórki odpadów komunalnych , w gminach chyba wszędzie są . U Ciebie nie ma 🤔

Pierwsze słyszę. Chyba nie ma.  Gabaryty przed dom raz do roku , elektrosmieci i opony tak samo. 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Kapitalizm nie zna zasad , konkurencja ma zasady wysadzić na boczny tor konkurenta zniszczyć go i zostać samemu na rynku . Tak jak ty prasujesz powiadałeś że jesteś Najtańszy na rynku .

Kapitał silniejszy włada w świecie wypiera słabszy nie ma równych zasad . 

Tak...ale nie da się konkurować na nierównych zasadach.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, superfarmer02 napisał(a):

Idzie bez problemu w żółtych workach już kilka lat i nikt problemu nie robi. Nieraz na 8 worków 6 to tylko sznurki i folia 

Folie to wójta sam ściągnąłem i znaleźli firmę odbierają nieodpłatnie od rolników 

Edytowane przez Nieustraszony1044
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Folie to wójta ściany ściągnąłem i znaleźli firmę odbierają nieodpłatnie od rolników 

U nas raz zrobili akcję zbiórki że jeździła firma, a teraz do punktu trzeba zawieźć bo za mało chętnych jest i firma nie chce jeździć od domu do domu, ale jak zawieziesz na punkt zbiórki to nie ma problemu. 

Opony rolnicze mieli zbierać, nawet jakieś zapisy były, ale ten co miał to odbierać się wycofał.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

List do mikołaja.

Drogi Mikołaju,  pod choinkę chciala bym dostać mężczyznę swoich marzeń.  Z poważaniem  Nina. 

Droga  Nino tu święty Mikołaj. 

Pozwól że rozłożę twój prezent na raty.  W tym roku h*ja dostaniesz. 

Święty Mikołaj. 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

@galan99, z tym najtańszy to raczej żart był...

Ceny raczej te same...

Po prostu bardzo chętnych na wykonywanie takich usług.

15 minut temu, galan99 napisał(a):

A ten dalej zasady nie ma zasad i nie będzie nigdy .

Mądre kraje pilnują by były...

Myślisz że Niemiec pozwoli zepsuta żywność sprowadzać?

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jedna opcja to podnóżek niemiecki, druga opcja gdyby Trump był prezydentem USA to sama by mu się pod buty pchała, to kogo wybrać ...

🔨

Część ludzi tego nie rozumie że i tak rządzą nami aj waj. Nie zależnie kto jest przy władzy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v