Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Do mnie też dzwonili - "pani, ja w życiu kredytu nie miał i miał nie będę" i szybkie rozłączenie się.

Karolina szuka dziś od rana kredyciarza 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał(a):

Ja powiedziałem że jeszcze nie mam to się rozłączyła... Może by człowiek wziął na rozwój 

Tylko nie w banku Banki to złodzieje. 😜 

Opublikowano
6 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Osz kur...a. jak to możliwe 😬 

Prawo i sprawiedliwość po jego stronie, znajomości i współczucie...

Tylko im dalej w las tym gorzej dla niego się robi

7 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Ja powiedziałem że jeszcze nie mam to się rozłączyła... Może by człowiek wziął na rozwój 

Tylko nie bierz w rublach 

Ona we frankach tylko pomaga 

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Prawo i sprawiedliwość po jego stronie, znajomości i współczucie...

Tylko im dalej w las tym gorzej dla niego się robi

Tylko nie bierz w rublach 

Ona we frankach tylko pomaga 

To i duża dotacja musiała być 🤔

Opublikowano (edytowane)

Od  zawsze była dla wierzących, a nie jest od wtedy grzechem, od kiedy się ludziom we łbach pomieszało i mają pracę i pieniądz za bożków.

Edytowane przez Desperado
  • Like 3
  • Haha 1
Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Dzwoniła pani od odzyskiwania renkompensaty w sprawie kredytów we frankach szwajcarskich

Mówię że ja to w rublach mam 

No i się rozłączyła 

Ach te kobiety

Do mnie wczoraj.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

strażacy na sąsiedniej wsi zrobili kalendarz za sponsoring firm i sprzedaż kalendarzy i luty ma 30 dni taka polewkę mają wszyscy z nich 

dej jeden , w robocie powiesze ludzi powkurviać

Opublikowano
12 minut temu, jacor73 napisał(a):

A od kiedy to praca w niedzielę jest grzechem?

Na parafii w sąsiedztwie, w Brzozowie był kiedyś pleban co powiedział że można pracować w niedzielę pod warunkiem że złoży się odpowiednią ofiarę na rzecz kościoła xD 

Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Wiem Tomek, że to Twoje obserwacje. Nie sprawdzałem tego, ale tak mi mówiono na zajęciach z pewnego przedmiotu- 6 km/h, a Volvo na zero

Tera jechałem to P0równałem z janosikiem

+3km prędkościomierz 

Opublikowano
31 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...gdzieś Rysiek zaginął...

🔨 Żadnego na noc ....jak to spać iść...

Zanikają tę tradycję jakoś . .. chyba...

@12Pafnucy poczytaj co piszą o rolnikach .

dam sobie radę, a ty zwróć ten ciągnik kupiony za moje podatki.... zapłać ZUS, zapłać podatek PIT,.... i nie pomagaj Rosji

A oni bez nas będą obżarci, pijani i ubrani w trzy kufajki.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10222306948621776&set=a.1549385513744

image.png

image.png

Opublikowano
37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...gdzieś Rysiek zaginął...

🔨 Żadnego na noc ....jak to spać iść...

Zanikają tę tradycję jakoś . .. chyba...

Tera tylko pezyjechał

170 km P0jeździł

😇⚒️🔨⛏️T i T i tych innych co T P0parli

Opublikowano
48 minut temu, Desperado napisał(a):

Od  zawsze była dla wierzących, a nie jest od wtedy grzechem, od kiedy się ludziom we łbach pomieszało i mają pracę i pieniądz za bożków.

A grzech zaniedbania?

7 minut temu, galan99 napisał(a):

@12Pafnucy poczytaj co piszą o rolnikach .

dam sobie radę, a ty zwróć ten ciągnik kupiony za moje podatki.... zapłać ZUS, zapłać podatek PIT,.... i nie pomagaj Rosji

A oni bez nas będą obżarci, pijani i ubrani w trzy kufajki.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10222306948621776&set=a.1549385513744

image.png

image.png

A ile takiego mięsa zjecie?

Opublikowano
41 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na parafii w sąsiedztwie, w Brzozowie był kiedyś pleban co powiedział że można pracować w niedzielę pod warunkiem że złoży się odpowiednią ofiarę na rzecz kościoła xD 

jak jeżdżę to w Wszeliwach za szkola jest taki budynek z krzyżem to jest kaplica czy kosciol ? kojarzysz co to ?

Opublikowano
3 godziny temu, bezbarwny napisał(a):

W jaki sposób? 

W chomącievsa kółka przez które są przeciągnięte lejce, a te łączą się z wędzidłem🤷...

Przy pomocy chomąta koń ciągnie ciężar, a za pomocą wędzidła, poprzez lejce woźnica nim steruje i trzyma nad nim kontrolę...koń dostaje obrok i czasem jakąś kostkę cukru (z której się wyjątkowo cieszy, ale musi też na nią czymś zasłużyć), przez co jest zadowolony i wykonuje to, co woźnica od niego chce...jak się koń obija to zawsze może dostać batem...jakby koń sam zechciał zdjąć chomąto to nie jest w stanie tego zrobić 🤷

Analogia taka🤷...

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tera jechałem to P0równałem z janosikiem

+3km prędkościomierz 

Czyli wychodzi na to, że inaczej jak reszta🤔

Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

jak jeżdżę to w Wszeliwach za szkola jest taki budynek z krzyżem to jest kaplica czy kosciol ? kojarzysz co to ?

A nie wiem ;) Też nieraz tam się jeździ ale nawet nie zwróciłem uwagi.

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał(a):

Cześć, witajcie coś istotnego mnie ominęło?

Wszyscy żywi i zdrowi ?

Wiele Cię omija...

Masz duże zaległości...aż szkoda...

1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

nic takiego się nie dzieje 

Kropla drąży skałę...🤷

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v