Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, jahooo napisał(a):

Prawie w każdym zawodzie jest ryzyko kalectwa, śmierci czy wyniszczenia psychicznego. Może poza urzędnikami w biurze.

Praca w Policji jest obarczona takim samym ryzykiem jak każda inna praca i powinna byćobjęta takim samym wiekiem emerytalnym jak każdy inny. Nie każdy policjant ugania się po ulicach. A osoby niesprawne fizycznie czy psychicznie powinny odchodzić na świadczenia rentowe. Chodzi o to , że przywileje dane służbom mundurowym powodują, że ślepo wykonują one nakazy ministerstwa i rządu, bojąc się , że mogą utracić apanaże i wiek emerytalny.

Dodatkowo- uważam, że w przypadku, gdy przeciwko policjantowi czy innemu mundurowemu jest prowadzone postępowanie dyscyplinarne, powinien on tracić możliwość odejścia na świadczenie emerytalne do momentu zakończenia sprawy. Jesli sprawa wyjaśni się pozytywnie  - wówczas może odejść ze słuzby, a jesli negatywnie - jest wydalany ze służby wraz z utrata prawa do emerytury resortowej po odsłużeniu 15 lat, tylo podpada pod normalny powszechny wiek emerytalny. Naprawdę, wielu alkoholików w  policji czy słuzbie więziennej by to otrzexwiło, perspektywa na przykład 20 lat bez zabezpieczenia finansowego

Co do zabezpieczenia rodziny policjanta - dobrze, że jest zbiórka, bo z policji dostanie cały guzik, dzieciaki jakąś bidną rentę po ojcu, a matka nic. Jeszcze tak będa kręcic w dochodzeniu, że okaze się, że ten zabity był winny.

Już wkrótce ekologiczne rolnictwo po podpisaniu dziś Mercosur

https://www.facebook.com/reel/545187028369911

Oczywiście z niektórym twoim tokiem myślenia się z tobą zgodzę że w każdej pracy jest możliwość ryzyko. Że nie każdy policjant idzie na ulicę ale to nie daje ci stwierdzać że że nie powinni mieć wcześniejszej emerytury. Ta praca jest wyniszczającą psychicznie więcej niż inna. Tutaj jest praca non stop gwizdną I lecisz bo to nie jest praca tylko służba. 

W Policji czy w innych służbach wojskowych są problemy dyscyplinarne ale to też prawa nie dawać zwykłemu obywatelowi do krytykowania praw rządzących tą służba te prawo nie trwa 2,5,10 lat tylko kilkadziesiąt. Więc prawo które działa od tylu lat się sprawdza. Jak widać że każdy widzisz czubek własnego nosa. 

Będąc cywilem i mając minimalna wiedzę na temat służb mundurowych powinno się patrzeć z perspektywy człowieka który tam pracuje i wie doskonale że mundurowi to maszyny nie ludzie.

Baczność, spocznij , wykonaj rozkaz to są słowa które niestety są używane. Rząd wielokrotnie na tym bazuje z powodu że trzyma slużby za ja..ja więc niestety muszą wykonywać rozkazy jeśli są utrzymać zasoby i pracę. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Bo ty nie masz predyspozycji wnioskując po tym co piszesz o moich multikontach. Dlatego tak się męczyłeś. Jakieś łączenie punktów 7 z 10 i nic nie wychodzi to naprawdę można się szybko wypalić. To już Pafnucy bardziej się nadaje. Dużo logiczniej rozumuje😂

Predyspozycja co do zawodu. Nie jest wyznacznikiem do chęci grania w twoją psychicznie chora grę. Prosta sprawa że są ludzie którzy nie interesują się twoimi chorymi pomysłami. Pafnucy chciał to się dowiedział. Prosta logiczna sprawa. 

Opublikowano
Teraz, Patrycja2 napisał(a):

Chyba się coś tobie pomyliło. Wypowiadam się i tylko tyle 😛

Ale jako Kowalsky, Elon, Wiesio, Filin czy jako Ty ? xD

I może mi odpowiesz co ile kilometrów trzeba sprawdzić zawory w motocyklu, miałaś to powinnaś wiedzieć ;)

Opublikowano (edytowane)

14 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

A skąd wiesz że nie mam na imię Patrycja🤔 Jeśli wiesz że nie tak to jak?

nie wiem ..poprostu się domyslam  i pisałem już o tym ...ale bez spiny  nie ma to żadnego znaczenia tak naprawdę ...forum jest dla wszystkich 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale jako Kowalsky, Elon, Wiesio, Filin czy jako Ty ? xD

I może mi odpowiesz co ile kilometrów trzeba sprawdzić zawory w motocyklu, miałaś to powinnaś wiedzieć ;)

Niestety jestem tylko ja. Ok 20 tys kilometrów ale zdarza się że robi się to częściej. Zależności od jazdy danego motocyklisty. Są różnego rodzaju oznaki że coś z zaworami się dzieje. Ja miałam motocykl sprawdzany co 2 -3 miesiące z powodu tego czy mi się nic nie stanie podczas jazdy. Każde uszkodzenie poluzowanie czego kolejek mogło doprowadzić do wypadku

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 5.12.2024 o 10:04, szymon09875 napisał(a):

@Elon a Ty co o tym sądzisz ? 

A co mam sądzić? Nie mam czasu na śledzenie wpisów jakiejś kobiety. Ona i tak nic w moim życiu nie zmieni. 

Tu jest wiele ciekawszych informacji. Walencik pieniędzy widać nie ma. To jest wiadomość warta uwagi. Nie ma nowej beczki, nie potrafił się postarać. Ale to wiadomo, to lubelak jest. Mówiłem że długo nie pociągnie.

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Elon napisał(a):

A co mam sądzić? Nie mam czasu na śledzenie wpisów jakiejś kobiety. Ona i tak nic w moim życiu nie zmieni. 

Tu jest wiele ciekawszych informacji. Walencik pieniędzy widać nie ma. To jest wiadomość warta uwagi. Nie ma nowej beczki, nie potrafił się postarać. Ale to wiadomo, to lubelak jest. Mówiłem że długo nie pociągnie.

Pieniądz lubi ciszę zapamiętaj. Najwięcej o $ gadają ci co jej nie mają 

• Like 4
Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Jakbym został policjantem to pierwsze co bym zrobił to Bogusia zaaresztował

Aaaa ile można maksymalnie przetrzymać aresztowanego?🤭

Tobie to by musieli dać co najwyżej procę, bo z broni to jeszcze byś se coś odstrzelił.

Opublikowano
54 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Pieniądz lubi ciszę zapamiętaj. Najwięcej o $ gadają ci co jej nie mają 

Wypisz, wymaluj Walencik.

Trzeba już zacząć zbierać pieniążki żeby wykupić.

Opublikowano (edytowane)

Mietku załatwił powitanie.

Na wjeździe dmuchać kazali  

We wsi, znowu Dacia biała 

Rudy lis się mści. Co drugi dzień się kręcą 

IMG_20241206_130240_9~2.jpg

Edytowane przez pedro2
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v