Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Co ty żeś do tej pory robił 🤔😲🙆‍♂️

Ale co okna są dobre plastikowe

Ale 2 szyby

A musi być 3

To niech mieniają

A strych P0dłoga ocieplona. 

Ale ściany nie i to nie wchodzi

Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Ja to jestem tego zdania że jak robić coś czy kupować to za swoje a nie są jakieś jałomużne 😮‍💨🫡

Każdy może wziąć i nie obrażaj kogoś jak ktoś jest mądrzejszy od ciebie. 

Opublikowano
Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Nie kupi mnie tosk piniedzami

Faryzeusz cicho.  Niech tylko jakąś zapomogę dadzą to pierwszy pod gminą albo ARiMR będziesz 

• Like 1
Opublikowano

Przesadzacie  , jak jest program na docieplenie to korzystać bo i tak juz steropian , kleje przez owa dopłate podrożały a po drugie to sa pieniadze podatników ze sprzedaży praw do emisji CO2  , ta kasa według UE w całości powina bć przeznaczana na termomodernizacje 

Opublikowano
12 minut temu, PAN88 napisał(a):

Faryzeusz cicho.  Niech tylko jakąś zapomogę dadzą to pierwszy pod gminą albo ARiMR będziesz 

Idź ucałuj w dvpe t

Stary już on jest

Możesz nie zdążyć spełnić marzenie

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ten program to wałek i dobierają się teraz do naciągaczy co głupot nastawiali we wnioskach bo im firmy tak doradziły ...🤣 

Ale toż są wytyczne max ceny na P0szczególne prace

To jak na ciągnęli. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Rysiu firma bierze kasę i umywa rączki a tłumaczy się i rozlicza ten co składa ....biorą się teraz i coraz głośniej  o tym ....przekręty i złodziejstwo wyłazi .

u mnie już jednemu odmowili dotacji ...będzie sie sądził z firmą tera 😜....pewnie zara upadnie bo nie jednego naciągnęli na głupoty 🤣..ciekawe czy pozew zdąży złożyć 😲

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Po pierwsze to chyba tak nie można musi być styropian bo nie dostanie zwrotu .

No tak, ale żeby klienta złapać trzeba mu farmaznów do głowy narzucać aby uwierzył

38 minut temu, slawek74 napisał(a):

Co ty żeś do tej pory robił 🤔😲🙆‍♂️

Leżał na tapczanie 🤭🤭

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ten program to wałek i dobierają się teraz do naciągaczy co głupot nastawiali we wnioskach bo im firmy tak doradziły ...🤣 

Naciągacze zawsze byli i będą. Jeśli Polak głupi i nie czyta bo jest analfabetą. To się dziwisz że później rozpacz i pretensja do całego świata tylko nie do siebie samego. 

Edytowane przez Patrycja2
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Rysiek już pisałem to kiedyś,u mnie byli te naciągacze akurat firma z Siedlec gdzieś w październiku, mam okna 2 szybowe, nie przeszkadzało im to, drzwi tak samo. Strych ocieplony jest jak to kiedyś dziadki robili czyli trot i druga wylewka oczywiście fachowcom od powietrza pasuje. Styropian 10 cm szary zaproponowali.  No normalnie firma cud miód orzeszki tylko trzeba było się szybko decydować umowę podpisywać bo pieniędzy z funduszu brakuję, tak mówili 

Podpisz taką umowę biorą zaliczkę i tyle ich widzisz a twój w niosek już jest złożony i czeka na realizację a ty wtedy z ręką w nocniku siedzisz

Oczywiście zapewne powiesz że twoja inwestycja jest pewna i ciebie nie nadciągnął bo trafiłeś na uczciwego wykonawcę a reszta ludzi to debile 15 października i dobrze że im wyzyskiwacze za***ali dotacje 

Pozdrawiam 😆

Edytowane przez marulekk
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, jarecki napisał(a):

Przesadzacie  , jak jest program na docieplenie to korzystać bo i tak juz steropian , kleje przez owa dopłate podrożały a po drugie to sa pieniadze podatników ze sprzedaży praw do emisji CO2  , ta kasa według UE w całości powina bć przeznaczana na termomodernizacje 

A z dachem

to na co czekał ? Stary chłop ...

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
3 godziny temu, Elon napisał(a):

Jak się dobrze szuka to i się nie przepłaci. Ale jak się tylko jeździ po nawóz do sklepu we wsi, no to można wydać wszystkie pieniądze. 

a Ty gdzie kupujesz nawozy?

Opublikowano
2 godziny temu, Elon napisał(a):

Powinniście gonić tych krętaczy, już nie samych urzędników ale i rolników. Skoro są te strajki to publicznie nagłośnić kto z kim i co. Raka trzeba zwalczać a nie dawać mu jeszcze kroplówki.

napisz jak Ty to robisz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v