Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jacor73 napisał(a):

Czasami trzeba przeciąć, a nie zawsze pospawać. Dla mnie choćbym 5 razy w roku użył, to i tak się opłaca.

za***iste uzasadnienie, ile razy w Ciągu roku masz takie problemy?

Jak nie stałeś ze 2 razy w roku na środku drogi zasypany śniegiem  przy -10 i wiejącym wietrze to nie wiesz co to jest.

Jeden potrzebuje napędu na 1 oś drugi AWD a trzeci 4X4.

Teraz, wojtal24 napisał(a):

też tak myślałem przy wymianie właśnie dłut itp 

i kupiłem tego zielonego Parksaida i powiem tak albo mam takiego pecha albo muszę się jakoś nauczyć bo jak jest mi potrzeby to albo rozładowany albo obetne jedna śrubę i rozładowany 

dodatkowo delikatny jak mocniej przycisniesz to staje  tak że jednak te na prąd to na prąd przedłużacz na zwijce przy drzwiach garażowych i do przodu 

Zielona jest do d*py. Czarna dużo lepsza.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jak nie stałeś ze 2 razy w roku na środku drogi zasypany śniegiem  przy -10 i wiejącym wietrze to nie wiesz co to jest.

Ostatni raz takie śniegi pamiętam z 20 lat temu ... Ale to jeszcze zupełnie inne czasy, na wsi ludzie sami odśnieżali, a nie tak jak teraz ciągniki z gminy + firma, i drogi przejezdne. Z 10 lat temu mieliśmy łacznik pomiędzy dwoma częściami wsi zasypany, ale to dało się dojechać z innej strony, tyle że 3km drogi trzeba bylo nadłożyć.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ostatni raz takie śniegi pamiętam z 20 lat temu ... Ale to jeszcze zupełnie inne czasy, na wsi ludzie sami odśnieżali, a nie tak jak teraz ciągniki z gminy + firma, i drogi przejezdne. Z 10 lat temu mieliśmy łacznik pomiędzy dwoma częściami wsi zasypany, ale to dało się dojechać z innej strony, tyle że 3km drogi trzeba bylo nadłożyć.

Dlatego każdy kupuje pod siebie, swoje warunki klimatyczne i terenowe.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał(a):

porownaj wsc z kra... krakow juz ma kk bo kr brako..

Warszawa ma dużo więcej, wniosek, Kraków to dziura xD

A i wiesz co oznacza skrót WSC ? Warszawa Samo Centrum xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
58 minut temu, Qwazi napisał(a):

Moim zdaniem sprzedaż cielaków poniżej 52 dnia życia powinna być karalna...

Tylko, że moje osiągają 100 kilo w 40 dni. A nikt nie zapłaci po 23 zł za 120 kilowe

Opublikowano
2 godziny temu, Uziu92 napisał(a):

Klucz udarowy też muszę kupić na akumulator ale nie wiem jaki,  w milwooke jakoś gniazda są słabe i się baterie zaraz luzują i nie stykają i klucz nie chce pracować, a płacić tyle kasy żeby później to poprawiać to dziękuję, zostaje DeWalt chyba tylko.

szwagier ma na firmie milwooke wszystkie rodzaje i tym dużym mówi że na jeden baterii o kręcą cała naczepę 

mieli i żółte i niebieskie i mówi że te milwooki się najlepiej sprawdza

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Jak kupisz na baterie to zobaczysz jak to potrzebne to tak jak komuś ładowacz nie potrzebny a jsk już ma to ciągle fo czegoś używa nawet bez hodowli...

z ładowaczem się zgodzę wleciał z 3 lata temu na małego zetora(bo trafił się tanio) i się zastanawiam jak ja mogłem wczęściej żyć bez ładowacza dorobiłem uchwyt na bb do nawozu (wcześniej miałem maszt od widlaka) kosze trawę na trawniku do lyzki z kosza. zbieram kamienie z pola do lyzki zboże podgarnac. na wiosnę resztę zboża wywozilem na swoich przyczepach to załadował ponad 20 ton na 3 przyczepy coś podnieść coś przewieź idealna sprawa.

• Like 5
Opublikowano
37 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Tylko, że moje osiągają 100 kilo w 40 dni. A nikt nie zapłaci po 23 zł za 120 kilowe

W 52 dniach nie chodzi o wagę. Twoje cielaki to są... wyjątkowe 

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Kuźwa nawozy drożeją, miałem dobrą ofertę w październiku to nie kupiłem 🤦

loteria 

raz kupisz drożej raz taniej 

raz wcześniej raz później nie trafisz.

rolnikowi zawsze wieje wiatr w oczy 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Bakterie na oborze to ,,chudy,, temat 🤔

Nie "chudy", ale do pokonania. Sam wiesz, że można 🤷. Zresztą wiesz co ja myślę na temat sprzedawania cieląt 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Koty marcują 🙆 komedia 

Lecimy dzisiaj do Płocka 

DZ to jaka to rejestracja? 

coś z dolnego Śląska ja mam dw to Wrocław 

a co dziś w tym Płocku?

56 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jeden potrzebuje napędu na 1 oś drugi AWD a trzeci 4X4.

Zielona jest do d*py. Czarna dużo lepsza.

wkrętarkę mam czarna to jest ok

Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Krzychu Ty bamber to bierz W166 albo F15 😉 

W radio coś trąbią, że wnioski z lewego powietrza wstrzymane do wiosny 

Piszeta na af ile to firmy przytulają, tusek przeczytał i zablokował bo się z nim nie dzielą 🙆 

grubsza afera się zrobiła z tym czystym powietrzem już tu pisałem dużo ludzi będzie oddawac

• Confused 1
Opublikowano

Właśnie nie mogę znaleźć.

Po trasie znalazłem autko do obejrzenia, krajowe niby, pierwszy właściciel, ale ta rejestracja. 

a Ty do tego Płocka jedziesz auto oglądać 

do jakiegoś komisu 

ja z okolic to mogę coś podpowiedzieć 

Opublikowano

Właśnie nie mogę znaleźć.

Po trasie znalazłem autko do obejrzenia, krajowe niby, pierwszy właściciel, ale ta rejestracja. 

DZ... dolny Śląsk pow Ząbkowicki albo Zgorzelec 

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Warszawa ma dużo więcej, wniosek, Kraków to dziura xD

A i wiesz co oznacza skrót WSC ? Warszawa Samo Centrum xD

Dla mnie wsc to kasztan 🤣

Z wczorajszej mżawki 9mm. Chyba pora iść spać. Pogoda listopadowa i marcowa najgorsza

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Jak kupisz na baterie to zobaczysz jak to potrzebne to tak jak komuś ładowacz nie potrzebny a jsk już ma to ciągle fo czegoś używa nawet bez hodowli...

No muszę kupić coś, chyba kupię parkside z Lidla bo mam już baterie i wkrętarkę , to uciąć śrubkę wystarczy. 

Skoro milwooke lepszy to pomyślę nad nim, bo już mi się nie chce kół kręcić rękami. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v