Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał(a):

Rysiek jaki na jutro plan dnia masz? Bo kurde ja nie wiem co mam robić, pojechał by do miasta ale to tylko pieniądze POwydaje to nic dobrego. 

Pieniądze zarabia się po to by je wydawać

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

No i po co to obiecać gruszki na wierzbie.jak wiadomo że po wyborach powie że prezydent nic nie może bo to sejm uchwala. 

Jak nie może, a kto długopis trzyma i POdPISuje?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Ja kredytów nie mam normalnie za gotówkę kupuje,sam wszystko robię tylko mam stare budynki i sztuk od zajebania, w nowych budynkach było by mniej roboty tylko znowu po co jak dzieci lekarzami zostaną a zona poco ma w gównie robić jak w pracy zarobi dużo więcej,jakby w dwoje robił to co innego jedno zachoruje drugie zrobi,a tak jak by mi się co stało to po krowach ,niechce mi się w to inwestować dlatego.

dużo ha i szt ? inny znajomy 150 ha z dzierżawami a hfy jałówki w błocie chodzą całą zimę koło siedliska bo obory pełne dojnych , teraz siedlisko obok z dużym domem kupił i remontuje 

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z tego co kojarze dzieci mają w okolicach 10 lat i już wiedzą że będą lekarzami🤦‍♂️

dopóki się uczą i rodzice sponsorują to dumają i wydziwiają by wchodząc w dorosłość zrozumieć na czym robi się dużą kasę bez wysiłku , u mnie pod przychodnią same suvy merca stoją lekarzy rodzinnych 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Najlepsze jaja to będą jak głosy prawicy rozbija się na Nawrockiego, Jakubiaka i Mentzena a do drugiej tury wejdzie Trzaskowski i Hołownia 🤭. Dopiero będzie dylemat na kogo zagłosować🤔

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, malaczarna napisał(a):

Dziękuję jutro zadzwonię. U szwagra robił ten z Rossosz ale to już z dekadę temu było. Na 55 metrow

dopytaj jaka pompa tam siedzi i jaka średnica studni ? 

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Toż ja i u siebie mam z czego wybierać. 

Ale kto to przejje jak całego ubić... 

Ja też bym może kawałeczek kupił przy okazji. 

U nas jak dasz wiadomość że masz wołowinę to moment po znajomych się rozchodzi. Główne uboje to jak coś się połamie albo rozjedzie, szkoda to za grosze oddać. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, konteno napisał(a):

dopóki się uczą i rodzice sponsorują to dumają i wydziwiają by wchodząc w dorosłość zrozumieć na czym robi się dużą kasę bez wysiłku , u mnie pod przychodnią same suvy merca stoją lekarzy rodzinnych 

W okolicy wszystkie dzieci lekarzy są lekarzami. Tak że to rodzinny zawód. 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał(a):

Różnie bywa. Nie zmusisz. Te nowe poklenia to co raz dziwniejsze.

Tu masz racje- zawód lekarza nie ma nic już z chęci pomagania ludziom tylko stał się drogą do tłuczenia kasy na chorych. Troche to przykre bo wykorzystuje się krzywde ludzką do nabicia kabzy a uwierz mi człowiek chory a tym bardziej poważnie chory odda wszystko - on i rodzina.żeby wyzdrowieć. A jak widać część lekarzy sprytnie to wykorzystuje.

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Najlepsze jaja to będą jak głosy prawicy rozbija się na Nawrockiego, Jakubiaka i Mentzena a do drugiej tury wejdzie Trzaskowski i Hołownia 🤭. Dopiero będzie dylemat na kogo zagłosować🤔

Wybór między kiła a rzerzączką 🤣

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Tu masz racje- zawód lekarza nie ma nic już z chęci pomagania ludziom tylko stał się drogą do tłuczenia kasy na chorych. Troche to przykre bo wykorzystuje się krzywde ludzką do nabicia kabzy a uwierz mi człowiek chory a tym bardziej poważnie chory odda wszystko - on i rodzina.żeby wyzdrowieć. A jak widać część lekarzy sprytnie to wykorzystuje.

A to kiedyś w tym zawodzie było inaczej ??

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wszystkie dzieci lekarzami chcą być?

jak się zajeździ na starość to będzie miał kto leczyć lub sponsorować hospicjum lub dom starości 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jeszcze żeby Jarek do tej puli Czarnka nie dorzucił jak się okaże że Nawrocki ma za słabe sondaże xD

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A to kiedyś w tym zawodzie było inaczej ??

Pewnie że było. Bułchakowa nie czytałeś? ;)

Pewnie że było i jeszcze teraz wyjątki się zgadzają - znam nawet jednego takiego, dobrego kolege z liceum.

Opublikowano
42 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Dopiero do jednego człowieka się dodzwoniłam. Ja laik w tych sprawach ale się wyszkole.... 

Nie daj sobie tej tłuczonej tylko robić. 

Sąsiadowi tym robili, wody tyle co w takiej kręgowej, a pokłady u nas bardzo duże. 

Ja mam chyba 18 czy 19m 

Cały dzien wodę pompowalismy i poziom nie spadał znacznie. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pewnie że było i jeszcze teraz wyjątki się zgadzają - znam nawet jednego takiego, dobrego kolege z liceum.

Ja mam jednego kolegę z liceum i koleżankę z podstawówki którzy zostali lekarzami, oboje dzieci rolników, więc można się wybić ... Ale nie oszukujmy się, nikt do tego zawodu nie idzie dla powołania, tylko dla kasy ...

3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Nie daj sobie tej tłuczonej tylko robić. 

Przecież tłuczone najlepsze ... Najgorszy badziew to te płukanki ... Studnia głębinowa tylko wiercona albo wybijana, od płukanki trzymać się z daleka ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

W sumie dobrze. Każdy ma jakieś priorytety i cele w życiu. Najważniejsze jest to tylko ustalić przed ślubem i robieniem dzieci. Moja żona jest prawnikiem i nie zajmuje się gospodarstwem nic a nic, tak jak było ustalone.

a u ciebie są dzieci ? jeśli tak to jakie podejście do gospodarstwa mają i udział w jego funkcjonowaniu ? w sumie przy roślinnej , ilości pracy oraz poziomie mechanizacji to tez pewnie palcem nie muszą kiwnąć jak i żona 

u znajomego to było odwrotnie i wyszło dopiero po ślubie że zostają z żoną na gospodarstwie rodziców i będą iść w krowy , młodsi synowie seniora poszli do miasta za chlebem a najstarszy został , wybierając  na przełomie lat 80/90  między transportem i ciężarówkami mając 2 stary 200 a gospodarstwem rodziców wybrał krowy tym bardziej że jego ojciec dzięki znajomościom gdzie trzeba w latach 80tych miał już uwięziówkę na 40 dojnych czy 2 z kolei bizona supra

2 godziny temu, MonteChristo napisał(a):

Jakie społeczeństwo taki prezydent będzie

czyli żaden , miasto da sie nabrać na pierdolenie bo im lotto, tusk chciał uśpić babciowym ale ucinanie 800+ budzi wątpliwości niektórych co do intencji władzy 

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Jak nie ma ogara i desperata to choć mamy inne zdania na różne tematy to fajnie się czyta różne spojrzenie na różne sprawy. Jak tamci przyjdą to mol i wodorosty. 

• Like 6
Opublikowano
Teraz, Uziu92 napisał(a):

Już żem się przejechał karwasz Barabasz 😂

IMG_20241124_195634.jpg

Przy dzisiejszym taryfikatorze to i tak skromnie. 

Do mnie ostatnio przyszedł z fotobudki tyle że samochód już sprzedałem i nowy właściciel testował osiągi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v