Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skończ już też wyzwiska...pajacu...

Nikogo nie obchodzą twoje zwidy i oszczerstwa ..

Do budy ..!!

2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

mam przewagę nad wami bo widziałem tego wsiuna podobnego do świńskiej .....🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Prezent się daje jaki się uważa i ja jaki sobie można pozwolić 

Wiadomo, jeden zrozumie drugi będzie plotkował, że ktoś mało dał

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

Toż k**wa ja przez całe życie od dziadków tyle nie dostałem, a tu chrzestni tyle dają, przeważnie te 3k u mnie z tego co słyszę

Dziadkom i moim z rolniczych emerytur to ciężko tyle dać by było.  

Opublikowano
Teraz, Leszy napisał(a):

Dziadkom i moim z rolniczych emerytur to ciężko tyle dać by było.  

Oj jeszcze byś się zdziwił ile ci nawet z eperyturami rolniczymi mają kasy

Opublikowano (edytowane)

Po 3 przeszło mają,da się nabić rozmaitymi dodatkami, jeszcze zależy jaki powiat bo w innym zachodzisz na komisje i dostajesz a w innym powiecie zachodzisz i tak łatwo nie dostaniesz ,znam te tematy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Po 3 przeszło mają

Co ty bredzisz?

Jakim cudem? 

.....

Otóż obecnie podstawowa KRUS emerytura rolnicza wynosi 1.602,86 zł brutto. Dla porównania, emerytura z KRUS w 2023 r. wynosiła 1429,60 zł brutto.10 wrz 2024

....

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Po 3 przeszło mają,da się nabić rozmaitymi dodatkami, jeszcze zależy jaki powiat bo w innym zachodzisz na komisje i dostajesz a w innym powiecie zachodzisz i tak łatwo nie dostaniesz ,znam te tematy.

Co🤦Gdzie?? 

Chyba że pracowali trochę na etacie i mają dodatkowo częściową z ZUSu 

Opublikowano (edytowane)

A to dodatek pielęgnacyjny a to grupa inwalidzka,dużo jest rozmaitych dodatkow da się nawet w mopsie załatwić takie coś ze niby opiekujesz się starszą osobą i masz pensie przeszło 3 co miesiąc i jeszcze jego rentę i krusu nie płacisz bo niby rezygnujesz z gospodarzenia dla opieki.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale to nie mi...

Pleciesz dziwne rzeczy....

A ile byś chciał za 600 zł co 3 miesiące mi około 1k zapierdalają złodzieje co miesiąc na zus

Opublikowano
Teraz, MonteChristo napisał(a):

A ile byś chciał za 600 zł co 3 miesiące mi około 1k zapierdalają złodzieje co miesiąc na zus

A czy ja coś chce? Gdzie to przeczytales?

Napisałem ile emerytura rolnicza wynosi...

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

A to dodatek pielęgnacyjny a to grupa inwalidzka,dużo jest rozmaitych dodatkow da się nawet w mopsie załatwić takie coś ze niby opiekujesz się starszą osobą i masz pensie przeszło 3 co miesiąc i jeszcze jego rentę i krusu nie płacisz bo niby rezygnujesz z gospodarzenia dla opieki.

Dobre dla kombinatorów 

7 minut temu, Baks00 napisał(a):

Mu chodzi że dwoje dziadków 🤭

Aaaa.to się zgadza 😛

Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał(a):

tak mało ? ja bym się cieszył, jakby mi zus tylko 1k PLN zabierał co miesiąc

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dobre dla kombinatorów 

Dobre ale każdy tylko po komisiajch lata i po lekarzach dla papierów ,podstawa mała ale dodatków da się nałapać,nawet za sołtysa 2 kadencje 300 dodatku jest 

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

tak mało ? ja bym się cieszył, jakby mi zus tylko 1k PLN zabierał co miesiąc

Za dobrze zarabiasz 🤷 mnie też boli ile mi za jesienne wypłaty zabierają, ale żyje nadzieja że kiedyś to odzyskam 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v