Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał(a):

@6465 gdzie ta niepodległość 

Ale powiem Ci Adam że ludziom łatwiej powiedzieć że tyle trzeba spełnić wymogów żeby hodować i tym swoje lenistwo usprawiedliwiać. Kto chce to ma nadal 

A u mnie. Robię co chce, żadnych zobowiązań nie mam. Glebę mogę sprzedać choć by i jutro. Jestem wolnym człowiekiem. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ich ta wojna to taka wojna dla ochotników, tam każdego powinni wysłać na front to by była prawdziwa wojna ,kiedyś było walczysz albo kula w łeb jsk nie niechcesz walczyć 

Tylko dlaczego znowu szykujemy się na wojnę która już była, coś jak Francuzi w latach 30-tych ubiegłego wieku... Kupujemy czołgi które na polu bitwy są coraz mniej wartościowe, bo maszynę za kupę kasy niszczy byle dron ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

By nie przeszła bo jeszcze szybciej by wszyscy uciekli ... Zostali by wyborcy PiSu z średnia wieku poborowego 65 lat ...

Z pewnością masz chłopaku rację.   xD Najpierw się zamyka granice, a kto ucieka czy nie chce walczyć, to sąd polowy i kula w łeb,inaczej jest nie do opanowania dzisiejszego towarzystwa. Nie ty sam pisałeś nie tak dawno że kraj w którym obywatele nie chcą walczyć, nie zasługuje na istnienie?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Z pewnością masz chłopaku rację.   xD Najpierw się zamyka granice, a kto ucieka czy nie chce walczyć, to sąd polowy i kula w łeb,inaczej jest nie do opanowania dzisiejszego towarzystwa.

I w jaki sposób opanujesz to towarzystwo, WOT to mięczaki bez jaj, wojsko zawodowe- połowa to chłopaczki w rurkach którym podoba się w czasie pokoju, w czasie wojny trzeba dosłać matkę z pampersami ...

@Qwazi mądrze pisze, ten kto na prawdę będzie chciał nas pokonać zrobi to bez jednego wystrzału ... Tylko stare dziadki jak @Desperado szykują się na wojnę która już była, tzw. beton ...

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

A u mnie. Robię co chce, żadnych zobowiązań nie mam. Glebę mogę sprzedać choć by i jutro. Jestem wolnym człowiekiem. 

To akurat wielu może, o niewolnictwo nie pytałem 

Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

NIE KAZDY I KIEDYS SZEDŁ NA WOJNE , na front , dzidek miał 3 braci to dwóch walczyło a dwóch zostało w domach z rodzinami , sasiad też w domu był 

Rolnicy na pewno nie pójdą bo by krów nie miał kto doić.   xD  W pierwszej kolejności poszliby ludzie młodzi i ci z jakimiś specjalizacjami,to jest pewne jak w banku, a w razie potrzeby następni.

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał(a):

Sprzedaj wszystko. jak nie będziesz miał niczego będziesz jeszcze bardziej szczęśliwy😊

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko dlaczego znowu szykujemy się na wojnę która już była, coś jak Francuzi w latach 30-tych ubiegłego wieku... Kupujemy czołgi które na polu bitwy są coraz mniej wartościowe, bo maszynę za kupę kasy niszczy byle dron ...

Wszyscy stroją się na wojnę taką jakie były wcześniej a nie widzą że inna trwa i przegrywamy 😴 ludzie to debile

Teraz, MonteChristo napisał(a):

Sprzedaj wszystko. jak nie będziesz miał niczego będziesz jeszcze bardziej szczęśliwy😊

Darmo gadanie. Tak i tak nie sprzeda

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

wojsko zawodowe- połowa to chłopaczki w rurkach którym podoba się w czasie pokoju, w czasie wojny trzeba dosłać matkę z pampersami ...

99%

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

W pierwszej kolejności poszliby ludzie młodzi i ci z jakimiś specjalizacjami,to jest pewne jak w banku, a w razie potrzeby następni.

I dlatego na szkolenia wojskowe dostają wezwania chłopy w wieku 55+ którzy byli kiedyś w wojsku a młodych łebków 20+ czy 30+ nikt na szkolenia nie wzywa ... Armia to tępy tzw. beton ... Tam nie ma logiki ... W kierownictwie cały czas siedzą tzw. arbuzy i póki tam są to na pewno nic się nie zmieni ...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I w jaki sposób opanujesz to towarzystwo, WOT to mięczaki bez jaj, wojsko zawodowe- połowa to chłopaczki w rurkach którym podoba się w czasie pokoju, w czasie wojny trzeba dosłać matkę z pampersami ...

Wystarczy że zobaczy czy nawet usłyszy o kulce za niewykonanie rozkazu, to fakt, najpierw się zesra porządnie w spodnie, ale z takim smrodem nie da się długo chodzić, więc się szybko oporządzi i będzie słuchał i wykonywał co mu karzą.  xD

Opublikowano
17 minut temu, jacor73 napisał(a):

O jakim przemyśle myślisz, o tym co po 89 padł na pysk i zostało wszytko rozgrabione i rozprzedane. Niby komu byśmy sprzedawali, na wschód, bo na zachód byłyby cła zaporowe, ile procent produkcji rolnej trafia obecnie na rynek krajowy, a ile na export na zachód? 74 proc. wartości polskiego eksportu rolnego przypada na kraje Unii Europejskiej, ile by trafiało , jeśli nie bylibyśmy w uni? Około 3% PKB, to produkcja rolna, 23% to przemysł, już widzę te montownie i kapitał zagraniczny w PL poza unią.

Przejedź się do Mołdawii, Gruzji, UA, zobaczysz jak wygląda prowincja poza unią., PL to nie Norwegia czy Szwajcaria.

Napiszę kolejny raz, unia nie jest lekiem na całe zło, ale w 2004 nie było innej drogi, zostało wybrane zło konieczne, a że teraz zaczyna odwalać tym w Brukseli, to już inna para kaloszy.

Pomijasz fakt, że kraj z 38 milonami mieszkańców to wielki rynek zbytu, cła na nasze produkty szybko spotkałtby się z cłami na import z zagranicy

Na siłe próbujesz udowodnić, że be UE byłaby klapa, spojrzyj jednak na lata 1995-2002 jak kraj ruszał do przodu

Owszem, było ciężko, ale bezrobocie systematycznie malało, gospodarka się rozwijała. Inflacja co roku spadała

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I dlatego na szkolenia wojskowe dostają wezwania chłopy w wieku 55+ którzy byli kiedyś w wojsku a młodych łebków 20+ czy 30+ nikt na szkolenia nie wzywa ... Armia to tępy tzw. beton ... Tam nie ma logiki ... W kierownictwie cały czas siedzą tzw. arbuzy i póki tam są to na pewno nic się nie zmieni ...

No i to jest błąd, bo ludzie których teraz próbują doszkalać, na wojnę raczej nie pójdą z racji wieku.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

No i to jest błąd, bo ludzie których teraz próbują doszkalać, na wojnę raczej nie pójdą z racji wieku.

No to widzisz, tych co szkolą to się nie nadają, młodych zanim przeszkolisz to wróg już dawno się po nas przejedzie ... Już jakiś czas temu przekroczyłem wiek Chrystusowy, jedyne co w ręku trzymałem to pistolet na kapiszony za dzieciaka ... Myślisz że z kogoś takiego da się zrobić żołnierza np w tydzień ?

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Rolnicy na pewno nie pójdą bo by krów nie miał kto doić.   xD  W pierwszej kolejności poszliby ludzie młodzi i ci z jakimiś specjalizacjami,to jest pewne jak w banku, a w razie potrzeby następni.

Tylko powiedz mi kto ma obeznanie z bronią.

Będą teraz brać rezerwy na ćwiczenia ale tych co byli w wojsku i mieli przeszkolenie ma broń a tych którzy nie byli a są w rezerwie będą jako mięso armatnie.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Sąd polowy wyda wyrok skazujący na karę śmierci za dezercję, nie wykonanie rozkazu, a pluton egzekucyjny go wykona.

Człowieku, my nie mamy wojska, to co jest to wydmuszka nadająca się na defilady ...

Opublikowano
Teraz, stempos1980 napisał(a):

Tylko powiedz mi kto ma obeznanie z bronią.

Będą teraz brać rezerwy na ćwiczenia ale tych co byli w wojsku i mieli przeszkolenie ma broń a tych którzy nie byli a są w rezerwie będą jako mięso armatnie.

Z takim podejściem rządzących niestety tak to wygląda że tak ma być.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v