Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

Na kiedy to masz cielne

Pierwsze jałówki na luty. Ale jeszcze nie wiem co sprzedam, bo muszę zrobić selekcję w krowach

Dzień dobry🙋. Pogoda nawet nawet...

Pokażta mi przepis, który zabrania montowania pieca na ekogroszek w jakimkolwiek budynku mieszkalnym, bo nie znam

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

I dlaczego kłamiesz ?? Kuzyn teraz się buduje, ogrzewanie na gaz ...

Też chciałem montować na gaz, ale poczytałem i posłuchałem jakie to dobrodziejstwa z tym związane wniesie ets2 i odpuszczam. 

Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Też chciałem montować na gaz, ale poczytałem i posłuchałem jakie to dobrodziejstwa z tym związane wniesie ets2 i odpuszczam. 

i co pompka? gaz nawet z ETS będzie tanio i jaka wygoda

Opublikowano
9 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Nom...I co teraz mamy? Dla kogo był tak naprawdę ten ,,rozwój " ? Dodaj jeszcze co kolejny idol na 100 dni obiecał i co zrobił. 

Mówisz o konsekfencji to Ty już z dopłat zrezygnowałeś ? Daj pierwszy przykład zobaczysz jaka solidarność jest w koło Ciebie, ilu znajdziesz bliskich co tak zrobią...

Co ma się jeżyć, niech zbierają ile chcą, kolejne lata powoli weryfikują te zbiory. Jeszcze ze 2 suche lata jak ten...

9 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

ja nikomu nie liczę ile zbierają 

mnie nie interesuje ile ktoś mloci 

mnie interesuje moje 

nie ma nic gorszego niż remont 

No ok. tu nie chodzi o liczenie czy nie liczenie komuś, nie ma nawet co liczyć, bo trzeba by być kretynem żeby wierzyć w bajki bajarzy, dlatego przytoczyłem ten przykład o zbiorach, ale w innych tematach jest nie lepiej.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał(a):

Mamy pierwsze opady śniegu tej jesieni 🤔

Śniegu nie widać, coś w nocy pokropiło bo droga mokra, ale nie dużo bo kałuży nie widać ;) ogólnie strasznie sucho, by się coś zaorało na zimę ale do tego potrzeba żeby coś popadało.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
48 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale jeszcze nie wiem co sprzedam, bo muszę zrobić selekcję w krowach

Będziemy na łączach ;)

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

a to i tak dobrze bo myślałem że mieszkasz tam co remontuja

Na szczęście nie. Mam nadzieję że następny remont nie będzie za szybko 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Będziemy na łączach ;)

to chyba nie znasz kobiet 🤣🤣🤣🤣

albo masz jakąś inną pod tym względem.

po roku na ogół się już kolor znudził albo by coś przestawiła z meblami itd 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

to chyba nie znasz kobiet 🤣🤣🤣🤣

albo masz jakąś inną pod tym względem.

po roku na ogół się już kolor znudził albo by coś przestawiła z meblami itd 

Dlatego mam tylko nadzieję 🤣🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Śniegu nie widać, coś w nocy pokropiło bo droga mokra, ale nie dużo bo kałuży nie widać ;) ogólnie strasznie sucho, by się coś zaorało na zimę ale do tego potrzeba żeby coś popadało.

To prawda z wilgocią w ziemi bardzo krucho.

Ale trzeba będzie powoli się zabierać za orki tylko jeszcze tak jak u mnie to potrwa bo sprzątania po produkcji jeszcze dużo 🤦

Opublikowano (edytowane)

🤣

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Rolnik1973 podobno Andrzej nie ma jak POkazac Tfuskowi środkowego palca xD Jarek mu obcinał paznokcie sekatorem i trochę za dużo uciął 😂

Ale tylko w prawej ręce. Pomyśl, co by było przy lewej? Jak trzymałby długopis?🤣

Edytowane przez jacek1296
  • Haha 1
Opublikowano

@stempos1980 jak widzę jak u sąsiada jest poorane to wolę czekać aż coś popada, raz że szkoda maszyn na takie oranie, dwa że to nie jest orka a redlenie ...

Teraz, jacek1296 napisał(a):

🤣 Jak trzymałby długopis?🤣

Od października 2023 nie musi już używać długopisa, od tej pory już nie podpisuje xD

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@stempos1980 jak widzę jak u sąsiada jest poorane to wolę czekać aż coś popada, raz że szkoda maszyn na takie oranie, dwa że to nie jest orka a redlenie ...

Od października 2023 nie musi już używać długopisa, od tej pory już nie podpisuje xD

Nazywali go długopisem bo wszystko podpisuje. Teraz nie będzie. Co za niespodzianka🤣🤣🤣. To chyba normalne że każdy prezydent jaki był to podpisywał ustawy przegłosowane przez jego partie a odrzucał napisane przez obóz przeciwny.

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Będziemy na łączach ;)

A jak byś nie miał baby to byś nie musiał tych remontów robić . A tak nic nie poradzisz . 

Ja to nie rozumiem remontów nie masz tam już tynku tylko cegły że musisz tynkować

Ja to rozumiem remont podłogę zmienić na panele

Pomalować jak brudno

Jakieś meble zmienić z tych na całą ścianę na nowe pojedyńcze komody

Ty byś chciał pewnie w gospodarkę pchać ona w dom 

Ale cóż taki masz los jak byś był sam to możesz robić co chcesz

😲🙆🙎

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nazywali go długopisem bo wszystko podpisuje. Teraz nie będzie. Co za niespodzianka🤣🤣🤣. To chyba normalne że każdy prezydent jaki był to podpisywał ustawy przegłosowane przez jego partie a odrzucał napisane przez obóz przeciwny.

Nazwali tak bo chcieli Prezydenta obrazić , obrzydzić a wystarczyło sprawdzić kto ile ustaw swojej parti zawetował .          Wczoraj hołownia powiedział żę głosowanie na Czarnka  gdyby był kandydatem na prezydenta to obciach , wmawianie pogardy ciąg dalszy , w USA taka retoryka dała odwrotny efekt 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Michal2399 napisał(a):

A jak byś nie miał baby to byś nie musiał tych remontów robić . A tak nic nie poradzisz . 

Ja to nie rozumiem remontów nie masz tam już tynku tylko cegły że musisz tynkować

Pomalować jak brudno

😲🙆🙎

Słabo to rozgryzles. 

Kobieta czy jest czy by jej nie było, jak mam już możliwość to chce choć trochę żyć jak człowiek ;)

Pchać wszystko ciągle w gospodarstwo to jaki ma to sens ? 

Po mału samo się kręci, szybko już próbowałem.

Co do remontu no to tak nie ma tynku, nie ma podłóg, co też brak więc wypadało to zrobić zanim się wprowadzę 🤷 

A co do tego remontu, opcja była budować nowe, kupić coś albo remontować to. 

Biorąc wiele za i przeciw najkorzystniejsze było remontować to, najszybciej byłoby kupić, ale dojeżdżać do gospodarstwa nam się nie widziało, bo pewnie ciągle by mnie w domu nie było. 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 4
Opublikowano
14 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Pomalować jak brudno

😲🙆🙎

Ja też nimom baby, ale mom babkie co suszy głowe o remont. To mówie piniendzy nima i nie będzie, a sama nic nie zrobi bo mo mało rynte

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v