Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

Na kiedy to masz cielne

Pierwsze jałówki na luty. Ale jeszcze nie wiem co sprzedam, bo muszę zrobić selekcję w krowach

Dzień dobry🙋. Pogoda nawet nawet...

Pokażta mi przepis, który zabrania montowania pieca na ekogroszek w jakimkolwiek budynku mieszkalnym, bo nie znam

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

I dlaczego kłamiesz ?? Kuzyn teraz się buduje, ogrzewanie na gaz ...

Też chciałem montować na gaz, ale poczytałem i posłuchałem jakie to dobrodziejstwa z tym związane wniesie ets2 i odpuszczam. 

Opublikowano
2 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

Też chciałem montować na gaz, ale poczytałem i posłuchałem jakie to dobrodziejstwa z tym związane wniesie ets2 i odpuszczam. 

i co pompka? gaz nawet z ETS będzie tanio i jaka wygoda

Opublikowano
9 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Nom...I co teraz mamy? Dla kogo był tak naprawdę ten ,,rozwój " ? Dodaj jeszcze co kolejny idol na 100 dni obiecał i co zrobił. 

Mówisz o konsekfencji to Ty już z dopłat zrezygnowałeś ? Daj pierwszy przykład zobaczysz jaka solidarność jest w koło Ciebie, ilu znajdziesz bliskich co tak zrobią...

Co ma się jeżyć, niech zbierają ile chcą, kolejne lata powoli weryfikują te zbiory. Jeszcze ze 2 suche lata jak ten...

9 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

ja nikomu nie liczę ile zbierają 

mnie nie interesuje ile ktoś mloci 

mnie interesuje moje 

nie ma nic gorszego niż remont 

No ok. tu nie chodzi o liczenie czy nie liczenie komuś, nie ma nawet co liczyć, bo trzeba by być kretynem żeby wierzyć w bajki bajarzy, dlatego przytoczyłem ten przykład o zbiorach, ale w innych tematach jest nie lepiej.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał(a):

Mamy pierwsze opady śniegu tej jesieni 🤔

Śniegu nie widać, coś w nocy pokropiło bo droga mokra, ale nie dużo bo kałuży nie widać ;) ogólnie strasznie sucho, by się coś zaorało na zimę ale do tego potrzeba żeby coś popadało.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
48 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ale jeszcze nie wiem co sprzedam, bo muszę zrobić selekcję w krowach

Będziemy na łączach ;)

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

a to i tak dobrze bo myślałem że mieszkasz tam co remontuja

Na szczęście nie. Mam nadzieję że następny remont nie będzie za szybko 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Będziemy na łączach ;)

to chyba nie znasz kobiet 🤣🤣🤣🤣

albo masz jakąś inną pod tym względem.

po roku na ogół się już kolor znudził albo by coś przestawiła z meblami itd 

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

to chyba nie znasz kobiet 🤣🤣🤣🤣

albo masz jakąś inną pod tym względem.

po roku na ogół się już kolor znudził albo by coś przestawiła z meblami itd 

Dlatego mam tylko nadzieję 🤣🤣

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Śniegu nie widać, coś w nocy pokropiło bo droga mokra, ale nie dużo bo kałuży nie widać ;) ogólnie strasznie sucho, by się coś zaorało na zimę ale do tego potrzeba żeby coś popadało.

To prawda z wilgocią w ziemi bardzo krucho.

Ale trzeba będzie powoli się zabierać za orki tylko jeszcze tak jak u mnie to potrwa bo sprzątania po produkcji jeszcze dużo 🤦

Opublikowano (edytowane)

🤣

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Rolnik1973 podobno Andrzej nie ma jak POkazac Tfuskowi środkowego palca xD Jarek mu obcinał paznokcie sekatorem i trochę za dużo uciął 😂

Ale tylko w prawej ręce. Pomyśl, co by było przy lewej? Jak trzymałby długopis?🤣

Edytowane przez jacek1296
  • Haha 1
Opublikowano

@stempos1980 jak widzę jak u sąsiada jest poorane to wolę czekać aż coś popada, raz że szkoda maszyn na takie oranie, dwa że to nie jest orka a redlenie ...

Teraz, jacek1296 napisał(a):

🤣 Jak trzymałby długopis?🤣

Od października 2023 nie musi już używać długopisa, od tej pory już nie podpisuje xD

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@stempos1980 jak widzę jak u sąsiada jest poorane to wolę czekać aż coś popada, raz że szkoda maszyn na takie oranie, dwa że to nie jest orka a redlenie ...

Od października 2023 nie musi już używać długopisa, od tej pory już nie podpisuje xD

Nazywali go długopisem bo wszystko podpisuje. Teraz nie będzie. Co za niespodzianka🤣🤣🤣. To chyba normalne że każdy prezydent jaki był to podpisywał ustawy przegłosowane przez jego partie a odrzucał napisane przez obóz przeciwny.

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Będziemy na łączach ;)

A jak byś nie miał baby to byś nie musiał tych remontów robić . A tak nic nie poradzisz . 

Ja to nie rozumiem remontów nie masz tam już tynku tylko cegły że musisz tynkować

Ja to rozumiem remont podłogę zmienić na panele

Pomalować jak brudno

Jakieś meble zmienić z tych na całą ścianę na nowe pojedyńcze komody

Ty byś chciał pewnie w gospodarkę pchać ona w dom 

Ale cóż taki masz los jak byś był sam to możesz robić co chcesz

😲🙆🙎

Opublikowano
11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nazywali go długopisem bo wszystko podpisuje. Teraz nie będzie. Co za niespodzianka🤣🤣🤣. To chyba normalne że każdy prezydent jaki był to podpisywał ustawy przegłosowane przez jego partie a odrzucał napisane przez obóz przeciwny.

Nazwali tak bo chcieli Prezydenta obrazić , obrzydzić a wystarczyło sprawdzić kto ile ustaw swojej parti zawetował .          Wczoraj hołownia powiedział żę głosowanie na Czarnka  gdyby był kandydatem na prezydenta to obciach , wmawianie pogardy ciąg dalszy , w USA taka retoryka dała odwrotny efekt 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Michal2399 napisał(a):

A jak byś nie miał baby to byś nie musiał tych remontów robić . A tak nic nie poradzisz . 

Ja to nie rozumiem remontów nie masz tam już tynku tylko cegły że musisz tynkować

Pomalować jak brudno

😲🙆🙎

Słabo to rozgryzles. 

Kobieta czy jest czy by jej nie było, jak mam już możliwość to chce choć trochę żyć jak człowiek ;)

Pchać wszystko ciągle w gospodarstwo to jaki ma to sens ? 

Po mału samo się kręci, szybko już próbowałem.

Co do remontu no to tak nie ma tynku, nie ma podłóg, co też brak więc wypadało to zrobić zanim się wprowadzę 🤷 

A co do tego remontu, opcja była budować nowe, kupić coś albo remontować to. 

Biorąc wiele za i przeciw najkorzystniejsze było remontować to, najszybciej byłoby kupić, ale dojeżdżać do gospodarstwa nam się nie widziało, bo pewnie ciągle by mnie w domu nie było. 

Edytowane przez szymon09875
  • Like 4
Opublikowano
14 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Pomalować jak brudno

😲🙆🙎

Ja też nimom baby, ale mom babkie co suszy głowe o remont. To mówie piniendzy nima i nie będzie, a sama nic nie zrobi bo mo mało rynte

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v