Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

już mi się te znaczki skonczyly

to masz tak 👍👍👍👍👍

Dlatego też decyzja o likwidacji mlecznych bo samemu z żoną ciężko było ogarnąć wszystko i po co ja mam się złościć na synów a oni na mnie 

Została młodzież hodowlana dużo mniej roboty dalekie dzierżawy się odda ,w to miejsce wejdę do garażu trochę dorobię i wystarczy 

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
Opublikowano
42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wstawał przed 4, żeby zdążyć przy zwierzakach. 

robota na 1 zmiane to tak sie da , znojomy na dachach tak robił to o 4 do opasów wstawał 

praca zmianowa przy hodowli odpada jeśli jest się sam , ta roślinną idzie jeszcze  próbować ogarnąć

Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał(a):

30? 50? 100? Znam jednego co ma 30 wszystkiego, połowę dojnych. Doi konwiami, obornik taczkami, bez paszowozu i to to tyle czasu nie zajmuje. Z drugiej strony jak tobie zajmuje obszątek 5 godzin dziennie to co co mają 4 razy tyle powinni w oborze spać...

Może dawały 5l na udój?

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

robota na 1 zmiane to tak sie da , znojomy na dachach tak robił to o 4 do opasów wstawał 

praca zmianowa przy hodowli odpada jeśli jest się sam , ta roślinną idzie jeszcze  próbować ogarnąć

Szczerze,jak bym miał jak ułatwić sobię pracę z zadawaniem paszy i pozbyciem się obornika roślinność by nie istniała tylko hodowla.

Na etacie dla mnie najgorsze opryski ...

Opublikowano
5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Teraz będziesz...obierał🤔

Nie no daj spokój ja mam ludzi od tego 

Wypuszczę na pół godziny spod stołu niech dziewczyna ma jakąś rozrywkę 😏

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał(a):

Ludzie z takich emerytur żyją, a  Ty jeszcze musisz do doić 🙃

Nie mam już reakcji...gospodarstwo to gospodarstwo. Musi przynosić dochód. Jakbym miał dokładać, to bym sprzedał 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Szczerze,jak bym miał jak ułatwić sobię pracę z zadawaniem paszy i pozbyciem się obornika roślinność by nie istniała tylko hodowla.

Na etacie dla mnie najgorsze opryski ...

to i u mnie z opryskami i zniwami ciężko się wstrzelić bo tu dochodzi kolejny czynnik pogoda

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

No i po baletach 

Za granicą nie był bo trzeba było wracać 

Teraz krowa wyleczyć i jutro balanga

A wesele udane, trzeźwy jak świnia był 

Był na granicy chwilę też 

Co Ty Karol jechowy? 🤔

Jak to tak w zaduszki 

Już hvj nawet niech byś gnojowicę przy cmentarzu woził

Ale wesele 🙄

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jak wielkie jest Twoje dziadostwo

Weź narysuj 

Ło panie...

6 minut temu, Baks00 napisał(a):

Może dawały 5l na udój?

Nie no więcej...

3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

I kto to pisze 🤦🤣🤣🤣🤣

O co ci się rozchodzi? Nie rozumiem takiego podejścia, tak samo jak niektórzy z hektarami mają. Nie wiem ukradłeś? Nie twoje? 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał(a):

Ło panie...

Nie no więcej...

O co ci się rozchodzi? Nie rozumiem takiego podejścia, tak samo jak niektórzy z hektarami mają. Nie wiem ukradłeś? Nie twoje? 

A o stalkerach słyszałeś 🤔 Ciebie o pracę pytali i co ? 🤔🤣🤣🤣

1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Dokładnie,w południe nie będziesz pryskał.

Zabroni Ci kto 🤭🤣🤣🤣🤪

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał(a):

Nie no daj spokój ja mam ludzi od tego 

Wypuszczę na pół godziny spod stołu niech dziewczyna ma jakąś rozrywkę 😏

To nawet nie pytam po co...ją pod tym stołem trzymasz🙆🤭

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Dokładnie,w południe nie będziesz pryskał.

no w południe to ja w pracy popołudniami albo przed wieczorem najlepiej lub wieczorem 

rozwiązaniem na plus jest duży opryskiwacz 1000÷1500l

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

A o stalkerach słyszałeś 🤔 Ciebie o pracę pytali i co ? 🤔🤣🤣🤣

Zabroni Ci kto 🤭🤣🤣🤣🤪

Nie zabroni ale czy jest sens

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v