Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Wytłumaczył, ale ty aby obrazić.

Każdy by zrozumiał.

Ty nie.

Ale się nie dziwię.

Dałeś wygrać Tuskowi i teraz obwiniasz innych.🤭

Nie ze mną te numery Bruner.  xD każdy by zrozumiał, ale nie tacy jak ty i bobek.  xD

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał(a):

Putin raczej ma niezłą bekę, jak pięknie stara unia się rozpada i rozkłada od środka. 

A te debile jeszcze do niego ujadają, by kopa po pysku dostać. 

Trzeba ludziom pokazać przyczynę, a jak nachapać się można i to bez żadnej kontroli.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ot widzisz a ja się z koła pszczelarskiego wypisałem żeby nie korzystać z tego co piszesz jest ogólnodostępne.

Rolnictwo doprowadzono do tego, że bez dofinansowań nie istnieje 

Nie biorąc kasy z uni trzeba by raczej kończyć działalność.

No chyba na że tak hobbystycznie, jak Ty.

No ale nie każdy dla hobby tak chce.

1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Nie ze mną te numery Bruner.  xD każdy by zrozumiał, ale nie tacy jak ty i bobek.  xD

Zdradziłeś PiS i wygrał Tusek.

Nie masz prawa narzekać 🤭

Tamala

• Like 1
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Żadna władza nie zrobi już niezależności, ludzie się tylko łudzą, że się poprawi i głosują. Nic nie trzeba, niech się tylko do niczego nie wtrącają - chce sobie ktoś uchować prosiaka - niech sobie uchowa, chce ktoś grzebać - niech grzebie, chce ktoś mieć opryskiwacz - to niech kupuje i niech nie zawracają mu d*py atestami i innymi rzeczami. Ale tak nie będzie nigdy. Każdej władzy dokręcanie śruby mniejszości się opłaci - bo dzięki temu dadzą większości czyli na przykład emerytom, dzieciatym. I ci na nich zagłosują. Pasza dla ludzi w supermarketach aby tania i tylko o to im chodzi - większość będzie miała bebechy pełne, jeszcze im rzucą jakieś plusy i interes się kręci. Ludziska wierzą, że jak oni wspomogą, dojdą do jakiejś funkcji to coś zmienią. G... zmienią - tych "małych" zakrzyczą, ubiją a nawet jeśli dojdzie ktoś wyżej to aby pieniądz się zgadzał.

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zdradziłeś PiS i wygrał Tusek.

Nie masz prawa narzekać 🤭

Tamala

Ja to się śmieje że takiego mądralę jak ty i bobek tak w uja zrobili.  xD

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Ja to się śmieje że takiego mądralę jak ty i bobek tak w uja zrobili.  xD

No ale to ty ciągle płaczesz.

Ani ja ani Tomek nie wyrażał jakiejś tęsknoty za PiS.

Cieszy mnie że np przynajmniej rozliczyć spróbować chca Macierewicza za swe przekręty.

A to że koalicja długo nie wytrwa, to też tego świadom jestem.

Zrozum.

Dla mnie samą przynależność partyjna, wyznanie, to nie jest najważniejsze .

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

🤭

Czekaj czyli piszesz że bez kasy z uni rolnictwo by ci się nie opłacało? Czyli wychodzi na to że cały twój dochód to dopłaty? 

• Haha 1
Opublikowano

No ale co? tylko marnujecie czas dla Polski i osłabiacie jej pozycję takimi wyborami.

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale to ty ciągle płaczesz.

Ani ja że ani Tomek nie wyrażał jakiejś tęsknoty za PiS.

Cieszy mnie że np przynajmniej rozliczyć spróbować ja Macierewicza za swe przekręty.

A to że koalicja długo nie wytrwa, to też tego świadom jestem.

Zrozum.

Dla mnie samą przynależność partyjna, wyznanie, to nie jest najważniejsze .

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, superfarmer02 napisał(a):

Czyli wychodzi na to że cały twój dochód to dopłaty? 

Nie.

Składowa całości.

Znacząco mniej by było bez.

...zreszta...

Poczytaj temat dopłat, jak termin przychodzi.

Zobacz jak rolnicy czekają...

Zobacz temat dofinansowań...będziesz mógł sobie zdanie wyrobić na temat kondycji naszego rolnictwa....bez dopłat..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nic nie trzeba, niech się tylko do niczego nie wtrącają - chce sobie ktoś uchować prosiaka - niech sobie uchowa, chce ktoś grzebać - niech grzebie, chce ktoś mieć opryskiwacz - to niech kupuje i niech nie zawracają mu d*py atestami i innymi rzeczami.

Dokładnie. Chce to może i gówno spod wychodka wywieźć pod marchew i babom sprzedać po 5 pln albo lepiej

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Masz dużo racji Pioter. Dużo 

Główna zasada jest taka - żadnej władzy, dosłownie żadnej, niezależny obywatel się nie opłaca. Bo taki obywatel nie potrzebuje władzy. Sam sobie poradzi, lepiej, gorzej ale sobie poradzi. Tym u góry chodzi tylko o to aby było więcej niedorajd, które bez zapomóg, dopłat, pozwoleń, zezwoleń nie dadzą rady funkcjonować. Im więcej biurokracji i utrudnień tym dla nich lepiej. Żadna partia sobie na to nie pozwoli aby obywatel był niezależny.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Że jak?

Przypomnę że PiS z całym światem skłócony i obrażony na innych.

A ja ci przypomnę że PO pogodzona że wszystkimi, tylko dlatego że robią z nami co chcą.

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Desperado napisał(a):

Niech USA zestrzeliwuje na swoim terenie, nie na naszym.

A jak chce otwartej wojny z Rosją to graniczą i niech walczą na swoim terytorium a nie Polski 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Główna zasada jest taka - żadnej władzy, dosłownie żadnej, niezależny obywatel się nie opłaca. Bo taki obywatel nie potrzebuje władzy. Sam sobie poradzi

No tu mam inne zdanie.

W społeczeństwie tak się nie da.

Anarchia też dobra nie jest...

Zwłaszcza dla słabych jednostek.

6 minut temu, Desperado napisał(a):

A ja ci przypomnę że PO pogodzona że wszystkimi, tylko dlatego że robią z nami co chcą.

Tiaaaa.

Wcześniej to zwyciężali....1 do 27...🤭

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie.

Składowa całości.

Znacząco mniej by było bez.

...zreszta...

Poczytaj temat dopłat, jak termin przychodzi.

Zobacz jak rolnicy czekają...

Zobacz temat dofinansowań...będziesz mógł sobie zdanie wyrobić na temat kondycji naszego rolnictwa....bez dopłat..

Wiem że niektórzy na dopłaty czekają jak by od tego zależało czy będą miało co do garnka włożyć.

Nie jest to dobre.

Według mnie dopłatą to powinna być taka premia jak już ktoś je pobiera a samo gospodarstwo powinno dobrze funkcjonować bez nich. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Żadnego radia w chałupie nie mam, telewizora też. W aucie założony transmiter z pendrajwem żeby nie słuchać angielsko języcznej muzyki i pi*rdolenia o wszystkim. Po co się denerwować? I tak wszystko dzieje się bez ingerencji ludzi z dołu, mimo, że większości wydaje się, że ma na coś wpływ.

Jaki Kuba?

No icek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v