Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tusk się bierze za chłopków 

A czego się spodziewać? Toż to nie jego elektorat. Wystarczy tu poczytać co chcą mu zrobić młotkiem 🤣🤣

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

Na ładny kolor pomalowałem? 😛

IMG_5983.jpeg

No za***iście będzie pasowało do szarej kostki i szarej chałupy. Chyba że już go wyeksmitowałeś po drugiej stronie drogi 😁

Edytowane przez 6465
Opublikowano
31 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

@Qwazi Mariusz to jeszcze prase jakąś by dla mnie wybrać , coś lepszego od sipmy , może taką metalfach z587 🤔

Nie widziałem na żywo. Obejrzałem budowę i testy na filmie. Konstrukcyjnie jest rozwiązana tak samo jak Morra. Sipmę prawdopodobnie pobije na łeb. Jeśli mi kiedyś przyjdzie zmieniać będę w nią mierzył, ponieważ wiem jak się sprawuje konstrukcja Morry. Prasa bardzo prosta i bardzo skuteczna. Na moje areały wystarczająca 

29 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Żartowniś...

No nie do końca 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Poczytaj komentarze i opinie użytkowników 

To nie jest dobra prasa.

Łańcuchowa czy walcowa? Walcowa to przerobiliśmy i faktycznie niewielo dobrego można o niej powiedzieć, chociaż, zdanie bym znalazł, ale ogólnie faktycznie jest kiepska 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano

Na pewno . Łańcuchowa jest taka popularna, że niewiele ludzi wie, że ona wogóle jest. Wszyscy kojarzą Sokółkę z prasą walcową

Marcin tu masz dość obiektywnie 

To akurat 150 tka. 120 tka powinna być jeszcze lepsza

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Gdzie te opinie są ? Może pomyliłeś z walcową z 562 🤔

Włącz coś na YT.

Walcowe jeszcze gorsza opinia...

A z ciekawości...co w niej innego niż w sipmie że byś wolał?

6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Na pewno . Łańcuchowa jest taka popularna, że niewiele ludzi wie, że ona wogóle jest. Wszyscy kojarzą Sokółkę z prasą walcową

Marcin tu masz dość obiektywnie 

To akurat 150 tka. 120 tka powinna być jeszcze lepsza

...no i zobacz komentarze.

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Włącz coś na YT.

Mariusz Ci wytłumaczy , bo ja nie mam czasu właśnie przerabiam starą słomę na gnój 

inbound1459106689570021491.jpg

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Włącz coś na YT.

Nie czytam komentarzy, ale spojrzę 

Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wartość tych komentarzy jest taka, że niewarte czytania...merytorycznie i profesjonalnie to poziom mułu...wolę polegać na swoim rozumieniu mechaniki i konstrukcji oraz swoim doświadczeniu...z niego wynika, że jeśli ta prasa jest w miarę solidna to na moim areale będzie śmigać, a powinna być, bo walcówka pod kątem materiały nie była zła, kilka tys bel zrobiła 

Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Narazie nie , dopiero wydałam ponad 17 na piec i ponad 10 na oczyszczalnię i za chwilę rozpoczynamy budowę wiaty , a mleko po 1,7 🤷 

na własne życzenie masz po tyle

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

a mleko po 1,7 🤷 

Jak po 1,7, to ja już mam trzeci miesiąc premi i jedną podwyżkę...będę jakieś 50 gr wyżej 

3 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

na własne życzenie masz po tyle

Byłeś w mleczarni?

Opublikowano
4 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Żebyś zaraz statusu dziada nie stracił 😂

Siema buro ponuro. Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce. Trzeba iść powoli i zrobić śruty dla opasów. @Karol6130 nie za mocno tucze na jęczmieniu i qq🤔

Żyta dołożyć 

I mocznik dla taniości 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Wiem o tym dobrze .... sle taki zakaz tylko do wejść do takiego tematu ... poprostu wolne od ::syfu:: 

Pszenicy dosyp 🙋‍♂️🤭

Nie chcieli po formie sprzedać to będzie jęczmień i qq 

9 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Żyta dołożyć 

I mocznik dla taniości 

Żyto na bramie w Stoczku 600+VAT a za 700 jęczmień jest. To nie opłaca się 🤣

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v