Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zbyszek, coś się skrzywił 🤔...dzisiaj, jak powiedziałem córce, w drodze na tą przysięgę zresztą, o kolce Rochowej krowy, to najpierw oczy wytrzeszczyła, a potem myślałem, że się że śmiechu udusi🤷

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie wiem czy tu żartować... wydaje mi się że to nie była....zabawa...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Oplowski Diesel 2.0 nie jest zły, pod warunkiem że ktoś pamięta o smoku olejowym, reszta to typowe wady dla samochodów obecnych czasów, czyli ten cały dodatkowy ekoszmelc, ale DPF-y i reszta badziewia to problem w każdej marce ... Kumpel miał Insignię z tym małym silniczkiem, to do miasta po zakupy tak, ale na autostradzie miało to sporą zadyszkę i paliło więcej niż większy motor.

Chopie, ja swoim w jeden dzień zrobił 1200 na zbiorniku, a jak wysiadł z niego, to czułem się jakbym na kanapie siedział cały dzień, nic zmęczony i  spalanie 5l przy 170 na godzinę, przy 120 6l brał oczywiście z eski na eskę 👀

• Haha 3
Opublikowano

Jak nie była zabawa🤷...który weterynarz, przy takich objawach pogładzi krowę po żwaczu i powie, że to zapalenie🤔...zapalenie jest skutkiem, nie przyczyną 🤷

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie wiem czy tu żartować... wydaje mi się że to nie była....zabawa...

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał(a):

Chopie, ja swoim w jeden dzień zrobił 1200 na zbiorniku, a jak wysiadł z niego, to czułem się jakbym na kanapie siedział cały dzień, nic zmęczony i  spalanie 5l przy 170 na godzinę, przy 120 6l brał oczywiście z eski na eskę 👀

Przy 200 3l a przy 230 zaczęło paliwa w zbiorniku przybywać.😂

• Haha 5
Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Pioter, nie myślałeś zostać strażakiem?

Gasisz nim płomień się pojawi🤣

Nie. To zbyt wymagająca funkcja. 

59 minut temu, 6465 napisał(a):

Bo Piotra ciapek to by się do kalendarza nadawał. Takich lamp to chyba już żaden nie ma. 

Nie widziałem jeszcze żadnego z takimi. Dzisiaj zrobiłem remanent w garażu przed parkowaniem zimowym - dwie prądnice, dwa rozruszniki i dwa alternatory w zapasie, do tego pompa wody i oryginalny aczkolwiek niesprawny dwuwskaźnik.

59 minut temu, Agrest napisał(a):

Tylko dziołchy brakuje🤭

Tego to nie ma i nie będzie.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, kris91 napisał(a):

Gratuluje samochodu, mój połyka a nie wypluwa 🤭🤭🤭

Znaczy ja to gratuluję samochodu, nie miałem jeszcze przyjemności jechać autem które pali 5 litrów przy 170km/h xD A na pewno nie była to Insignia, 2.0 CDTI przy 170km/h pali ponad 7l/100km. Najfajniej się tym samochodem jechało w okolicach 130km/h, spalanie znośne około 6l/100km a prędkość już nie jakaś emerycka.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znaczy ja to gratuluję samochodu, nie miałem jeszcze przyjemności jechać autem które pali 5 litrów przy 170km/h xD A na pewno nie była to Insignia, 2.0 CDTI przy 170km/h pali ponad 7l/100km. Najfajniej się tym samochodem jechało w okolicach 130km/h, spalanie znośne około 6l/100km a prędkość już nie jakaś emerycka.

No taaa, skoro Ty nie jechałeś, to każdy inny nie mówi prawdy, no cóż, wierzyć mi nikt nie musi 🤷‍♂️🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chodzi o to że mają inne wykresy mocy i momentu . 

inne mapy zapłonu i inne wykresy, chipem wyrównasz i będzie to samo 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

A Wy te wszystkie litry to podajcie z komputerów w samochodach, czy z przeliczeń przy tankowaniach?

Przecież nawet na komputerze pokładowym ci nie pokaże 5l/100km przy 170km/h, przy jakimś 100-110km/h możliwe jest że pokaże te 5l/100km, ale to też w mniejszym aucie niż Insignia, 1500kg samochód nie zejdzie na 5l ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v