Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Leszy napisał(a):

To lepiej niech wysiadają rolnikowi.....  

Od czego? Od jazdy ładowarkę czy ciągnikiem z turem? Czy od włączenia zgarniacza? No chyba, że ktoś taczką wozi to tak 

Opublikowano

Pisowski dobrobyt sprawił że kazdy mógł założyć działalność , była nadwyżka pieniedzy i jakoś się kreciło każdy zarabiał , teraz pora korekty ale to normalne zjawisko .   Pod Olsztynkiem buduje się park rozrywki kolejny i gdzieś na pomorzu kolejny i oni licza raczej na dobrobyt 

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał(a):

lekka praca za te 15 litrów? 😂

No za 35 zł, o ile to masz za 15 litrów to faktycznie lekka. 

Ja, jak chce ciężko to pewnie Twojego mleka to ze 30sci. 

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Pisowski dobrobyt sprawił że kazdy mógł założyć działalność , była nadwyżka pieniedzy i jakoś się kreciło każdy zarabiał , teraz pora korekty ale to normalne zjawisko .   Pod Olsztynkiem buduje się park rozrywki kolejny i gdzieś na pomorzu kolejny i oni licza raczej na dobrobyt na pomorzu Hossoland pow . Gryfice 

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Krzysztof81 a który polityk zabierze socjal ?? Ten który to zrobi nie ma co startować w następnych wyborach, będą zaciągać na nas kredyty byle utrzymać się u koryta ... Jeden debil nauczył że pieniądze są z GOPS/MOPS a nie z pracy i ludzie nie chcą powrotu do czasu gdy trzeba zarabiać a nie dostawać ... Ale kiedyś przyjdzie kryzys i nauczy znowu że pieniądze się zarabia a nie dostaje ...

Ale po ch było dawać nowy i to od razu na początku kadencji?

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał(a):

No za 35 zł, o ile to masz za 15 litrów to faktycznie lekka. 

Ja, jak chce ciężko to pewnie Twojego mleka to ze 30sci. 

Ty tyle golisz? Dobry fachowiec to powinien mieć 1000 dniówki 😛

Opublikowano
16 minut temu, wojtal24 napisał(a):

co byś zrobił jak przychodzi sąsiad do Ciebie przez miedze i mówi że gospodarstwo sprzedaje? Taka okazja drugi raz się może nie zdazyc. Człowiek przed 40 więc trzeba zakasac rękawy ogarnąć tani kredyt z dofinansowaniem i jest. Mija 7 lat przychodzi drugi sąsiad i podobna sytuacja ale człowiek po 40 więc jest dłuższą chwila zawahania 

Tak kupiłem trzy bez dofinansowań. Czwartego już nie kupię, bez chili wahania. Jestem po 40 -tce🤷...

Opublikowano
Teraz, radekz200 napisał(a):

Ty tyle golisz? Dobry fachowiec to powinien mieć 1000 dniówki 😛

Dobry nie jestem niestety i pewnie już nie będę. 

Średnio jak robota nie policzalna na metry, lub inwestor chce dużo pomagać to od 60 zł netto. Za godzinę. 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale po ch było dawać nowy i to od razu na początku kadencji?

Jak tworzysz rząd z debilami z Lewicy to musisz ich jakoś utrzymać w koalicji, a debilom z lewicy trzeba albo dać nowy socjal albo prawa dla LGBT ...

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Od czego? Od jazdy ładowarkę czy ciągnikiem z turem? Czy od włączenia zgarniacza? No chyba, że ktoś taczką wozi to tak 

Jak mowa o zmianie z rusztów na słomę to słoma więcej chodzenie i czasu wymaga. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Tomek, czy to jest próba usprawiedliwiania?

Nie, opisanie realiów. Lewica to największe debile, tylko niestety najgłośniej krzyczą ... A jeszcze są teraz w takiej sytuacji że mimo tego że mają garstkę posłów to decydują o istnieniu obecnego rządu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
21 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co twój guru w tej kwestii zrobił? Obniżył podatki, składki zdrowotne i uprościł system podatkowy? Nie. On wprowadził babciowe, renty wdowie i inny socjal nierobom oraz rozdał miliony swoim dupowłazom np Tokarczukowej,  poobsadzał stołki złodziejami i na wszystko odpowiada że pis kradł to oni też mogą. Jakim to trzeba być debilem żeby na niego głosować. Już płaczek byłby lepszy ale on to przepadnie razem z gumofilcami.

Nie mamy kwoty wolnej od podatku 60tys ale będą związki partnerskie 👍👍👍😉😉😉😉😆😆😆

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, opisanie realiów. Lewica to największe debile, tylko niestety najgłośniej krzyczą ... A jeszcze są teraz w takiej sytuacji że mimo tego że mają garstkę posłów to decydują o istnieniu obecnego rządu ...

Wyglądało, jakbyś usprawiedliwiał 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Ja byłem kilka razy w oborze na ruszcie i ja tego nie chcę. A chodzenia to nie, bardziej jeżdżenia z scielarka czy jakimś turem, żeby to wybrać 

Też byłem. Wygląda średnio, ale krowy żyją. Potem tylko wyciągać i odwozić. Zaś, że któraś zachoruje? Przy tej ilości, to trzeba w koszty wrzucić. 

Co do chodzenia. Dziś mi naliczyło do tej pory 10 tyś. kroków. Wczoraj 17 tyś. przedwczoraj 20 tyś. Trochę się kilometrów robi. Ten o którym pisałeś to pewnie dwukrotnie to przebija. 

Opublikowano

dobra chłopaki robimy ankietę na temat czy mam składać wniosek na ochronę środowiska czy nie? tylko proszę bez żadnych podśmiechujek i zazdrości 😂😂

Składaj 

Opublikowano

dobra chłopaki robimy ankietę na temat czy mam składać wniosek na ochronę środowiska czy nie? tylko proszę bez żadnych podśmiechujek i zazdrości 😂😂

Masz moje błogosławieństwo. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał(a):

Też byłem. Wygląda średnio, ale krowy żyją. Potem tylko wyciągać i odwozić. Zaś, że któraś zachoruje? Przy tej ilości, to trzeba w koszty wrzucić. 

Co do chodzenia. Dziś mi naliczyło do tej pory 10 tyś. kroków. Wczoraj 17 tyś. przedwczoraj 20 tyś. Trochę się kilometrów robi. Ten o którym pisałeś to pewnie dwukrotnie to przebija. 

Za dużo chodzisz🤷😉...a Jarek...on nie chodzi, on biega

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v