Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Byłem w banku po zaświadczenie 

Każdego kto przyjdzie namawiają na ten kredyt 2%. 

Ledwo dzień dobry, a te już naganiają 😁 100tysi na 5 lat 

Chłop mówi, ale ja nie potrzebuje 

A ona, że to nie szkodzi bo może je na lokatę na 4.5% wrzucić i zarobi 

500zl prowizji

W spółdzielczym już dawno to mówiła.

Jakaś nowa pani tam siedziała.

Jak ją zapytałem czy nadal zamierza Żydowi kredyt wcisnąć to się tak zmieszała że każdy kto tam był ledwie od śmiechu się powstrzymywał.

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał(a):

Ode mnie chciało koło łowieckie. Się nie dogadaliśmy. Oferta jakby z roku 2010.... 

Chcą kupić od trzech osób ze wsi działki leśne i od dwóch rolne, które leżą pomiędzy tymi trzema leśnymi, a kompleksem państwowym. Chcą sobie powiększyć. Jakieś środki na zalesienia chyba mają 

Opublikowano

Dziadka ktoś widział dziś?

Musi uważać na to nowe zagrożenie czychające na życie obecnych mieszkańców ziemi.

Małpia ospa się uaktywniła.

Może zdążą zrobić szczepionkę by dziadka zaszczepić. 

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Chcą kupić od trzech osób ze wsi działki leśne i od dwóch rolne, które leżą pomiędzy tymi trzema leśnymi, a kompleksem państwowym. Chcą sobie powiększyć. Jakieś środki na zalesienia chyba mają 

A później dziki i jelenie podejdą do innych działek szkody narobić.

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Cena chociaż atrakcyjna? 

Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Byłem w banku po zaświadczenie 

Każdego kto przyjdzie namawiają na ten kredyt 2%. 

Ledwo dzień dobry, a te już naganiają 😁 100tysi na 5 lat 

Chłop mówi, ale ja nie potrzebuje 

A ona, że to nie szkodzi bo może je na lokatę na 4.5% wrzucić i zarobi 

500zl prowizji

Nie głupi to kredyt. Najtańszy na rynku. Kapitał można spłacić raz w roku, jedynie co miesiąc odsetki są

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Elon napisał(a):

A później dziki i jelenie podejdą do innych działek szkody narobić.

Teraz też chodzą 🤷

8 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Cena chociaż atrakcyjna? 

Nie wiem. Przyszło pismo informujące, że są zainteresowani zakupem. Proszą o kontakt mailowy lub telefoniczny. Ceny nie proponowali w tym piśmie. A sąsiad mi doniósł, że on też dostał i jeszcze 3 osoby

Opublikowano
49 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Udaje że go tu nie ma...🤭😆

Niemożliwe, a co innego miał by do roboty.

A w sumie, może karmi kaczki.

9 minut temu, 6465 napisał(a):

Wystrachał się 🫢 toż takiego mocnego udawał i najmądrzejszego 😆

To on taki bojaźliwy jest, to nie dobrze.

Chłop wiekowy i jak by coś zdziałał, to jak ta jego luba mu o tym powie.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, 6465 napisał(a):

Data mu spokój, bo się obrazi😆. Ostatnio jak by się wyspokoił.

Zobaczcie lubelaki to jednak są dobre gospodarze. https://www.tygodnik-rolniczy.pl/uprawa/zboza/rolnik-spod-lublina-na-patent-na-rekordowe-plony-pszenicy-zebral-az-13-6-tony-z-ha-2521124

Screenshot_2024-10-18-15-54-17-370_com.facebook.katana.jpg

Ah ten Adrianek,pole jak pole co z plonu jak zysku mało może🤔ale stado całkiem przyzwoite 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał(a):

Dojechała saletra na półtora sezonu. Teraz może tanieć🤣

20241018_154616.jpg

Sąsiad chyba jeszcze tej po 4 nie skończył. 

Dziś polidapu resztke ruska po 2700 widać że leciwy tylko w suchym stał. 

Opublikowano

To patrz tam jeden worek black dapu sprzed 4 albo 5 lat po 1600 stoi. 😁Worek mocny.

Ale sól co roku dokupowałem i w kącie worki stały i nigdy się do nich dokopać nie mogłem. Teraz jak przestawiałem to zaczynają pękać. W tym roku soli nie dokupuję. Pora wyczyścić magazyn. 

Rsm kupiony we wrześniu

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał(a):

Dojechała saletra na półtora sezonu. Teraz może tanieć🤣

20241018_154616.jpg

Nie oplaca się 🤣🤦🤭

4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Na skrzyżowaniu stoi i memla kukułkę 🤭🤭🤭

Przeczytałem kulkę 🤦 myślę z nosa 🙆‍♂️🙉🤪

Ale się urobiłem 🙆‍♂️ kiedy się ten tydzień skończy 🤭🤔

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, slawek74 napisał(a):

Nie oplaca się 🤣🤦🤭

Przeczytałem kulkę 🤦 myślę z nosa 🙆‍♂️🙉🤪

Ale się urobiłem 🙆‍♂️ kiedy się ten tydzień skończy 🤭🤔

No Ty to jak dziadki nasze, jakbyś za koniem chodził z tego co po zdjęciach widzę ostatnimi czasy 🤭🤭🤭

19 minut temu, Elon napisał(a):

Będzie donos jak na żyda za okupacji.

Jak mu ulży od tego 🤷 

Jakie mu inne przyjemności zostały jak nie donoszenie na innych 🥱

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Szymon a może Sławek to już ma te przypadłość, że pamięta to co było dziesiąt lat temu, a nie pamięta co było wczoraj 🤔...i mu się wydaje, że chodził za tym koniem 🤔🤭...

Ale co Wam powiem, to powiem, Marek to umi...zmotywować🙆🤦

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v