Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

🤷

Za kilka dni przejdzie 🤭

Tomek nie obraź się, ale z gospodarzem jak z grą na akordeonie. Ten co się nauczył na akordeonie będzie grał na fortepianie, ale ten się uczył na fortepianie nie zagra na akordeonie. @Bananek potwierdzi. Tak, że wiesz nie sztuka gospodarzyć na dobrej ziemi. To każdy, kto z minimalną dawką rozsądku myśli, będzie potrafił

To nie to. Potrzebuje urlopu.  Teraz kartka długopis i zdrowy rozsądek. Piszczeli że z strączków najbardziej urwa a najwięcej zostaje dopłaty dalej.

5 minut temu, Qwazi napisał:

🤷

Za kilka dni przejdzie 🤭

Tomek nie obraź się, ale z gospodarzem jak z grą na akordeonie. Ten co się nauczył na akordeonie będzie grał na fortepianie, ale ten się uczył na fortepianie nie zagra na akordeonie. @Bananek potwierdzi. Tak, że wiesz nie sztuka gospodarzyć na dobrej ziemi. To każdy, kto z minimalną dawką rozsądku myśli, będzie potrafił

To nie to. Potrzebuje urlopu.  Teraz kartka długopis i zdrowy rozsądek. Piszczeli że z strączków najbardziej urwa a najwięcej zostaje dopłaty dalej.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Nie interesowałam się. Nie zdążę w ciągu 12 godzin zaorac

Nie interesowałam się. Nie zdążę w ciągu 12 godzin zaorac

A kogo to obchodzi czy zaorasz 

Płytko talerzówka 

Tylko to słaby biznes bo mało dają 

U nas raczej od tej super kasy odchodzą 

Teraz ten program co ma być to też bardziej handlowców interesuje 

To pokazuje że kij i marchewka przestaje działać, i może się ze smyczy zerwać...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

A gdzie w tym wszystkim mąż i jego marzenia, pragnienia...

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

A kogo to obchodzi czy zaorasz 

Płytko talerzówka 

Tylko to słaby biznes bo mało dają 

U nas raczej od tej super kasy odchodzą 

Teraz ten program co ma być to też bardziej handlowców interesuje 

To pokazuje że kij i marchewka przestaje działać, i może się ze smyczy zerwać...

Eh... Trzeba mieć czas. Rzadko mój mąż jak są prace polowe ma kilka dni wolnego pod rząd żeby wszystko zrobić. A w nocy trzymam go pod kołdrą a nie w polu ma tyrac

Opublikowano

@malaczarna zaraz za miedzą będzie. Już kopią pod fundamenty. Był taki klin zarośnięty krzakami to wykarczowali i budowa wre.

@Karol6130 odkąd "sam" gospodarze to talerzówka jest najlepszym rozwiązaniem na wymieszanie obornika i na takową składam wniosek,ciekawe czy belarkę się uda wyrwać.. Miała być używka ale jak uda się nową to czemu nie tylko pewnie Krone łańcuchowa w tym budżecie się zmieści

Opublikowano
radekz200 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

i co z tego kuszenia.... 🤭🤔

niestety sle ma jak radek 🤭😛 moim viconem w fobrym kawałku 5ha na godzinę 😛

a to co próbowałeś u somsiada ? 😂 bo ty takich kawałków nie masz 😛

po co u sąsiada 🤔 kawalek 90ar w 14 minut ...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tomasz nie naśmiewają się z czyich słabych plonow bo swoich też możesz kiedyś nie doczekać 🤨

😎

Ja uprawiam ziemię a nie piaskownice ...  Gdybym miał takie gleby jak Rysiek to już dawno bym w polu nie grzebał ...

możesz se tylko tak pogadać...🙋‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

@malaczarna zaraz za miedzą będzie. Już kopią pod fundamenty. Był taki klin zarośnięty krzakami to wykarczowali i budowa wre.

@Karol6130 odkąd "sam" gospodarze to talerzówka jest najlepszym rozwiązaniem na wymieszanie obornika i na takową składam wniosek,ciekawe czy belarkę się uda wyrwać.. Miała być używka ale jak uda się nową to czemu nie tylko pewnie Krone łańcuchowa w tym budżecie się zmieści

Albo case rb344

Ja nie składam 

Warunki mi nie pasują to raz.

Dwa ich dobór maszyn, będzie dużo wniosków,  bo w miarę łatwy program.

Cztery to jak dużo wniosków to i mało kasy, będą cyrklowali żeby nie dać. 

Pięć to powódź, pieniądze pójdą tam. 

Podsumowując, jeśli samemu się składa to można próbować, jeśli ktoś to wypełnia to strata pieniędzy. 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

A co zrobisz na tych 20-30ha żwirowni, można to obsiać jakimiś owsiankami i zytkami i tyle, ale to hobbystycznie, nie wyzyjesz z tego na pewno. Na warzywa czy owoce na czymś takim nie ma szans.

Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

W której wiosce?Mi by coś dali z tej Uni na te moje 10ha?

14 minut temu, Karol6130 napisał:

A gdzie w tym wszystkim mąż i jego marzenia, pragnienia...

Chciałby siewnik nowy... Marzy mu sie

12 minut temu, Qwazi napisał:

No chyba nie tylko🤔🤭

A gdzie trzymać? Zimno się robi

Opublikowano
11 minut temu, Belaruss820 napisał:

Krone łańcuchowa w tym budżecie się zmieści

Jak się moja skończy, to będę mierzył w Z587 z pełnym wyposażeniem opcjonalnym. Dla moich potrzeb nic lepszego z nowych pras nie ma na rynku. Oczywiście w odpowiednim budżecie. No chyba, że się zmienią potrzeby. Ale mam też nadzieję że moja jeszcze pożyje 

Opublikowano

Jaka to żwirownia? U nas klasa przewaga V, i ludzie zawsze tak obsiewali żytem i owsem, a teraz króluje kukurydza. Z rzepakiem też teraz wchodzą w słabsze stanowiska. 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A co zrobisz na tych 20-30ha żwirowni, można to obsiać jakimiś owsiankami i zytkami i tyle, ale to hobbystycznie, nie wyzyjesz z tego na pewno. Na warzywa czy owoce na czymś takim nie ma szans.

• Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

@radekz200 Radziu dawaj 30 i będziesz miał drugą do kompletu, tylko ze stali a nie z Pronara 😎 

inbound5093988283888557359.jpg

inbound2401049287838487157.jpg

mała i ,,wonska,, 🤦🤭

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

a co robi Rysiek 🤔 ocknij się 🙋‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

Jeszcze wszyscy śpicie? Co się wam tam stało? 

Już o 4 na żwirowni się ładowałem 🙋 

11-12 kończę i wytrzepać trzeba wodę z trawy 🤣 i zbierać.

Z 25 kulek powinno być 

Opublikowano
44 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

A po ch*j mu bunkry?

Może wrogów by tam przetrzymywał 🤔

Zasięgu brak, ściany 1,5 metra grubości, z daleka od ludzi, mokradła w pobliżu, także budynek z potencjałem 😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v