Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

🤷

Za kilka dni przejdzie 🤭

Tomek nie obraź się, ale z gospodarzem jak z grą na akordeonie. Ten co się nauczył na akordeonie będzie grał na fortepianie, ale ten się uczył na fortepianie nie zagra na akordeonie. @Bananek potwierdzi. Tak, że wiesz nie sztuka gospodarzyć na dobrej ziemi. To każdy, kto z minimalną dawką rozsądku myśli, będzie potrafił

To nie to. Potrzebuje urlopu.  Teraz kartka długopis i zdrowy rozsądek. Piszczeli że z strączków najbardziej urwa a najwięcej zostaje dopłaty dalej.

5 minut temu, Qwazi napisał:

🤷

Za kilka dni przejdzie 🤭

Tomek nie obraź się, ale z gospodarzem jak z grą na akordeonie. Ten co się nauczył na akordeonie będzie grał na fortepianie, ale ten się uczył na fortepianie nie zagra na akordeonie. @Bananek potwierdzi. Tak, że wiesz nie sztuka gospodarzyć na dobrej ziemi. To każdy, kto z minimalną dawką rozsądku myśli, będzie potrafił

To nie to. Potrzebuje urlopu.  Teraz kartka długopis i zdrowy rozsądek. Piszczeli że z strączków najbardziej urwa a najwięcej zostaje dopłaty dalej.

Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

Nie interesowałam się. Nie zdążę w ciągu 12 godzin zaorac

Nie interesowałam się. Nie zdążę w ciągu 12 godzin zaorac

A kogo to obchodzi czy zaorasz 

Płytko talerzówka 

Tylko to słaby biznes bo mało dają 

U nas raczej od tej super kasy odchodzą 

Teraz ten program co ma być to też bardziej handlowców interesuje 

To pokazuje że kij i marchewka przestaje działać, i może się ze smyczy zerwać...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał:

A gdzie w tym wszystkim mąż i jego marzenia, pragnienia...

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

A kogo to obchodzi czy zaorasz 

Płytko talerzówka 

Tylko to słaby biznes bo mało dają 

U nas raczej od tej super kasy odchodzą 

Teraz ten program co ma być to też bardziej handlowców interesuje 

To pokazuje że kij i marchewka przestaje działać, i może się ze smyczy zerwać...

Eh... Trzeba mieć czas. Rzadko mój mąż jak są prace polowe ma kilka dni wolnego pod rząd żeby wszystko zrobić. A w nocy trzymam go pod kołdrą a nie w polu ma tyrac

Opublikowano

@malaczarna zaraz za miedzą będzie. Już kopią pod fundamenty. Był taki klin zarośnięty krzakami to wykarczowali i budowa wre.

@Karol6130 odkąd "sam" gospodarze to talerzówka jest najlepszym rozwiązaniem na wymieszanie obornika i na takową składam wniosek,ciekawe czy belarkę się uda wyrwać.. Miała być używka ale jak uda się nową to czemu nie tylko pewnie Krone łańcuchowa w tym budżecie się zmieści

Opublikowano
radekz200 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

i co z tego kuszenia.... 🤭🤔

niestety sle ma jak radek 🤭😛 moim viconem w fobrym kawałku 5ha na godzinę 😛

a to co próbowałeś u somsiada ? 😂 bo ty takich kawałków nie masz 😛

po co u sąsiada 🤔 kawalek 90ar w 14 minut ...

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tomasz nie naśmiewają się z czyich słabych plonow bo swoich też możesz kiedyś nie doczekać 🤨

😎

Ja uprawiam ziemię a nie piaskownice ...  Gdybym miał takie gleby jak Rysiek to już dawno bym w polu nie grzebał ...

możesz se tylko tak pogadać...🙋‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

@malaczarna zaraz za miedzą będzie. Już kopią pod fundamenty. Był taki klin zarośnięty krzakami to wykarczowali i budowa wre.

@Karol6130 odkąd "sam" gospodarze to talerzówka jest najlepszym rozwiązaniem na wymieszanie obornika i na takową składam wniosek,ciekawe czy belarkę się uda wyrwać.. Miała być używka ale jak uda się nową to czemu nie tylko pewnie Krone łańcuchowa w tym budżecie się zmieści

Albo case rb344

Ja nie składam 

Warunki mi nie pasują to raz.

Dwa ich dobór maszyn, będzie dużo wniosków,  bo w miarę łatwy program.

Cztery to jak dużo wniosków to i mało kasy, będą cyrklowali żeby nie dać. 

Pięć to powódź, pieniądze pójdą tam. 

Podsumowując, jeśli samemu się składa to można próbować, jeśli ktoś to wypełnia to strata pieniędzy. 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

A co zrobisz na tych 20-30ha żwirowni, można to obsiać jakimiś owsiankami i zytkami i tyle, ale to hobbystycznie, nie wyzyjesz z tego na pewno. Na warzywa czy owoce na czymś takim nie ma szans.

Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

W której wiosce?Mi by coś dali z tej Uni na te moje 10ha?

14 minut temu, Karol6130 napisał:

A gdzie w tym wszystkim mąż i jego marzenia, pragnienia...

Chciałby siewnik nowy... Marzy mu sie

12 minut temu, Qwazi napisał:

No chyba nie tylko🤔🤭

A gdzie trzymać? Zimno się robi

Opublikowano
11 minut temu, Belaruss820 napisał:

Krone łańcuchowa w tym budżecie się zmieści

Jak się moja skończy, to będę mierzył w Z587 z pełnym wyposażeniem opcjonalnym. Dla moich potrzeb nic lepszego z nowych pras nie ma na rynku. Oczywiście w odpowiednim budżecie. No chyba, że się zmienią potrzeby. Ale mam też nadzieję że moja jeszcze pożyje 

Opublikowano

Jaka to żwirownia? U nas klasa przewaga V, i ludzie zawsze tak obsiewali żytem i owsem, a teraz króluje kukurydza. Z rzepakiem też teraz wchodzą w słabsze stanowiska. 

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A co zrobisz na tych 20-30ha żwirowni, można to obsiać jakimiś owsiankami i zytkami i tyle, ale to hobbystycznie, nie wyzyjesz z tego na pewno. Na warzywa czy owoce na czymś takim nie ma szans.

• Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

@radekz200 Radziu dawaj 30 i będziesz miał drugą do kompletu, tylko ze stali a nie z Pronara 😎 

inbound5093988283888557359.jpg

inbound2401049287838487157.jpg

mała i ,,wonska,, 🤦🤭

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

a co robi Rysiek 🤔 ocknij się 🙋‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, Leszy napisał:

Jeszcze wszyscy śpicie? Co się wam tam stało? 

Już o 4 na żwirowni się ładowałem 🙋 

11-12 kończę i wytrzepać trzeba wodę z trawy 🤣 i zbierać.

Z 25 kulek powinno być 

Opublikowano
44 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

A po ch*j mu bunkry?

Może wrogów by tam przetrzymywał 🤔

Zasięgu brak, ściany 1,5 metra grubości, z daleka od ludzi, mokradła w pobliżu, także budynek z potencjałem 😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v