Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Powiem że nie ogarniam tego. Skąd jest tyle tych biznesmenów z maszynami i czy oni wychodzą na swoje bo nie chce mi się wierzyć.

jak na usługi miałeś 50% zwrotu z miliona to czemu nie brać?

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Powiem że nie ogarniam tego. Skąd jest tyle tych biznesmenów z maszynami i czy oni wychodzą na swoje bo nie chce mi się wierzyć.

A weź powiedz ile trzeba mieć ha, by tą okazję spłacić.

Dla mnie szok cenowy.

Kuźwa dwa mieszkania w warszawie🤦‍♂️

https://www.olx.pl/d/oferta/john-deere-r4150i-opryskiwacz-john-deere-r4150i-okazja-CID757-ID12jmxY.html

1 minutę temu, radekz200 napisał:

6 sty dzień tygodnia ja nawalony jak pochodnia 😂

Co świętujesz i co pijesz?

Bo ja sok z kiszonej kapusty🤣🤣🤣

A Ty pijacka mordo myślał że zacier?🤭

Opublikowano

Gospodarstwo 7 tys ha stwierdziło że nie kupuje tylko dwa agrifagi i jednego fendta wzięło na wynajem długoterminowy. To jest dopiero szok dla mnie. 

Przykład który ostatnio spotkałem, ciągnik 350 koni, wziął facet na wynajem, zrobił nim to co chciał, faktura za wynajem +-70 tys złotych. Firma z której wynajmował zaoferowała mu sprzedaż tego ciągnika za 300 

No to decyzja prosta. Po co płacić 70 jak można 300, z dwa sezony pojeździć i sprzedać z nie wielką strata. 

Opublikowano

A w takim wynajmie awarie jak są rozwiązywane?

Serwis w cenie wynajmu?

Ilo letni był ten ciągnik?

Opublikowano
24 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Co wy tam robicie tyle czasu? W moich rejonach to jest tyle maszyn do zbioru kukurydzy na kiszonke, ziarno czy zboża, że jak przychodzi pora to nie wiem czy jakiekolwiek żniwa trwają dłużej jak 10 dni. Niby Polska C ale to jakieś porąbane jest. Nie wiem jak ci biznesmeni usługowcy wychodzą na swoje jak wszystko ginie z pola w ciągu kilku dni. Maszyny za worki pieniędzy a pracują po kilkanaście dni w roku.

Częściowo jest to uzależnione kiedy młyn przyjdzie. Na środę potrzeba 500t kukurydzy. I wtedy się szykuje. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Ciężko takiego dalej sprzedać. Fendty to idą jak woda do transpirtu  ale ogóry to ciężko o nabywce.

Zależy od regionu. Na gospodarstwo 1000 ha już nie wezmą takiej używki, ale u mniejszych jeszcze śmigają. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co to za preparat? Sok z banana?

Zacier pijesz?

Sok z kapusty🤣

We wtorek nastawiłem 10kg W kamionce.  W piątek już zajadałem.

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

A w takim wynajmie awarie jak są rozwiązywane?

Serwis w cenie wynajmu?

Ilo letni był ten ciągnik?

Pierwszego dnia zabrali jednego MF bo zpsół. Od razu przywieźli innego. Ten wytrzymał ten dzień do końca i następny. Kolejnego dnia rano wysypał chyba wszystkie błędy jakie mógł. Zabrali go przed południem. W zamian przywieźli JD. Ten chodził do końca najmu. Chyba na tydzień przed końcem złapał gumę. Wynajmujący polecił naprawić, odliczył od należności za wynajem. Koszt tego najmu był uzależniony od wskazań licznika i była określoną jakaś minimalna ilość godzin. Tylko już nie wiem, czy dziennie, czy tygodniowo. I jaka była stawka. Musiałbym dopytać, jeśli kogoś ciekawi

Opublikowano

Tak się bawi, tak się bawi ... israel🤣

Mają rozmach.

Dobrze że azot na sezon kupiony

Screenshot_20241007_211704_Chrome.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To tak się rypią mfy?

Były brane w 2018 roku. Ciągniki poniżej 1000 godz. Żaden nie dotrwał do końca. W tym roku to samo. A ciągniki nie były te same🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Kolega jak wziął na testy to nie mógł z lawety zjechać, przywieźli od razu niesprawnego🤣

Nówkę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v