Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Powiem że nie ogarniam tego. Skąd jest tyle tych biznesmenów z maszynami i czy oni wychodzą na swoje bo nie chce mi się wierzyć.

jak na usługi miałeś 50% zwrotu z miliona to czemu nie brać?

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Powiem że nie ogarniam tego. Skąd jest tyle tych biznesmenów z maszynami i czy oni wychodzą na swoje bo nie chce mi się wierzyć.

A weź powiedz ile trzeba mieć ha, by tą okazję spłacić.

Dla mnie szok cenowy.

Kuźwa dwa mieszkania w warszawie🤦‍♂️

https://www.olx.pl/d/oferta/john-deere-r4150i-opryskiwacz-john-deere-r4150i-okazja-CID757-ID12jmxY.html

1 minutę temu, radekz200 napisał:

6 sty dzień tygodnia ja nawalony jak pochodnia 😂

Co świętujesz i co pijesz?

Bo ja sok z kiszonej kapusty🤣🤣🤣

A Ty pijacka mordo myślał że zacier?🤭

Opublikowano

Gospodarstwo 7 tys ha stwierdziło że nie kupuje tylko dwa agrifagi i jednego fendta wzięło na wynajem długoterminowy. To jest dopiero szok dla mnie. 

Przykład który ostatnio spotkałem, ciągnik 350 koni, wziął facet na wynajem, zrobił nim to co chciał, faktura za wynajem +-70 tys złotych. Firma z której wynajmował zaoferowała mu sprzedaż tego ciągnika za 300 

No to decyzja prosta. Po co płacić 70 jak można 300, z dwa sezony pojeździć i sprzedać z nie wielką strata. 

Opublikowano

A w takim wynajmie awarie jak są rozwiązywane?

Serwis w cenie wynajmu?

Ilo letni był ten ciągnik?

Opublikowano
24 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Co wy tam robicie tyle czasu? W moich rejonach to jest tyle maszyn do zbioru kukurydzy na kiszonke, ziarno czy zboża, że jak przychodzi pora to nie wiem czy jakiekolwiek żniwa trwają dłużej jak 10 dni. Niby Polska C ale to jakieś porąbane jest. Nie wiem jak ci biznesmeni usługowcy wychodzą na swoje jak wszystko ginie z pola w ciągu kilku dni. Maszyny za worki pieniędzy a pracują po kilkanaście dni w roku.

Częściowo jest to uzależnione kiedy młyn przyjdzie. Na środę potrzeba 500t kukurydzy. I wtedy się szykuje. 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Ciężko takiego dalej sprzedać. Fendty to idą jak woda do transpirtu  ale ogóry to ciężko o nabywce.

Zależy od regionu. Na gospodarstwo 1000 ha już nie wezmą takiej używki, ale u mniejszych jeszcze śmigają. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Co to za preparat? Sok z banana?

Zacier pijesz?

Sok z kapusty🤣

We wtorek nastawiłem 10kg W kamionce.  W piątek już zajadałem.

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

A w takim wynajmie awarie jak są rozwiązywane?

Serwis w cenie wynajmu?

Ilo letni był ten ciągnik?

Pierwszego dnia zabrali jednego MF bo zpsół. Od razu przywieźli innego. Ten wytrzymał ten dzień do końca i następny. Kolejnego dnia rano wysypał chyba wszystkie błędy jakie mógł. Zabrali go przed południem. W zamian przywieźli JD. Ten chodził do końca najmu. Chyba na tydzień przed końcem złapał gumę. Wynajmujący polecił naprawić, odliczył od należności za wynajem. Koszt tego najmu był uzależniony od wskazań licznika i była określoną jakaś minimalna ilość godzin. Tylko już nie wiem, czy dziennie, czy tygodniowo. I jaka była stawka. Musiałbym dopytać, jeśli kogoś ciekawi

Opublikowano

Tak się bawi, tak się bawi ... israel🤣

Mają rozmach.

Dobrze że azot na sezon kupiony

Screenshot_20241007_211704_Chrome.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

To tak się rypią mfy?

Były brane w 2018 roku. Ciągniki poniżej 1000 godz. Żaden nie dotrwał do końca. W tym roku to samo. A ciągniki nie były te same🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Kolega jak wziął na testy to nie mógł z lawety zjechać, przywieźli od razu niesprawnego🤣

Nówkę?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v