Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Elon napisał:

Dzisiaj będziemy orać, choć nie wiem czy damy radę.

Spadło ponad 20l, będzie się mazało.

Teraz trzeba dokończyć obrządki I zasypać suszarnię. 

Pracuj pracuj...fotorelację zrób

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

A co się przepotwarzyła , czy przepoczwarzyła?😉 i co ,tera to dopiero ty i ona ,dwa motyle ,a i jeszcze te w brzuchu😉 ,jak Ci zazdroszczą . ;)

Kaziu ja sam nie wim co to się stało się...toć ani nie Boże Narodzenie ani nie Wielkanoc mamy...ale fajne to było 🤗😉...

Przed chwilą, Elon napisał:

Nie ma czego fotografować. 

Pozwól, że my ocenim🤷

• Like 1
Opublikowano
Baks00 napisał:

21 minut temu, slawek74 napisał:

🙋‍♂️9* LLU jak tam ? świętujecie dzisiaj🤔 nie opłaca się 😁

u mnie ponad 200m i najlepiej to rozpalić deczko po obiedzie bo na wieczór to już za gorąco.... 2 tony wegla kupione jak to wszystko drożało to chyba 2021 🤔 to jeszcze z półtorej zostało sztuką to jest umieć palić 😁😁 trochę szczepków i worki po paszy i starczy 😛🤣🤣🤣

Ty pewno tym węglem na sztuki palisz🤔

pierwszej zimy po dociepleniu to tylko wiaderko węgla na próbę spaliłem 🤭 i dwa woreczki ekogroszku bo się przerwały od przestawiania 🤭😁 a i potem bez węgla pytali kiedy się kiedy groszek się skończy bo gorąco 🤭🤪🤣🤣🤣 wieta co 🤔 nie opłaca się 😁😁😁 jak chałupa ocieplona to 1/3 opału idzie i drewnem idzie napalić przed ociepleniem to jak wewnatrz się trochę ogrzało to jak w piecu zgasło moment się zimno robiło🤦 a i drewnem nie szło tak dogrzać teraz kilka olch położonych i już któraś zima z ,,krótkim rękawkiem,, 😁

Elon napisał:

Nie ma czego fotografować. 

☝️☝️☝️ o to to bo nic nie będzie 🤭🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał:

A Mietek to gada, że tylko Passat...w kolorze budyniu🤷🤭

Etam teraz...te skurczybyki zawsze doiły😠

Tu o prestiż chodzi nie wygodę 🤭

8 godzin temu, konteno napisał:

warto ryzykować i się poświęcać po to by uszczęśliwić męża ? bo z tego co pisałaś to jemu bardziej zależało 

Jakby wiedziała że się przewróci to by się położyła. Gdyby nie cesarka to i mojej na świecie by nie było.

@Qwazi chyba księżyc wpłynął na to co pisałeś 🤔🤔 bo to nie odosobniony przypadek 🤭

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, slawek74 napisał:

pierwszej zimy po dociepleniu to tylko wiaderko węgla na próbę spaliłem 🤭 i dwa woreczki ekogroszku bo się przerwały od przestawiania 🤭😁 a i potem bez węgla pytali kiedy się kiedy groszek się skończy bo gorąco 🤭🤪🤣🤣🤣 wieta co 🤔 nie opłaca się 😁😁😁 jak chałupa ocieplona to 1/3 opału idzie i drewnem idzie napalić przed ociepleniem to jak wewnatrz się trochę ogrzało to jak w piecu zgasło moment się zimno robiło🤦 a i drewnem nie szło tak dogrzać teraz kilka olch położonych i już któraś zima z ,,krótkim rękawkiem,, 😁

☝️☝️☝️ o to to bo nic nie będzie 🤭🤣🤣🤣

Zapraszam na Miastków Kościelny, zobaczysz czy coś jest.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

🙋‍♂️9* LLU jak tam ? świętujecie dzisiaj🤔 nie opłaca się 😁

u mnie ponad 200m i najlepiej to rozpalić deczko po obiedzie bo na wieczór to już za gorąco.... 2 tony wegla kupione jak to wszystko drożało to chyba 2021 🤔 to jeszcze z półtorej zostało sztuką to jest umieć palić 😁😁 trochę szczepków i worki po paszy i starczy 😛🤣🤣🤣

Czekam aż  który napisze że kupił 2 tony węgla i po sezonie zostało z tego 2,5.   xD

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Czekam aż  który napisze że kupił 2 tony węgla i po sezonie zostało z tego 2,5.   xD

W 2008 kupiłem 2t, mam jeszcze około 300kg🤣

Kupione za becikowe i tak leży czekając na mrozy.

Palę tylko własnym drewnem owocowym

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

W 2008 kupiłem 2t, mam jeszcze około 300kg🤣

Kupione za becikowe i tak leży czekając na mrozy.

Palę tylko własnym drewnem owocowym

😄Strach taki teraz zasypać,jak przez tyle czasu nabrał mocy,woda będzie bulgotać 😉

Opublikowano (edytowane)

Jest tam który wolny i chętny....

Trzeba mi 6 byczków ok120 kg przegonić  z obory do obory bo mi się po niedzieli jakoś nie chce ,  bym POświętował nadal

A później klientowi 1,6ha psieżyta posiać, tyle pracy a dzień krótki 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
15 minut temu, marulekk napisał:

Jest tam który wolny i chętny....

Trzeba mi 6 byczków ok120 kg przegonić  z obory do obory bo mi się po niedzieli jakoś nie chce ,  bym POświętował nadal

A później klientowi 1,6ha psieżyta posiać, tyle pracy a dzień krótki 

Widziałem ładnego byczka tam Koło Radzynia 🤩

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v