Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

U mnie bez ułamków. 

Chodzi tylko o to kto ma zarządzać tym co po mnie zostanie do pelnoletnosci córki. 

Pelnomocnictwa do kont i sprzedaży  zwierząt I ruchomości drobnych. 

Dla 8mio latki byki, traktory i samochody raczej nie potrzebne 😁

Taki testament jest nieważny. Chyba, że jest tylko jeden do podziału

A i pominięte osoby mogą domagać się zachowku. Lepiej darowiznę zrób

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Podrosną trochę 

A ty co? Masz jakiś plan B i C na wypadek śmierci?

Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

W Polsce prawo spadkowe jest pojebane. Ludzie piszą testamenty a i tak gówno z tego, bo jakieś zachowki i podważanie testamentu. Idziesz za życia piszesz że dajesz wszystko komuś tam ale i tak gówno z tego bo ktoś inny wziął dobrego prawnika, świadków i przejął schede po tobie.

Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

A ja tam swój kwadrat w razie biedy mam. Nikt nie będzie się zastanawiał gdzie mnie zakopać. 

Nawet I testament w przyszłym tygodniu do notariusza .

Niech się później nie zastanawiają 😁

Ująłeś mnie tam z trochę?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja też dopiero będę jadł, 2 morderstwa dziś popełnione 

Ja żadnego. Chociaż dzisiaj zebranie soleckie, to zgon jakiś może być 😁

Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał:

A ty co? Masz jakiś plan B i C na wypadek śmierci?

Do setki jeszcze mam trochę czasu żeby się zastanowić 

Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ten co nawet do średniej szkoły nie chodził 🤦

Opublikowano

Czemu zrezygnowałeś z soltysowania? Miałeś dwie kadencje na dodatek do emerytury?

Przed chwilą, Łolek napisał:

Krowy załadowane śniadanko wciągnięte ,drzemka kawa i do roboty ech jak fajnie że trochę pogody nie ma 

Opublikowano
53 minuty temu, 6465 napisał:

Zadowolony z niego jesteś?

Jak sprawdzić stojan silnika szczotkowego czy nie przepalony?

między szczotkotrzymaczem a kablem za wyłącznikiem co poszedł do silnika trzeba ciągłość sprawdzić ,

nie bardzo zadowolony , zajechaną sprężarkę mam i dużo wilgoci w powietrzu przy rozprężaniu i zalepia dyszę piaskiem

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

6 minut temu, Qwazi napisał:

A już odpisałeś. Nie żem się zasmucił. Dobrej wiedzy google nie wystarczy. Wiesz o tym 

Obie młode krowy miały 3 próby inseminacji i nie zostały cielne. Stara za chwilę będzie się cielić i wystarczy, bo ledwo zipie od starości. Żeby tylko cieliczka była. Trzeba od nowa budować stado. I to wszystko popsuło się od czasu kiedy bliżej zadałem się  z Pafnucym

Edytowane przez Kowalsky30
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Obie młode krowy miały 3 próby inseminacji i nie zostały cielne. Stara za chwilę będzie się cielić i wystarczy, bo ledwo zipie od starości. Żeby tylko cieliczka była. Trzeba od nowa budować stado. I to wszystko popsuło się od czasu kiedy bliżej zadałem się  z Pafnucym

Piękna zmiana tematu👌...proponowałem Ci jałówki 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nie każdy siedzi jak Ty i śmierci wygląda 🤷‍♂️ co ma być to będzie 

Ja mam odwagę spojrzeć jej w oczy a wy lubicie się oszukiwać i tyle

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Piękna zmiana tematu👌...proponowałem Ci jałówki 🤷

Jałówki to mogę sobie przynieść na ręcach od kolegi parę domów dalej i to po 600 jeszcze tzw dopłatowych

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Komu masz odwagę spojrzeć? Ratowałeś kiedyś komuś życie ryzykując swoje? Ja tak...I śmierci nie wyglądam bo wiem że jeśli przyjdzie czas to tego nie zmienię. Jak to mówią,,chwytaj dzień " 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Jałówki to mogę sobie przynieść na ręcach od kolegi parę domów dalej i to po 600 jeszcze tzw dopłatowych

Czyli jedynie do dopłat się nadają 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Czy to odwaga czekać na śmierć?

Mi sie wydaje ze to strach przed nią...że tak jest z myślisz o tym..

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

Komu masz odwagę spojrzeć? Ratowałeś kiedyś komuś życie ryzykując swoje? Ja tak...I śmierci nie wyglądam bo wiem że jeśli przyjdzie czas to tego nie zmienię. Jak to mówią,,chwytaj dzień " 

Myślę, że on też ratował 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v