Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Zamieniłem na hektary które zysk przynoszą, a nie tracą na wartości

A to palacze nie kupują hektarów, nie wiedziałem ;) Jakoś nie zauważyłem żeby nałóg tytoniowy znacząco wpływał na majętność, co innego alkohol czy hazard ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Nawet nie pytaj🤦🫣🤭...

@Karol6130 6 badań- 100%

zazdro, u mnie jako tako ale z jalowkami jakiś dziwny problem ze słabe ruje 

jeść słabo dajesz i witamin pewnie też...

12Pafnucy napisał:

Ty raczej też... Większość z tych sie jarało... 1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał: Sieje się superfosfat   Opłaca się?

jakoś na deskę musi zatobić...🤭😁

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to palacze nie kupują hektarów, nie wiedziałem ;) Jakoś nie zauważyłem żeby nałóg tytoniowy znacząco wpływał na majętność, co innego alkohol czy hazard ...

Widać na wzrok wpływa🤷‍♂️

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Widać na wzrok wpływa🤷‍♂️

A to nie wiedziałem że jestem palaczem, miło mi że mnie uświadomiłeś xD Kolejny który lepiej mnie zna niż ja sam xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, piotrp88 napisał:

Czyli 5,25 ale na zachętę i chyba nie dla sześciocyfrowych kwot

6 😛 z możliwością dopłaty w każdym momencie 😛

Edytowane przez radekz200
Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

A to nie wiedziałem że jestem palaczem, miło mi że mnie uświadomiłeś xD 

W kartę pracy zaglądał ci nie będę. Jak z bobu mało to i jako palacz dorobić nie jest wstydem. 

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Czyli jak by co, to możesz mi pożyczyć PLN ów?

nie mogę 😂 bo musi leżeć do kwietnia 😂

2 minuty temu, piotrp88 napisał:

Do ilu?

nie ma chyba ograniczenia 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, malaczarna napisał:

Trzeba dzielić do 200 tysięcy max bo później % ucinaja

Trzeba dzielić do 200 tysięcy max bo później % ucinaja 

raz że max po 200 tys jedna lokata a dwa na pół roku ... bo na rok mniejszy procent 🤣

16 minut temu, radekz200 napisał:

6 😛 z możliwością dopłaty w każdym momencie 😛

pierdu pierdu i nie jedu ...pomyliłeś kredycik  z lokata 🤣...więc jak 5 % to oferty promocyjne dla nowo zakładających konta i przeważnie na 3 miesiące z gównianym limitem do 50 tys albo i mniejszym  

59 minut temu, jacor73 napisał:

Nic, tyko współczuć rodzinie, w przypadku nieszczęśliwego wypadku pieniądze zostają nie do ruszenia, aż do sprawy spadkowej

Nie na takie 'grosze" pracownicy banków robili przewały, a Twoja pewność siebie i wybujałe ego jest wspaniałą receptą na wyczyszczenie Twojego konta.

lokata jest na mnie i na żonę dziecko i żona może pobrać bez problemu ...jakby nawet to idzie na dzieci i żonę co tu współczuć jak są spadkobiercami tak czy siak ...pracownicy banku to mogą sobie popatrzeć tylko dzieciaku i się podrapać po brodzie 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
6 minut temu, Bogdan_ja napisał:

raz że max po 200 tys jedna lokata a dwa na pół roku ... bo na rok mniejszy procent 🤣

pierdu pierdu i nie jedu ...pomyliłeś kredycik  z lokata 🤣...więc jak 5 % to oferty promocyjne dla nowo zakładających konta i przeważnie na 3 miesiące z gównianym limitem do 50 tys albo i mniejszym  

boguś zmień bank 😂

Opublikowano
48 minut temu, piotrp88 napisał:

W ogóle jeżeli dla banku podwinie się noga to dostanie około 400 k a resztę jak się poszczęści. Jeżeli ktoś posiada 800k to raczej wie, ze takiej kwoty na jednym koncie, i w jednym banku nie wypada trzymać 😀

Fundusz gwarantuje do 100tys € reszta zazwyczaj idzie się ebać. Dlatego milionerzy trzymają kase w Szwajcarskich Bankach a nie w PL gdzie tylko patrzą jak cie wydymać. Z ciekawości zerlnąłem to w PKO lokata 3,75% - cienizna. Jak kupisz przez internet to 4%.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, Agrest napisał:

Gdyby policzyć ile to pieniędzy przez przykładowo 25 lat poszłoby z dymem, to na pewno jakieś auto w salonie by kupił

I że tak powiem, gdzie masz to auto którego palacz nie ma ;) 

w garaźu 🤭🤣🤣🤣

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

boguś zmień bank 😂

Kredytem jest związany. Nie tak szybko🤭

Opublikowano

Tak, tak. Tak jest. Jeszcze hipoteka na hektarach. Sprzedałby co póki ceny jeszcze w miarę i kupiec się trafia. Ale bank łapę trzyma.

To ile masz tej krechy?😁

Opublikowano

jak ci hipoteki już brakło to traktory puściłes w zastaw i AC masz obowiązkowo bo to bankowe nie twoje🤣🤣🤣 ....ty myślisz że taki wyjadacz jak ja nie wie czemu ty AC na traktory płacisz 😲

kto normalny  płaci AC na ciągniki 🤣🤣🤣🤣🤣

mi nie musisz pisac  ile masz krechy chłopczyku ....na takie plewy i opowiastki to dzieci możesz nabrać nie mnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v