Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Michal2399 napisał:

Piotrze u mnie we wsi jest kilku gospodarzy co ani zboża nie zaprawiają ani nie pryskają od grzyba ,ale później słomę to czarną jak uj mają.😏

Nie znam nikogo kto nie zaprawia, choćby kijkiem w siewniku za to znam wielu co nie pryskają na grzyba i plony jak na ich nawożenie całkiem ładne.

I uj plany strzelił, trochę poplonów orkanem potraktowane i naszła burza, pokropiło, idzie następna. Chyba jutro nici z obornika a następny możliwy termin dla właściciela cyklopa w poniedziałek. Trza będzie coś myśleć też o swoim...

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Most kolejowy częściowo wysadzony 

A poza tym to uważaj żeby kosy pod żebro nie dostać i jakoś przeżyjesz. 

Prawda @soltys48?

Podobno ten most od czasów wojny wysadzony 🤔i nikt nie odbudował , ale to niemieckie więc lepiej nie tykać gówna 

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Podobno ten most od czasów wojny wysadzony 🤔i nikt nie odbudował , ale to niemieckie więc lepiej nie tykać gówna 

Tak, ale bracia ze wschodu większe spustoszenie zostawili jak Niemcy na naszych terenach 

Opublikowano

Ja wam powiem, że gdyby teraz pojawiła się tu jakaś panna w poszukiwaniu chłopa, to mimo, że co drugi kawaler nie znalazłaby. Nawet poflirtować z nią by nie miał kto. Chyba, że Desperado

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ja wam powiem, że gdyby teraz pojawiła się tu jakaś panna w poszukiwaniu chłopa, to mimo, że co drugi kawaler nie znalazłaby. Nawet poflirtować z nią by nie miał kto. Chyba, że Desperado

Dlaczego by nie znalazła 🤔

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie znam nikogo kto nie zaprawia, choćby kijkiem w siewniku za to znam wielu co nie pryskają na grzyba i plony jak na ich nawożenie całkiem ładne.

Ja tam też nie zawsze zaprawiałem. Coś tam się zbierało :D 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

A czego ona niby ma wzrastać 🤔

Nie piszę, że ma wzrastać. Tylko, że jeszcze kilka lat temu jak się się przebrałeś za babę to nie można się było opędzić na priw od adoratorów, a teraz pojawi się prawdziwa, nawet atrakcyjna i nawet nikt nie zagai. I co ma tu biedna robić? Kawalerzy też tacy jacyś ni pies ni wydra

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

...że i o kinketach?

Też o szerszych kontekstach

42 minuty temu, MonteChristo napisał:

Jastrowie kojarzysz?

Ukrowskie miastoo 

Mam tam całe 16km

37 minut temu, szymon09875 napisał:

Most kolejowy częściowo wysadzony 

A poza tym to uważaj żeby kosy pod żebro nie dostać i jakoś przeżyjesz. 

Prawda @soltys48?

Dużo ciekawych miejsc tam jest🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Moderatorem zostałeś?

Nie. Gdzie tam ja na moderatora🤦

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

No być może...

Ale Kowalskiemu się wydaje że taki szczwany..

Jest szczwany 

Opublikowano

Ale napieprza po lubelskiej stronie. Aż chałupa mi się trzęsie.

Dziene te burze. Latem takiej nie było . Ogień i grzmot aż ziemią trzęsie🤔

Opublikowano
11 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Nie piszę, że ma wzrastać. Tylko, że jeszcze kilka lat temu jak się się przebrałeś za babę to nie można się było opędzić na priw od adoratorów, a teraz pojawi się prawdziwa, nawet atrakcyjna i nawet nikt nie zagai. I co ma tu biedna robić? Kawalerzy też tacy jacyś ni pies ni wydra

matko i córko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v