Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
hubertuss napisał:

Ja tam fajnie wspominam lata 80 te w sklepach może mało było ale coś tam było a jak nie to na bazarze Różyckiego czy w Rembertowie lub pewexie. Rodzice nie byli bogaczami nie byli w partii ale ojciec miał poloneza jakiegoś mama malucha. Mięso było bo dziadkowie na wsi. Rodźcie z sąsiadami robili imieniny urodziny było wesoło. Od takiej strony relacji sąsiedzkich i ogólnie miedzy ludźmi oraz ludzie kościół było fajnie dużo lepiej niż dziś. 

to ty z bogaczy.... naxwsi w 80 tylko bogaty .iał auto...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, krzychu121 napisał:

O tym już chyba nie trzeba pisać . Zaprasza się najbliższą rodzinę i ekipę z którą się koleguje a dopiero potem dalszą rodzinę 

No ja mam np w rodzinie osobę której nie trawie 

U żony koleżanki jak byliśmy,tam elita wyższe sfery - szkoda gadać 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
Desperado napisał:

2 minuty temu, Łolek napisał:

Większość równo miała bidę,jak zacząłem trochę zarabiać i pomagać to było rodzicom lżej długo by pisać, teraźniejsze dzieci według nas mają naprawdę dobrze 

Gdzie wy taką biedę wszyscy mieli w latach 80-90-tych, owszem z towarem może były kłopoty, ale pieniądze były.

widać że Ty z tych bogatszych a nie z pospólstwa...

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Za Tfuska ?? Zaraz Cię Desperat, Rysiek i reszta ekipy naprostują xD

2 godziny temu, Strongman napisał:

Najlepsze lata moim zdaniem byli 08-13

Jak widać dla każdego inny okres był kluczowy. 

Pierwszy rząd PIS i potem rządy PO-PSL był np. u nas w gospodarstwie okresem stabilnym przede wszystkim.  Po prostu doiliśmy krowy, nawozy się kupowało kiedy trzeba, maszyny były wszystkie i się pomału kręciło bez większych komplikacji. Oraz wtedy kupiłem pierwszy raz ziemię. 32 tyś/ha i to w połowie klasa 3. To były pamiętny okres.

Opublikowano
Leszy napisał:

6 minut temu, Qwazi napisał:

Była bieda. Największa wtedy, kiedy musieli tzw plany oddawać po niższych cenach. Ja tego nie pamiętam, ale ojciec wspominał 

Mój ojciec to gospodarzył na siebie w 1989 więc pewnie już inne wspomnienia mógł mieć.  

zależy co mu dziadek zostawił...

Opublikowano
7 minut temu, Baks00 napisał:

No ja mam np w rodzinie osobę której nie trawie 

U żony koleżanki jak byliśmy,tam elita wyższe sfery - szkoda gadać 

Le ja bym się cieszył. Lubię idiotow z takich robić 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

A ty nie VATowiec?

No VATowiec, ale dwa miesiące będzie obracał moja kasa .. jeszcze akumulator z odwrócona polaryzacja, nigdzie nie ma ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, Desperado napisał:

Konną kosiarką w wielu regionach żniwa zbierali, wystarczy na yt dzienniki tv zobaczyć, u nas już wtedy snopowiązałki praktycznie nie były używane tylko kombajny, oczywiście w większości z SKR-u ale kombajny.

Pierwszego bizona w prywatne ręce FMŻ sprzedała w 1989 roku. Wcześniej szły jedynie do PGR, SKR i innych państwowych "firm"

zdaje mi się że wcześniej... coś mi świta że w podstawówce byłem jak hościu rekordem pod sklep podjechał 😛 na lekcji w szkole przez okno widziałem ...

Opublikowano

Święto szkoły i Ją sięgnęło do pomocy przy obsłudze. Biskup będzie i jednostka reprezentacyjna wojska polskiego. Apel poległych na cmentarzu. Dmuchane zamki dla dzieci. Wielkie święto. 

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Gdzie szczęście wybylo🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ty to się tu tylko marnujesz😂

Ano. Ale spełniam się 

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No VATowiec, ale dwa miesiące będzie obracał moja kasa .. jeszcze akumulator z odwrócona polaryzacja, nigdzie nie ma ...

Podłącz prostownik odwrotnie mu 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Święto szkoły i Ją sięgnęło do pomocy przy obsłudze. Biskup będzie i jednostka reprezentacyjna wojska polskiego. Apel poległych na cmentarzu. Dmuchane zamki dla dzieci. Wielkie święto. 

Fiu fiu,to wróci zmęczona 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

I cyk półtora hektara zagnajone zaraz przesiadka na pług i zaorać bo satelita będzie zaraz krzyczeć że 12 godzin przekroczone 😝

Na dopłaty obornik?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v