Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Ta Wiktoria to poszła dla sławy tak jak Magda (siostra mojego kolegi dwie wioski ode mnie)kilka edycji temu. 

W końcu aktorka chciała być...

9 godzin temu, Qwazi napisał:

Pierwszego bizona w prywatne ręce FMŻ sprzedała w 1989 roku. Wcześniej szły jedynie do PGR, SKR i innych państwowych "firm"

Dalszy wujek w 85 supra z Płocka przyprowadził 

8 minut temu, Karol6130 napisał:

Gdzie 

Teraz na koszenie kukurydzy nie mam

Na po wypłacie czekam 

A i krowę sprzedałem 

Taa... A zaraz pewnie jakaś talerzówka czy inny opryskiwacz wiedzie 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak z dnia na dzień?

Pewno ktoś urok rzucił...

Nie, już od roku było coś nie tak, aż przyszedł czas na niego ;) Akumulator już 8 lat miał, to i miał prawo zastrajkować.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

kiedyś

Kiedyś to były dwa wesela...u panny i u kawalera .. koło północy większość się przenosiła do młodego, porywając przy tym co nieco z obory u młodej....tak u nas było...

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

A co mamy dzisiaj 🤔

Wesele 🤔

Wesele to teraz minimum 100 K kosztuje. W życiu bym tyle nie wydał. Przecież można żyć i tak a te 💰 wydać na coś innego 🤔 Chociaż mnie to i tak nie dotyczy to na uj mi te rozmyślanie🤔

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A ty nie VATowiec?

Ponoć tak, ale zamiast słać pieniądze na partię i liczyć się z tym że kiedyś pisowcy się czepią, to vatu nie odbierze.

Nikt nie podważy takiego sponsoringu🤭

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

No tak było...

Bo bawić sie, to cza umić...

..kiedyś to było....

Tera to tylko marudzo....bo ...nie opłaca sie....echch...

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

To I u nas to było 

Młode tak jeździły z jednego miejsca w drugie 

W stodole było dwa wesela

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał:

Wesele to teraz minimum 100 K kosztuje. W życiu bym tyle nie wydał. Przecież można żyć i tak a te 💰 wydać na coś innego 🤔 Chociaż mnie to i tak nie dotyczy to na uj mi te rozmyślanie🤔

Siostry kosztowało 200

Teraz za to takiego nie zrobi

A ta moda na stodoły to dopiero jest wydatek

I 400 nieraz mało 

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

Tak chyba kiedyś wszędzie było 

U nas od zawsze każda strona ma swoje koszty. Panna młoda salę, jedzenie i suknię. Pan młody resztę...

19 minut temu, superfarmer02 napisał:

Dalszy wujek w 85 supra z Płocka przyprowadził

Już wyjaśnione. Albo mi się lata pomyliły, albo faktycznie tak ten człowiek gadał na filmie ( jak będę miał trochę czasu to poszukam tego filmu ), bo się okazuje, że pierwszy nowy bizon dla rolnika indywidualnego zostal sprzedany w 1979 roku. Na pewno na sąsiedniej wsi gość kupił nowego w 89

• Like 1
Opublikowano

I napoje też młody 

Teraz po pół 

Chyba 

Bo wiem że i nieraz to jedna strona praktycznie całość finansuje 

1 minutę temu, witejus napisał:

🤦‍♂️🙆‍♂️, a wszyscy jęczą że bieda na wsi.

Te co jęczą to biedy nie znają 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v